Prikbord nr 749

Inmiddels blijkt Spanje wel degelijk mogelijkheden te hebben om indringers van haar grondgebied te verwijderen. Een kwestie van wetgeving en een overeenkomst met Marokko. Nog eenvoudiger wordt het als ook Marokko een hek bouwt. zodat er een strook van ‘niemandsland’ ontstaat op Marokkaans grondgebied, en het passeren daarvan buiten de officiële doorgangen, strafbaar stelt.

Zo’n strook is eenvoudig te isoleren en te ontruimen. Of de indringers dan naar ‘deportatiekampen’ worden gebracht – een schandelijke term die ook in De Telegraaf wordt gebruikt – hoeft de EU dan niet te beslissen, maar de Marokkaanse regering. Want de reactie vanuit Brussel op de Italiaanse verwijten was het toppunt van arrogantie: eerst negeren en zodra men in Rome boos wordt, beweren dat dit chantage is. De EU-eis om te betalen en verder je mond te houden was het begin van Brexit, maar in Brussel is men hardleers.

Contract

Duitsland heeft weliswaar de betreffende EU-overeenkomst getekend om geen concurrentiepositie na te streven ten koste van de overige lidstaten, maar de praktijk is anders. Met Mindestlohn en Niedriglohn wordt zo goedkoop geproduceerd, dat het Duitse ‘exportoverschot’ ruim 250 miljard euro bedraagt. Dat de importen zo gering zijn, kan eveneens een gevolg blijken van die lage lonen én lage uitkeringen. De solidariteit met Frankrijk (toenemende werkloosheid) is in dit geval ver te zoeken.

Ook Nederland liet de EU-landen zoals Polen links liggen bij de bestelling van sluisdeuren in China. Hoe dat contract tot stand is gekomen, inclusief de (milieu)kosten van het transport, verdient onderzoek. Met name ook de paragrafen garantie en periodiek onderhoud: mogen alleen Chinese monteurs komen sleutelen?

DNA

De bezorgdheid van strafrechtadvocaten over de bescherming tegen DNA-misbruik is een beetje lachwekkend in het licht van de andere risico’s die juist zij de samenleving vaak opdringen door hun proceshouding en pogingen tot strafvermindering. Als iedere burger zich moet afvragen wat er bij bloedonderzoek, computerhacking, pinbetaling, belastingaangifte, afluisteren, FIOD-onderzoek, bedrijfskeuring, afgifte vingerafdrukken, detentieverlof, beëindiging/weigering tbs-behandeling, criminele schietpartijen, straatraces, snelwegfiles, MRSA-besmetting, etc. etc. allemaal mis kan gaan, dan wordt het leven zeer onaangenaam. En dan hebben we het nog niet over foute rechters, advocaten, curatoren, notarissen en verzekeraars. Het moderne bestaan is vol gevaren, waarbij het (gedwongen) afstaan van DNA wel het minst riskant is en veel geld kan besparen, dat dringend nodig is voor de criminaliteitsbestrijding.

Gratis

Na een gratis update van mijn e-mailprogramma bleken alle bewaarde e-mails in de prullenbak gewist: ook gratis. Sommige bevonden zich in onbekende mappen; de rest foetsie. Iedere verandering sinds Outlook is geen verbetering.

Huur

De huur die Halsema betaalt  in de komende 6 jaar is zelfs niet genoeg om de ‘renovatiekosten’ van haar ambtswoning te dekken. Doch zij is zeker niet de eerste die riant woont op kosten van de belastingbetaler.

Medicijnfraude

Niet alleen in Nederland laten medische controle-organen het afweten. De import van ondeugdelijke medicijnen tegen kanker uit Griekenland door een firma in Brandenburg, werd door het gezondheidsministerie van de deelstaat jarenlang gedoogd. Zelfs nadat de lamlendige (corrupte?) houding van de betrokken controle-ambtenaren aan de kaak was gesteld. En de verantwoordelijke minister weet nog steeds niet welke maatregelen ze moet treffen, nadat ze eerst alle verwijten negeerde.  De slachtoffers zijn kennelijk geen reden om af te treden, want er is eerst ‘onderzoek’ nodig. Gelukkig is het OM daar inmiddels mee begonnen. Nu Nederland nog, waar de import naar verluidt eveneens heeft plaatsgevonden.

Wetgeving

Hoe zou het komen dat onze asielwetgeving zo krakkemikkig is, dat een uitspraak van rechters niet voorspelbaar wordt geacht? Dat zelfs herhaald afgewezen gelukszoekers jarenlang kunnen doorprocederen en dan alsnog een verblijfsvergunning krijgen: opzet van linkse politici of op verzoek van de EU? Voorts dat vakantie in het land van herkomst niet tot heroverweging leidt en dat vertrokken/uitgezette illegalen gewoon een visum kunnen krijgen? En zodra de asielactivisten in het ongelijk worden gesteld, blijkt hun respect voor wetten en rechtspraak nihil te zijn, want het ‘gaat over mensen’.  Inderdaad, mensen die telkens valse hoop en ongegronde procedures kregen aangeboden.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties