Prikbord nr 745

Hij was al 40 keer op verlof geweest, de moordenaar en verkrachter die nog tot 2026 in een Spaanse cel moest zitten. Maar nu hij niet is teruggekomen, wordt hij plotseling gevaarlijk genoemd.

Halsema

Als een toerist zwierf ze door de stad, de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Zo ‘gewoon’ dat je je afvraagt waarom hier fotografen bij moesten zijn… Oh, om het bewijs te leveren dat ze echt wel weet wat er aan de hand is, want dan kun je de critici tegenspreken, die de wetteloosheid aan de kaak stellen.

Intussen is het duidelijk waarom Amsterdam meer politie moet krijgen: drie (!) agenten zijn nodig om het afzetlint bij een plaats delict te ‘bewaken’.

Huizenhoog

De schaarste aan (nieuwbouw)woningen wordt mede veroorzaakt door de grondprijzen. De gemeenten trachten die huizenhoog op te drijven waarbij de grond die reeds in bezit is, slechts mondjesmaat wordt verkocht. Uiteraard weigert zo’n gemeente om bestemmingsplannen te wijzigen van grond die niet in bezit is, want stel je voor dat die kavels te ‘goedkoop’ wordt aangeboden. Intussen stijgen de huizenprijzen en de huurtoeslagen, terwijl Den Haag op zijn handen zit; ook waar het de voorrang voor statushouders betreft. De schijnheiligheid waarmee politici over hun ‘oplossingen’ spreken, is pijnlijk om aan te horen. Met name waar het de kwalijke rol van eigen wethouders en provinciebestuurders betreft.

Klimaatverandering

Een Amerikaans rapport, geschreven door 500 wetenschappers, heeft naar verluidt aangetoond dat het klimaat verandert. Nu wisten we dit al enkele eeuwen, maar die wetenschappers moeten ook de kost verdienen, bijv. door meteen te ‘bewijzen’ dat dit door de mens komt. Neen, niet door de overbevolking, want dan wordt het pijnlijk, maar door de westerse landen. Waarom over de hele wereld zoveel wetenschappers zich met hetzelfde bezighouden laat zich raden. Lastiger wordt het bij de Duitse motieven om de schuld niet bij de natuur of de andere continenten, maar bij Trump te leggen. Later zal dit wel worden ‘verklaard’ met een vertaalfout uit het Amerikaans, doch de toon is gezet: wat tegen Trump pleit is waar.

Martelaar

Nadat de Palestijnen kinderen hebben gebruikt om bomgordels te laten exploderen, Israëlische soldaten aan te vallen, te demonstreren aan de grenzen en de zieligheidsindustrie van foto’s te voorzien, wordt nu een tiener ‘aangewezen’ als boegbeeld van het Palestijns verzet. Gezien de anti-Israël stemming in sommige – ook westerse – landen, zal het waarschijnlijk niet lang duren voor ze een uitnodiging krijgt om de VN toe te spreken over haar martelaarschap in een Israëlische cel.

Parallelle samenleving

Niet alleen kampers, bikers en Turkse familieclans vormen criminele organisaties met hun eigen regels en vaak ‘gesubsidieerd’ door de rechtsstaat. In Duitsland zijn er ook de Roma en de Libanese clans die – vaak met een uitkering – hun eigen criminele samenleving vormen met de daarbij behorende afrekeningen en omerta. In feite maken ze deel uit van de sociale no-go areas en netwerken waar de politie geen vat op heeft en andere overheidsinstanties wegkijken. Trump zat er dan ook niet ver naast met zijn kritiek op Duitsland. Doch parallelle samenlevingen bestaan overal waar de democratie is vervangen door belangenbehartiging van criminele groeperingen. Zo is heel Venezuela een no-go area waar de corruptie van politie en leger nog wordt overtroffen door de banken en politici.

Syrische scholen

Ik begrijp de bezwaren tegen eigen ‘scholen’ voor Syrische vluchtelingen niet goed. Zij moeten toch terugkeren zodra het in hun land weer veilig is… Of heeft de VN juist dat deel van het Vluchtelingenverdrag  geschrapt?

Waterverbruik

Zou iemand eens kunnen uitrekenen hoeveel water er wordt ‘verbruikt’, indien de boeren ’s nachts sproeien (met slootwater) waarbij het meeste sproeiwater uiteindelijk weer aan het grondwater wordt toegevoegd.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties