Prikbord nr 746

De islamisten hebben kennelijk instructies om iedere aanval of kritiek op de islam te beantwoorden met hun ongeremde boosheid over de belediging van Allah dan wel Mohammed, over racisme en discriminatie, alsmede over kledingverboden en schoolcontroles. Zelfs onthullingen over moskeebesturen die terrorisme steunen worden als een ‘belediging’ beschouwd of inmenging in de moslimgemeenschap.

EU-maffia

De wijze waarop een klokkenluidster door de Europese commissie wordt aangepakt, omdat ze de omerta over Roemeense kinderhandel doorbrak, bevestigt de maffiacultuur in Brussel. Eerdere gevallen bracht Van Buitenen in de publiciteit, onder meer over een Brit, doch sindsdien is er weinig veranderd.  In tegendeel, de arrogantie van de macht heeft criminele trekjes gekregen.

Gouden leugen

Dat Griekenland binnen 50 jaar ruim 250 miljard euro plus rente (?) gaat terugbetalen aan het Europese noodfonds ESM, gelooft geen zinnig mens. Doch de sprookjesvertellers beweren zelfs dat die lening de belastingbetaler geen cent heeft gekost: we staan alleen garant voor de aflossing van die enorme schuld. Intussen wordt verzwegen dat er nog veel meer schulden van EU-landen zijn ‘overgenomen’ zodat de vraag rijst of dat geld gewoon van de drukpers komt en dus straks tot inflatie leidt. Uiteindelijk zullen de ‘rijke’ landen voor de maffialanden moeten dokken, doch dat is een inconvenient truth. Met name in Duitsland waar zelfs geen geld meer is voor wettelijke uitvoeringsmaatregelen op het gebied van sociale voorzieningen, rechtspraak, verkeer, milieu en veiligheid (defensie, politie). De gouden leugen is dan ook dat al dit geld uit de ‘markt’ komt, maar Griekenland had al schulden bij die markt… Het fenomeen kan daarom beter de naam van een ‘Griekse lening’ krijgen.

Paspoort

Met een ongelooflijke schijnheiligheid worden nu Malta en Cyprus aangewezen als daders bij het onterecht verstrekken/verkopen/uitdelen van EU-paspoorten.  Gemakshalve worden de destijds 700.000 illegalen in Spanje, de honderdduizenden – zo geen miljoenen – met dubbele paspoorten, de ‘valse’/verkochte paspoorten in Griekenland en Roemenië, en de honderdduizenden paspoorten voor Syriërs en figuren die beweerden uit Syrië afkomstig te zijn, vergeten. Daarnaast worden paspoorten uitgedeeld aan gezinsherenigers, schrijnende gevallen en waarschijnlijk de ‘witte helmen’ met hun gezinnen. De EU is ziek, maar de symptomen worden genegeerd.

Seehofer

In Duitsland wordt minister Seehofer door de (linkse) media behandeld als een soort Trump, wellicht om te voorkomen dat er een eind wordt gemaakt aan vakanties voor gelukszoekers in het land van herkomst.  Vooral op de man spelen en kijken of hij niet van racisme kan worden beschuldigd. Intussen stapelen de bewijzen over zijn gelijk in de asielkwestie zich op, zoals de man die zonder paspoort zelfs na 20 jaar criminaliteit niet kan worden uitgezet en het gedrag van moslimmannen in ziekenhuizen, doch daar hebben die media geen aandacht voor. Net als in de VS waar het ‘sluiten’ van de grens met Mexico de mensensmokkelaars niet belet met konvooien waarin tientallen kinderen, richting een illegale grensovergang te rijden. Inmiddels is duidelijk waar die kinderen voor worden gebruikt: de anti-Trump machine te steunen.

Waterpeil

Wie de waterwegen rond de Biesbosch bekijkt, kan zich afvragen of het gedeeltelijk afdammen niet kan bijdragen aan de handhaving van het gewenste (grond)waterpeil en toereikende vaarmogelijkheden, ook over de grens. Uiteraard is er dan een sluizensysteem nodig voor het scheepvaartverkeer, gecombineerd met een brede afsluitbare opening die bij voldoende waterpeil vrije doorgang verleent. Wellicht willen belanghebbende landen daaraan meebetalen, maar in ieder geval zullen de benodigde honderden miljoenen beter besteed zijn dan aan ondoordachte energieprojecten.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties