De lessen van Bob Woodwards eerdere boeken

Bob Woodward heeft het waanidee ontwikkeld dat hij een respectabele’ éminence grise’ is in het MSM-wereldje o.g.v. het oude Watergate-onderzoek, maar vervalt meer en meer in hetzelfde stramien van goedkope Libelleverhalen die hem – uiteraard in het grootste vertrouwen – verteld worden door belangrijke mensen in en rond het Witte Huis, die hem liever aan hun zijde vinden dan tegenover hen.

Afb: http://army.mil

Veel van die gratuite info is van het genre ‘hadden zij maar naar mij geluisterd’, waarvoor Bob hen ‘beloont’ met een ‘goede pers’ in zijn zoveelste oudewijvenverhaal over de president, nu in zijn laatste boek ‘Fear’. Aangezien Woodward dit kunstje al jaren uithaalt met iedere president is dit een aardige, vaste bron van neveninkomsten geworden en er zijn altijd genoeg naïeve mensen die de creditcard trekken.

Het centrale thema van deze ongegeneerde, maar inventieve ‘storyteller’ is: ‘ondanks het kalme, zorgvuldig opgebouwde imago van het Witte Huis is dit dramatisch verdeeld tussen groepen die elkaar de tent uitvechten in de overtuiging dat anderen de president op het slechte pad brengen’.

Tot slot is er een groot verschil tussen de betrouwbaarheid, het waarheidsgehalte van een anekdote van Woodward of de ontkenning dat Woodwards trouvailles ooit werkelijk gebeurd zouden zijn. Trump heeft het boek al gekwalificeerd als “the already discredited Woodward book, so many lies and phony sources.” Het is bijvoorbeeld ook volstrekt oncontroleerbaar of Woodward ooit aan het sterfbed van CIA-directeur Bob Casey zou hebben gezeten, laat staan dat deze zijn hart zou hebben uitgestort over de wapenleveringen aan Iran waarvan de opbrengsten naar de contra’s in Nicaragua zouden zijn gegaan. Maar zijn verhalen gaan erin als Gods woord in een ouderling. Of Woodward de verhalen mooier maakt dan de waarheid danwel zijn ‘bronnen’ zichzelf mooier maken dan zij in werkelijkheid zijn, leidt vaak tot het ontstaan van grote vragen, maar de handige Woodward komt ermee weg.

De extreem-linkse Washington Post grijpt deze kans dankbaar aan voor een zoveelste MSM-aanval op Trump, die natuurlijk niets begrijpt van zijn job en alleen maar de hele dag boos zit te twitteren, terwijl de staf (Woodwards ‘bronnen’) alleen maar proberen het land voor een ramp te behoeden, waarbij Trump de minister van Justitie Jeff Sessions voor ‘geestelijk gestoorde domme zuiderling’ zou hebben uitgemaakt, quod non. Maar, laten wij eerlijk zijn, Trump heeft de zwakke Sessions verder vaak genoeg – met recht – verwijten gemaakt over zijn gebrek aan daadkracht, dus daarmee staat de deur wijd open voor nieuwe oudewijvenverhalen van Woodward, zoals rond de jaarwisseling ook de pedante ‘nicht van klasse’ Michael Wolff met zijn ’Fire & Fury’ aan de linkse weg timmerde bij de MSM, totdat hij enkele weken later net zo snel weer verguisd en vergeten werd. Het waait allemaal net zo snel over als het komt, maar de impulsieve Trump zint er al maanden op te spinnen om Sessions te lozen, op het gevaar af dat hij door zijn gebrek aan kennis van het functioneren van het ministerie van Justitie ook zijn eigen ruiten ingooit.

Anticiperend daarop wil de al even extreem-linkse New York Times niet onderdoen voor de Washington Post en komt derhalve vandaag, 5 september, met een ander fantastisch relaas van een – zoals altijd bij de New York Times – onbevestigde, anonieme bron onder de titel: ‘Senior administration official blasts Trump’.

De bron is uiteraard een ‘anonymous senior admin official’ die er met zijn collegae hard aan werkt om Trumps meest rampzalige neigingen te onderdrukken.

Het mooiste is het intro: “I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration”.

De auteur meldt dan dat: “while officials want the administration to succeed, they have had to work against Trump’s “misguided impulses” and parts of his agenda. To be clear, ours is not the popular ‘resistance’ of the left,” the piece reads. We want the administration to succeed and think that many of its policies have already made America safer and more prosperous. But we believe our first duty is to this country, and the president continues to act in a manner that is detrimental to the health of our republic,” aldus de anonieme wijsneus.

In zijn verhaal beschuldigt deze anonieme bron Trump ervan “amoreel” te zijn en zijn impulsen zouden in het algemeen anti-trade en (wat een verrassing) antidemocratisch zijn… Na een lange tirade tegen Trump besluit anonymus als volgt: “This isn’t the work of the so-called deep state,” the person continued. “It’s the work of the steady state. It may be cold comfort in this chaotic era, but Americans should know that there are adults in the room. We fully recognize what is happening. And we are trying to do what’s right even when Donald Trump won’t.”

Ik schreef net over de oude Oost-Duitsers die gewend waren om alle propaganda en leugens heen te lezen, maar ik zou wel eens willen weten wie hier de eerste prijs heeft verdiend in de MSM-categorie “Liegen & Bedriegen”.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

Het is bewezen dat “officials work against Trumps agenda”. Helaas betreft het hier linkse leden van de deep state, die zo arrogant zijn, zo overtuigd van hun eigen gelijk dat zij zeer ten onrechte menen het land te “redden. In werkelijkheid zijn het verdwaasde verraders die de democratie ondermijnen, de rede verwerpen en de feiten ontkennen.