Islam is niet Europees compatibel

Historicus Lex Heerma van Voss schreef een essaybundel ‘Wereldgeschiedenis van Nederland’. Het boek is een poging ‘primitief historisch nationalisme te bestrijden’. Heerma van Voss c.s. hebben zich ingespannen voor de volgende boodschap: ‘Nederland is al eeuwen een mengelmoes van culturen, religies en – voor zover je daar destijds al van kon spreken – nationaliteiten is geweest’.

Twee moren, Rembrandt, ca. 1661. Afb: wikimedia / public domain.

Grote inspanning van Heerma van Voss en ruim 100 historici met hem, om nog maar ’s van de daken te schreeuwen dat religie, en dus ook de islam, in Nederland niets nieuws is en dus hoeven wij ons geen zorgen te maken. Dáár gaat het de auteurs eigenlijk om. Nogal wiedes. Rembrandt heeft destijds al twee negroïde mensen gevonden en ook nog geschilderd, dus was Amsterdam toen al ‘multicultureel’. De huidige aanslagen in Amsterdam en elders zijn dan ook slechts ‘burgerlijke risico’s’ en vergelijkbaar met de gevaren van het inmiddels beroemde ‘keukentrapje’. Altijd al zo geweest dus loopt u vooral gewoon door.

De grote en kennelijk hardnekkige denkfout, ook bij deze publicatie, is dat van de gesignaleerde vroegere mengelmoes van culturen en religies, van b.v. de islam op het huidige Nederlands grondgebied nog totaal geen sprake was, zeker niet zo massaal als nu het geval is. Bovendien is de islam op geen enkele wijze op één lijn te stellen met welke andere cultuur, religie of nationaliteit dan ook. De islam is eenvoudigweg niet compatibel met Europese of westerse levenswijzen, laat staan de Nederlandse. Scheiding van kerk en staat; vrijheid van meningsuiting; gelijkwaardigheid van man en vrouw, homo en hetero; vrijheid van expressie, ook om religie, profeet, God en heilige geschriften te bekritiseren of zelfs belachelijk te maken; individuele vrijheid om wel of niet de religie aan te hangen; martelaarschap -hetgeen inhoudt het verheerlijken van de dood en niet van het leven.

In niets valt islam op één lijn te zetten met welke leer ook. Goed beschouwd en bestudeerd is islam veel eerder  een ideologie dan wat anders. Een ideologie die haaks staat op alles wat met verlichting en moderniteit is bereikt in de loop der eeuwen in Nederland en in het westen.

Maar het is wel zo, dat de boodschap van Heerma van Voss c.s. prima past bij de naïeve en onwetende linkse kerk en de policor dictatuur. Zij herschrijven simpelweg de geschiedenis en leggen nadruk op mineure feiten opdat uw cultuurbeeld vervaagt zoals zij wensen.

Een ergerlijk staaltje cultuurmarxisme!

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SouthernComfort
5 jaren geleden

De uiterst gevaarlijke glijdende schaal van de deugmens in beeld: het begint met twee zwarten op een schilderij van 1661, en heeft tot dusver geleid tot minstens 200.000 sub-sahara Afrikanen in Nederland. Dit, met de nodige impact op de criminaliteit en de sociale voorzieningen – doch niet uitsluitend.

Als het aan relativisten als van Voss ligt, zijn dat er binnen de kortste keren 2 miljoen. Dat Nederland vóór die tijd al compleet onleefbaar is, wil of kan van Voss maar niet begrijpen.

charlef
5 jaren geleden

Misschien dat het onderzoek zich beter had kunnen concentreren op de multiculturele samenlevingen van Afrika waar o.m. de islam in Nigeria, Niger, Mali , Zuid Soedan etc. de veschrikkelijkste rampen onder niet-islam belijdenaars verrichten.Over een tijdje kan Europa met die resultaten zijn voordeel mee doen. Honderd historici?

r dunki
5 jaren geleden

“Nationalisme” – als tegenhanger van “politiek correct globalisme”- is een ideologische ‘hang-up’ uit het dialectisch handboek van communistische ideologen, totalitaire engerds die ouderwetse vaderlandsliefde en respect voor onze historie en identiteit proberen te denigreren als “chauvinistisch nationalisme”. Als het aan deze geborneerde activist ligt ontzegt hij ons liefst meteen het recht op een eigen Nederlandse identiteit.

“Nederland is altijd een mengelmoes geweest van culturen en religies”, maar wèl met wederzijds respect en nooit middels gedwongen vermenging met fascistoïde ideologieën als Nazisme of Islam en deze verkapte communistische poging tot diskwalificatie van onze historie en cultuur als “primitief historisch nationalisme” al evenmin! Fascisme ligt ons niet, noch door de incompatibiliteit met ons democratische wereldbeeld noch door hun gebrek aan respect voor (“andersdenkende”) medemensen.

Ik schreef al op 6 september jl. in “Wordt het onderwijs de ondergang van onze democratie?” over de infiltratie van dit soort activistische quasi-wetenschappers in het (hoger) onderwijs en hier ziet u een typisch voorbeeld uit het “handboek soldaat” van Marx.

Deze Lex Heerma van Voss maakt hier, mijns inziens, geen denkfout. Erger nog, hij heeft nooit nagedacht en is daarom ook geen historicus maar een goedkope activist, want dit soort vooropgezette, decadente propaganda spoort slechts met zijn eigen geborneerde “primitieve politiek correcte intenties”.

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Ik zie trouwens net dat deze hobbyist figureerde als ” Kandidaat nummer 17 van Groen Links voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Utopia in 2018″. Dat spreekt duidelijke taal….