Er is maar één zijde aan Barack Obama’s nalatenschap.

Obama heeft, in zijn haat voor de Amerikaanse samenleving, de strategie van de verschroeide aarde gehanteerd en een slagveld achtergelaten dat hopeloos verdeeld is en, dankzij zijn botte weigering tot compromis, ook geen “middleground” meer kent waar men gemeenschappelijke waarden deelt.

Afb: FloppingAces.net

Alles moest kapot en alles is kapot! Deze polarisatie past in het Marxistische “ we against them “ concept dat streeft naar absolute macht. Alleen al het feit dat iemand “anders” zou denken leidt ertoe dat alle registers worden opengetrokken tot demonisering van die “vijand”, want dat is iedere andersdenkende.

Wie probeert aan te tonen hoe intolerant de S.J.W. van karakter is – zoals diverse auteurs van Sta-Pal keer op keer, wel onderbouwd met feiten en betrouwbare bronnen, ondernemen – is in de optiek van een recent reagerende ‘lezer’ deel van een ‘extreemrechtse publicatie’… Zoals altijd staat zo iemand klaar met een – ongekwalificeerde – diskwalificatie zonder zich rekenschap te geven van de inhoud en toon van de betreffende artikelen, maar voelt zich geroepen om zelf zijn intolerante toon te zetten – zonder ook maar één rationeel argument – door Sta-Pal ‘extreem rechts’ te noemen. Ook hier weer pure polarisering zonder enige poging om een “middle ground” te vinden voor een verstandige discussie waarop Sta-Pal juist mikt! Nog één schepje erop en het gaat weer over Nazi’s, dus pure smaad?!

Dat is precies waar dit artikel over gaat: de andere, voor velen onzichtbare kant van de SJW medaille. Obama’s discipelen gaat geen middel ver genoeg om hun doel veilig te stellen, zoals nu weer blijkt bij de benoeming van Brett Kavanaugh in de Supreme Court, waar Democraten op de publieke tribune van tevoren geld kregen van Soros om de screening in het Congres te verstoren, zoals hij ook Antifa per uur betaalt!

De vorming en indoctrinatie van de huidige generatie van de robots (ook ‘millennials’ genoemd) tot de komend generatie van politici vindt niet alleen plaats in het Amerikaanse, maar ook in het Nederlandse ‘onderwijs’, waarvan een zoveelste voorbeeld de heksenjacht is van de Jezuïeten der (katholieke privé) Marquette University in Milwaukee tegen de eigen professor John McAdams.

De “zonde” van McAdams was diens onvergeeflijke verwijt inzake linkse inperking der “free speech” dat elke medaille twee zijden heeft: “it’s essential that students hear more than one side of an issue. If they can’t, then it becomes not education, but indoctrination.” In een interview met de “Foundation for Individual Rights in Education”, kort nadat de Supreme Court een berisping had gegeven aan de Marquette Universiteit voor hun politiek correcte gedragscode voor hoogleraren die wijkt voor “the dominant academic culture of micro-aggressions, trigger warnings and safe spaces.”

Het dispuut ging over McAdams’ kritiek in Marquette Warrior (zijn privé blog) op een medewerkster die een student wijsmaakte dat “gay rights” onaantastbaar zijn en dat iedereen die daar ‘anders over denkt’ een ’homofoob’ is. Omdat McAdams niet wenste ‘zijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden’-hij heeft namelijk meer ruggengraat dan Stef Blok – werd hij in 2014 geschorst en de universiteit stelde botweg dat de rechter hier niets mee te maken had. (zoiets als “science is settled”). Maar leden van die privé ”Roman Catholic Institution” dachten daar anders over….

Dit geschil werd, omdat Marquette eerdere rechterlijke vonnissen tegen hen negeerde, uitgevochten tot voor de Supreme Court die McAdams ook gelijk gaf in zijn stelling dat hij weldegelijk het recht had om Marquette te dagvaarden en terstond in functie hersteld moest worden, met betaling van achterstallig salaris en andere emolumenten. Dat is, knarsetandend, gebeurd en hij is nu op vakantie, maar hij vond zijn kantoor terug net als in 2014 toen hij werd weggepest en hervat zijn college’s over enkele maanden

McAdams’ zonde was, als “longtime critic of politically correct Leftists”, dat hij geklaagd had over de intellectueel niet al te verlichte medewerkster, die geen debat duldde in haar klas over het homofiele-huwelijk met haar woorden dat “debate was settled”. Dat hebt u eerder gehoord….

Toen deze dame daarna door McAdams en derden gekritiseerd werd gaf Marquette hem de schuld, maar de Supreme Court concludeerde dat “undisputed facts show that the university breached its contract with Dr. McAdams when it suspended him for engaging in activity protected by the contract’s guarantee of academic freedom.”

McAdams poneert dat de grootste permanente bedreiging voor de academische vrijheid aan universiteiten komt van een klein militant kader van studenten en faculteit, met steun van de top-zware bureaucratische besturen, die bepaalde ideeën niet voor vrije discussie vatbaar achten. Toen Marquette, nadat de rechter hun ongelijk bevestigde, volhield dat McAdams’ gedrag ongepast was en de richtlijnen van de universiteit wilde herzien, reageerde Adams: “zij gaan een nieuwe – retroactieve- regel invoeren om mij of iedere andere vrije denker de mond te snoeren, terwijl heel veel stafleden zich hierbuiten willen houden uit angst voor die linkse bende”. Dit soort praktijken van wetten met retroactieve werking waren slechts bij Hitler “bon ton”, maar het feit dat ik dit hier signaleer maakt mij wellicht ook een Nazi?!

“It sounds to me like they’re simply going to try to come up with a rule to shut me or anyone else who might be like me up,” reageerde McAdams. “I don’t know to what extent they could get away with that.” Hij houdt zijn poot stijf: “Only a very few students think I say offensive things. You may run across a few here or there, but for the most part, students don’t think that,” zei hij. “There have been a lot more students who’ve rallied to my side than have attacked me.”

De Supreme Court schoot de Marquette universiteit in vlammen af met hun brutale stelling dat zij Adams het recht ontzeggen om te procederen over “zijn contractbreuk’ en dat hun interne procedure’s boven het arrest van de Supreme Court gaan “so long as it did not abuse its discretion, infringe any constitutional rights, act in bad faith, or engage in fraud.” De hoogste rechter in de staat gaf hen al eerder ongelijk, maar Big Brother is zo doldriest en gewend gelijk te krijgen met hysterisch geschreeuw, dat deze instinctieve reflex moeilijk te onderdrukken blijkt. De academische intellectuele vrijheid stond hier in feite voor de rechter tegenover de linkse “rechtvaardiging” van onwettig gedrag in ideologische prietpraat over “micro-aggressions, trigger warnings and safe spaces that seeks to silence unpopular speech by deceptively recasting it as violence”.

Kortom, er was geen “andere zijde” mogelijk aan de linkse academische medaille. De Orwelliaanse gedachtenpolitie van Big Brother heeft gelukkig toch verloren in deze typische nawee van Obama’s nalatenschap na acht “historische jaren” van Obama. De raciale problematiek werd zo opgeklopt door Obama dat 69% der Amerikanen in een N.Y.T./CBS poll in medio 2016 de rassenrelaties duidelijk verslechterd vond van 38% medio 2015. Deze  “nalatenschap” van Obama gaat terug op een tijd waarin rassenrellen toenamen in Ferguson en Baltimore en ook het geweld nam toe na de dood van Oscar Grant, Trayvon Martin, Manuel Diaz, and Kimini Gray. Nieuwsuitzendingen toonden slagvelden met politie in M.E.-kleding en brandende auto’s, gebroken etalageruiten en leeggeroofde winkels.

Andere landen zagen de USA als een slappe bende, temeer omdat de “staatsman” Obama, als eerste buitenlandse activiteit, de hele wereld zijn excuses ging aanbieden en de USA kritiseerde in naam van Karl Marx. Wij vergeten snel, maar terrorisme in de USA nam onder zijn bewind razendsnel toe in Fort Hood, Boston, Chattanooga, San Bernardino, and Orlando, terwijl I.S. snel machtiger kon worden dankzij Obama’s wereldwijde vacuüm waar niet alleen IS, maar ook Poetin, Assad en XI Jinping dolgraag indoken. In die sfeer werden de ambassade medewerkers in Benghazi afgeslacht dankzij het arrogante duo Obama en Clinton, die ruim van te voren waren gewaarschuwd.

De ”legacy” van Obama kenmerkt zich door rampzalige akkoorden zoals Parijs en in Iran, waarover Obama het Congres voorloog terwijl hij, onwettig, miljarden Dollars cash aan Iran leverde voor de financiering van al hun terrorisme. Zijn peperdure en op voorhand tot faillissement gedoemde “Obamacare” liet 27 miljoen Amerikanen onverzekerd terwijl hij zei: “If you like your doctor, you can keep your doctor.” Dat was dat de zoveelste blatante leugen.

Terwijl het land nog duizelde van de 2008 crisis, in de totstandkoming waarvan Obama mede een rol had gespeeld als activist met ACORN, nam hij alvast brutaal een half miljoen voorschot op zijn boekendeal, hetgeen geen enkele voorganger ooit in zijn hersens had gehaald. Als kandidaat verkocht hij “hoop” en “verandering,” maar als president bood hij het land noch hoop noch enige (positieve) verandering. In 2008 casseerde hij op zijn eigen droom terwijl de USA een acht jaren lange nachtmerrie doorstond. Kortom, een historische nalatenschap, voor alle verkeerde redenen….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties