Prikbord nr 744

In Brussel is men bezorgd over de Chinese invloed in Balkan-landen, kennelijk omdat de EU – tegen het gezond verstand in – toch zal worden uitgebreid. Welke Chinese invloed te vrezen valt, is discutabel gezien de Chinese presentie in bijv. Duitsland, de Turkse en islamitische invloed in bestaande EU-landen en de Noord-Afrikaanse invloed in en buiten de EU. En wat te denken van de Franse, Duitse, Amerikaanse, Russische, Arabische en VN-invloeden binnen de EU. 

Financiële democratie

Ze zijn er ook bij in Amsterdam onder die 18.000 (!) deelnemers aan de aids-conferentie:  activisten op zoek naar nieuwe geldstromen. Een warhoofd vindt zelfs dat de ‘democratische landen’ verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van hiv in andere (niet-democratiche?) landen. Bedoeld wordt kennelijk dat er subsidiegeld moet komen als regeringen weigeren de hiv-patiënten levenslang medicijnen of als preventie gratis spuiten te verstrekken. Let wel: het gaat hier om de domoren en drugsgebruikers die de risico’s van hun leefstijl niet kennen of op anderen afwentelen. De slimmerds wonen allang in Nederland… zodat we hier naar verluidt 23.000 patiënten hebben: een stad vol! Over de kosten daarvan wil ik niet eens nadenken, maar onze regering is bereid om er € 10 miljoen extra tegenaan te gooien.

Gestoord

De Syrische messentrekker die probeerde 3 mensen om te brengen, was bekend bij het GGZ. Dit zou het ‘bewijs’ zijn dat betrokkene getraumatiseerd is, doch waarom dit tot een aanval op willekeurige mensen moet leiden, weet ook zijn advocaat niet uit te leggen. En waarom de dader weigert de toegangscode van zijn telefoon af te geven, laat zich evenmin verklaren; zelfs niet uit zijn beweerde angst voor duivelaanbidders. Dat  hij gestoord is, lijkt buiten twijfel, maar dit is juist in overeenstemming met alle religieuze terroristen.

Hongarije

Hongarije heeft de conclusie getrokken dat de VN – net als de EU – niets anders wil dan de immigratie naar westerse landen stimuleren. Om die reden heeft het land zich teruggetrokken uit het  overleg. Wellicht hebben de toestanden in Zweden, Calais, Parijs, Berlijn, Londen, Amsterdam,  Zeebrugge en Antwerpen bijgedragen aan dit besluit, hoewel dan ook een opzegging van het vluchtelingenverdrag mag worden verwacht. Doch wat niet is kan nog komen, met name als het EU-beleid niet verandert.

NZ-lijn

De ophef bij de opening over de NZ-metrolijn in Amsterdam is kennelijk bedoeld om critici de mond te snoeren. Meestal lukt dit ook, zoals de geschiedenis van de Betuwe-lijn, HSL, Schiphol, het Rijksmuseum, de ‘huisvesting’ van ministeries en parlement,  en de verbouwde paleizen illustreert. En hoe groter de verspillingen, hoe meer het nationaal belang wordt benadrukt; desnoods door vertegenwoordigers van het koningshuis of andere bekende Nederlanders die zich niet schamen voor wat volksverlakkerij.

Test EU-beleid

De herhaalde gebeurtenissen rond Ceuta (Spanje), waarbij honderden illegalen met geweld een EU-land binnendringen zonder door een militaire eenheid terug te worden gebracht naar Marokko dat gewoon toekijkt, worden een test voor Brussel. De slappe houding van de Spaanse regering, het ontbreken van detentiekampen waarin illegalen worden opgesloten en de kritiek op (EU-)landen die wel maatregelen nemen, zullen snel moeten veranderen wil het ‘nieuwe’ EU-beleid geloofwaardig zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties