Geen applaus voor Sargentini s.v.p.

In een tumultueus debat met de Hongaarse premier Viktor Orbán deelden de Europarlementariërs gisteren hun zorgen over de gang van zaken in Hongarije. GroenLinks-parlementariër Judith Sargentini had daarvoor gepleit in een rapport. Na de stemming (uitslag: 448 voor, 197 tegen) kreeg Sargentini applaus en felicitaties van haar Europese collega’s. Hongarije moet slikken of stikken. Volgens Sargentini tenminste…

Victor Orban. Afb: Flickr.

Commissievoorzitter Juncker zei in een reactie tegen de NOS dat hij zelf ook voor de conclusies van Sargentini zou hebben gestemd, en dus voor een veroordeling van Hongarije. In het rapport stelt ze misstanden in het land aan de kaak, zoals racisme, misbruik van Europese subsidies en het uithollen van het juridische systeem door bevriende rechters te benoemen. Ook zegt ze dat mensen geld in eigen zak stoppen en dat in Orbáns omgeving mensen steenrijk zijn geworden. “Dan is er iets mis in het land”. De christendemocratische fractie in het Europarlement (EVP), waarbij de Fidesz-partij van Orbán is aangesloten, was erg verdeeld. Partijleider Manfred Weber waarschuwde Orbán onder meer dat hij moest ophouden met zijn ‘campagne tegen moslims en ngo’s’.

Mevrouw Sargentini kreeg de lachers enkele jaren terug al op haar hand met de inmiddels beroemde tweet; “Geen spoortje bewijs van terroristen onder de vluchtelingen. Is hysterie”. Na haar tweet vielen in Europa nog tientallen dodelijke slachtoffers, als gevolg van terreuraanslagen die werden gepleegd door terroristen die zich onder de vluchtelingen hadden bevonden. Het voert te ver om mevrouw Sargentini aan te wrijven dat zij met haar politieke handelen een bijdrage heeft geleverd aan het oplaaiende terrorisme in Europa. Anderzijds kunnen we ook niet beweren dat zij met haar bijdragen een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd in de bestrijding van terrorisme op Europees grondgebied.

Maar laten we even de klachten van mevrouw Sargentini doornemen die zij heeft ten aanzien van Hongarije (en wellicht ook Polen). Zij maakt gewag van racisme. Het racisme wat zij bedoelt is de weerzin die de Hongaarse premier tegen de talloze ‘vluchtelingen’ heeft, die niet zelden van moslimse kunne zijn. Dat is geen racisme, want moslims vormen geen ras; het is een ideologie en die ideologie staat haaks op de Hongaarse mores volgens premier Orbán. Hij zit overigens op zijn plek vanwege enkele verkiezingsoverwinningen: dat kunnen we van de EU toch werkelijk niet beweren… Maar het gaat dus om een maatschappelijke opvatting van de Hongaarse premier die er kennelijk een ‘bevolkingspolitiek’ op na houdt. Is dat verkeerd? Denkelijk niet, want mevrouw Sargentini houdt er óók bevolkingspolitiek op na. Zij wil immers vluchtelingen altijd en overal toelaten en vindt het risico van terrorisme daarbij kennelijk acceptabel. Is Hongarije al getroffen door islamitische terreuraanslagen? Nee. Is het Europa van Sargentini al getroffen door islamitische terreuraanslagen? Ja.

Wie heeft er dan gelijk op dat terrein?

Dan kijken we naar ‘misbruik van Europese subsidies’. Subsidies worden uiteraard niet verstrekt om er mee te frauderen, maar helaas moeten we mevrouw Sargentini dan nog wel een paar precedenten voorhouden: zie slechts Frankrijk, wiens hevig verouderde landbouw uitsluitend overeind wordt gehouden door EU-subsidies. Wat te denken van de -inmiddels verleden- megasubsidies op landbouw in de Nederlandse N-O-polders? Hoe beoordeelt mevrouw Sargentini de toenmalige subsidies op onnodige Spaanse woningbouw, waar ING ruim in vertegenwoordigd was om de subsidies met leningen aan te vullen? Griekse autosnelwegen van niets naar nergens, met leninghulp van Duitse banken? Moeten we nog doorgaan? Hongarije onderscheidt zich in niets van de gemiddelde Europese ‘partner’. Kletskoek en quatsch.

Het uithollen van het juridisch systeem door het benoemen van bevriende rechters; is dat in ons eigen land anders? De formatie van de hoogste rechtsprekende instanties in ons land (Hoge Raad voor civiele zaken en Raad van State voor bestuurszaken) komt tot stand door de politiek: de politiek benoemt de rechters en doorkruist daarmee de ‘trias politica’. In niets onderscheidt Hongarije zich van andere landen. Zij willen van hun -communistische- oudgedienden af, net zoals in Polen en tuigen hun benoemingen precies zo op als in b.v. Nederland. Is dat juist? Nee, dat zou anders moeten maar waarom mevrouw Sargentini dat verwijt alleen aan adresseert in het geval van Hongarije verklaart zij vooralsnog niet. Dan hoort haar eigen land ook in de beklaagdenbank te zitten.

Wanneer mensen geld in eigen zak stoppen, dan moet mevrouw Sargentini beslist eens naar Nederland kijken, waar gesjeesde politici om de haverklap opduiken in het plotseling ‘geprivatiseerde’ maatschappelijke middenveld. Zij zal daar veel bekenden tegenkomen, niet alleen uit haar eigen partij. Nederland zou in twee jaar tijd het begrotingstekort om kunnen buigen naar een overschot, wanneer onze natie zich van die misselijkmakende zelfverrijkers zou ontdoen. Zie slechts baantjesjager Nijpels, die een boerderij bewoont die evenveel energie verbruikt als een compleet plattelandsdorp, maar vervolgens op hautaine manier komt vertellen dat we zuinig moeten zijn met de planeet en een immense hoeveelheid meer belasting moeten betalen voor… energie! Merkt u daarbij vooral op dat Nijpels et. al. uitsluitend ‘baantjes’ toegeschoven krijgen waar op één of andere manier belastinggeld wordt getransformeerd naar privé kapitaal.

Kortom:
Mevrouw Sargentini kletst, net als met haar tweet, compleet uit haar nek. Zij weet van toeten noch blazen en dat kon nog wel eens gelden voor de hele EU.

Sofort abfuhren bitte.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
5 jaren geleden

Splitsing Noord/Zuid/Oost in de EU dank zij mevrouw in aantocht.

5 jaren geleden

“Sofort abfuhren bitte”, is een term die de Duitsers gebruikte toen er rasia’s waren op Joden in 1940-1945 en nadat deze in de “overvalwagen” zaten, gebruikte de Duitsers die term.

Maar ” het statement” is zeker van toepassing op Judith Sargentini.
Ze is een “verschrikking.” Zij zei toch dat “er geen greintje bewijs is voor de stelling dat IS strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen”. ( dat was 15 oktober 2015) We weten inmiddels beter…….. !!!

Ook de stemming in het Europese parlement ,waarbij Judith Sargentini een motie indiende om Hongarije, met Victor Orban aan het hoofd, harder aan te willen pakken voor zijn zogenaamde democratische tekortkomingen én hij door de LINKSE tante Sargentgini, voor racist werd uitgemaakt. Ook hoorde ik dat Jean Claude Juncker, Victor Orban een dictator noemde en hem, Victor Orban, een “klapje” in het gezicht gaf.

Ik vraag met toch werkelijk af, met wat voor mensen, Sargentini en Juncker, wij hebben te maken. Ik classificeer ze toch maar in de rubriek, “ niet goed wijs” ( een eufemismen voor krankzinnigen).

Links is zo doorgeslagen en dronken van macht dat “ze” niet meer weten wat ze doen. Dat velen nu beslist uit de Europese Unie ie willen stappen is logisch. Het is onhoudbaar geworden.

Maar……zoals Ton Nijhof schrijft:” De christendemocratische fractie in het Europarlement (EVP), waarbij de Fidesz-partij van Orbán is aangesloten, was erg verdeeld. Partijleider Manfred Weber waarschuwde Orbán onder meer dat hij moest ophouden met zijn ‘campagne tegen moslims en ngo’s’.

Daarmede is tevens gezegd dat de christendemocratische fractie in het EP voor een moslim-overname is in Europa. En, juist Victor Orban wil voorkomen dat Hongarije wordt overlopen door moslims………. . Naastenliefde, zoals de christelijke partijen dat noemen, eist reciprociteit………… en dat is er NIET bij moslims.
Die willen “slechts” Europa bezetten……… en dat wordt nog steeds niet begrepen én door de christelijke partijen niet en Judith Sargentini van Groen links, …….maar…..die. begrijpt dat HELEMAAL NIET.
Ik zeg Mr dr. Therrie Baudet maar eens na, toen hij, ná een speech in de Tweede Kamer, zei:” We worden geregeerd door idioten”. Dat blijkt dus ook voor het Europese Parlement van toepassing te zijn. Het wordt steeds gekker…..!!!