Diep, erg diep gezonken

In de artikelen “Classy People, a dying Breed” en “Beschaafdheid en Eenheid” staat breed verklaard hoe diep de linkse mens kan zinken als anti-Trump gevoelens in debatten en discussies de overhand krijgen boven argumenten en feiten. De hoorzitting om vast te stellen of rechter Brett Kavanaugh de juiste persoon is om zitting te nemen in de Supreme Court, is daarvan het beste en tegelijkertijd het slechtste voorbeeld.

Afb: wikimedia-commons

Vooraf was hij door het linkse deel al gebrandmerkt als een pro-Trump gelover en dus ongeschikt. Wat zich vervolgens in een week heeft afgespeeld op Congres Hill was te vergelijken met een B of C film met uitermate slechte, ongeloofwaardige acteurs en actrices die minderwaardige feitenloze teksten uit hun mond lieten rollen. Rotte eiren werk.

De manier waarop de senatoren van de Democratische Partij in die vijf dagen tekeer zijn gegaan, heeft het imago van de Democratische Partij bij het electoraat geen goed gedaan. Het gros van de media heeft de manier waarop de hoorzitting is verlopen beoordeeld en veroordeeld. Ook vanuit de linkse hoek. Eerlijkheidhalve moet worden benadrukt dat de manier waarop die Democraten senatoren te werk zijn gegaan in het verlengde ligt van de wijze waarop Obama het midterm verkiezingspad is opgegaan. Met een leugen over Benghazi en het wegzetten van 63 miljoen Amerikaanse Trump kiezers als rancuneus en paranoia. Deze classy politicus formuleerde het als volgt:”… over the past few decades, the politics of division and resentment and paranoia has unfortunately found a home in the Republican party….wild conspiracy theories like those surrounding Benghazi”. Geen verrassing dat een veiligheidsfunctionaris die het Benghazi debakel heeft overleefd en 20 mensen uit die hel heeft gered, reageerde met een twitter bericht: “…How bout we do this, let’s put your cowardly ass on the top of a roof with 6 of your buddies & shoot rpg’s&Ak47’s at you while terrorists lob 81mm mortars killing 2 of your buddies all while waiting for US support that you never sent…

De kijker die het geduld kon opbrengen de pogingen te volgen om in vijf dagen karaktermoord te plegen op een alom gerespecteerde en zeer gekwalificeerde rechter, zullen het roerend eens zijn dat Kavanaugh een hoge onderscheiding verdient voor de klasse, beheersing en argumentering waarmee hij de tsunami aan verwensingen en onterechte beschuldigingen heeft geneutraliseerd. De schreeuwende massa voor en achter hem hebben de rechter niet klein gekregen. In tegendeel. Kavanaugh wist bij voorbaat wat hem te wachten stond en vermoedelijk overtrof de vijandigheid van het linkse segment van de Amerikaanse politieke samenleving toch zijn stoutste verwachtingen. Senator Ben Sasse vatte het prachtig samen:  “…you’ve been accused of hating women, hating children, hating clean air, wanting dirty water. You’ve been declared an existential threat to our nation. Alumni of Yale Law School, incensed that faculty members at your alma mater praised your selection, wrote a public letter to the school saying, quote, ‘People will die if Brett Kavanaugh is confirmed…’”. Zo ging Brett Kavanaugh die zaal binnen op Congres Hill.

Kavanaughs naam en die van familie, vrienden en kennissen werden herhaaldelijk door het slijk gehaald. En waarvoor? Om stemmen te winnen voor de midterm verkiezingen. Want, ondanks de Democraten smeercampagne wordt Cavanaugh voor het einde van deze maand gewoon bevestigd als nieuwe rechter van de Supreme Court als vervanger van rechter Kennedy. Een feit dat voor de start van de hoorzitting ook bij de senatoren van de Democratische Partij helder was. Daarom werd er een groot anti-Trump en anti-Republikeinen theater opgevoerd waarin de kijker kennis kon maken met de kretologie van een I am Spartacus Corey Booker (voor het tegen de Senaat regels in openbaren van geclassificeerde informatie, wat die informatie niet was), een that book you carry Kamala Harris (over de grondwet in binnenzak formaat) en fakenews provider Dianne Feinstein (over bewust overtrokken statistieken van overleden vrouwen door illegale abortie door de abortie industrie).

Tijdens de hoorzitting bevestigden de Senatoren van de Democratische Partij en de schreeuwende activisten dat binnen het linkse segment Classy People is a Dying Breed en beschaafdheid ver te zoeken is. Gezien het smakeloze ambivalente gebeuren rond Pechtold en Ten Broeke zijn fatsoen en recht door zee zijn ook niet meer vanzelfsprekende deugden bij de Nederlandse Politieke elite. Wat dat betreft kunnen Nederlandse politici zich moeiteloos meten met hun Amerikaanse collegae ter linker zijde van het politieke pad.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties