Heroïek van een Zweedse studente…..

Elin Ersson, een student aan de Universiteit van Göteborg, was vorige maand in het nieuws vanwege haar protest, toen ze weigerde om in het vliegtuig te gaan zitten en bleef staan. Zij meende op te moeten komen voor een 52-jarige uitgeprocedeerde Afghaan, die zou worden uitgezet en om die reden eveneens in het vliegtuig zat. 

Elin Ersson. Afb: screenshot Youtube.

Ze had er succes mee en de autoriteiten lieten de Afghaan van boord halen. Het nieuws omtrent de Zweedse studente verstomde, nadat bleek dat de Afghaan was veroordeeld voor mishandeling en wiens asielaanvraag werd afgewezen.

De Zweedse politie bevestigde aan Fox News dat de man van wie de uitzetting was bevolen en die Ersson had voorkomen, een gevangenisstraf had gekregen in Zweden wegens mishandeling. De woordvoerder van de politie weigerde meer details te geven over de misdaad die de migrant heeft begaan. Zijn asielaanvraag werd ook afgewezen. Een vertegenwoordiger voor Ersson weigerde het verzoek van Fox News om een ​​reactie.

Een van de grootste kranten in Finland, Helsingin Sanomat, meldde vorige week ook dat de man was veroordeeld voor mishandeling. De man zal uiteindelijk toch worden uitgezet, hoewel de datum onbekend blijft, zo meldde de krant. Ondanks het ontbreken van informatie over de man die uit zou worden gezet, sprongen de meeste media boven op het verhaal, waarbij de Washington Post de stunt van Ersson een “geweldige daad van burgerlijke ongehoorzaamheid” noemde, terwijl het tijdschrift Newsweek de student beschreef als een “held”.

CNN sprak ondertussen met de Zweedse autoriteiten die bevestigden dat het “gedwongen uitzetting” was, maar verzweeg waarom de man te maken kreeg met uitzetting. Beelden van het incident werden op het internet geplaatst, en het werd alleen al op Facebook bijna 5 miljoen keer bekeken. In de video is te horen dat er “een man aan boord is die naar Afghanistan zal worden uitgezet, waar hij waarschijnlijk zal worden gedood” en dat ze niet “gaat zitten totdat deze persoon uit het vliegtuig is“.

Ik doe wat ik kan om iemands leven te redden,” vervolgt ze. “En zolang een persoon in het vliegtuig nog staat, mag de piloot niet opstijgen. Het enige wat ik hiermee wil bereiken, is de uitzetting stoppen en daarna zal ik me aan de regels houden. Dit is volstrekt legaal en ik heb geen misdaad gepleegd”. Een geërgerde passagier probeerde de telefoon van Ersson te pakken en zei dat ze anderen overstuur maakte. Waarop de student antwoordde: “Het is niet mijn fout dat hij wordt gedeporteerd. Ik probeer dit te stoppen. Ik probeer de regels van mijn land te veranderen”. 

“Ik vind ze niet leuk. Het is niet juist om mensen naar de hel te sturen”, voegde ze eraan toe.

BRON: Foxnews.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
5 jaren geleden

Wat een drukte om zo’n minderjarig kind dat toch niet serieus genomen kan worden?
Was het niet practischer geweest om haar moeder op te bellen om haar mee naar huis te nemen en, in afwachting daarvan, was een ijslollie waarschijnlijk politiek correct geweest.