Prikbord nr 742

En weer verschuilen de Kinderbescherming en Jeugdzorg zich achter het belang van het kind’ nu er nog steeds geen/onvoldoende verbetering van rapportages, fouten en in het negeren van kritiek zichtbaar is geworden.

Terwijl het in de praktijk veelal gaat om de eigen belangen en het verhullen van misstanden. Doch zo lang de betrokkenen niet juridisch aansprakelijk gesteld worden, zal er weinig veranderen. Tijd voor een aantal proefprocessen zodat ook de Kamer kan zien hoe het systeem’ werkt, niet alleen bij de Kinderbescherming, maar ook bij de rapportages en besluiten in andere branches onder toezicht van Justitie. Helaas zijn de zgn. bezwaar- of klachtencommissies aantoonbaar niet onafhankelijk waardoor liegende ambtenaren zelden worden gecorrigeerd. Jeugdzorgmedewerkers zijn echter geen ambtenaren en dienen niet onder de bescherming van een interne commissie te vallen. Eerst dan is er een mentaliteitsverandering te verwachten.

Brandveiligheid

Waarom zou de nieuwe burgemeester van Amsterdam zich met de geldsmijterij voor gepensioneerde brandweerlieden moeten bemoeien. De brandweercommandant lijkt mans genoeg om dit zelf te regelen, want dergelijke privileges moeten zo snel mogelijk verdwijnen, niet alleen bij de brandweer. Dat bepaalde lieden dit niet zint en daartoe de veiligheid in de regio in het geding brengen, is een schande waarvan een echte brandweerman/-vrouw zich zal distantiëren. De criminelen die ook persoonlijke bedreigingen uiten, verdienen terecht de aanduiding maffia.

Brexit

Er zijn nog steeds mensen die de Brexit niet begrijpen en menen dat het voor de Britten beter is om niet zelfstandig te (willen) zijn. Waarom niet, want afgezien van de kosten en verspillingen, zijn ook de morele normen en waarden van de EU toch om te huilen? Macht en geld, daar draait het om. En de rest is misleiding en arrogantie.

Diplomatiek

Vooral de Amerikaanse media verwijten Trump dat hij Poetin niet hard heeft aangepakt over allerlei Russische inlichtingenactiviteiten waaraan ook de westerse landen zich schuldig maken, inclusief journalisten. Doch toen hij de Europese NAVO-landen aanpakte vanwege het gebrek aan defensie-inspanningen, terwijl de dreiging vanuit Moskou toeneemt, werd Trump ondiplomatiek genoemd. Er wordt zelfs beweerd dat het om defensie-orders te doen is; een pertinente leugen als men kijkt waar die landen in het verleden hun vliegtuigen, tanks, marineschepen, onderzeeboten en artillerie kochten. En voor zover de Amerikanen de beste kwaliteit boden, werden bijna altijd tegenorders verlangt. Dus niet de VS beslissen waar de versterking van de NAVO vandaan moet komen, maar de Europese wapenindustrieën met hun politieke vriendjes.

En ook de EU mag best eens door een ‘buitenstaander’ de maat worden genomen, want de Europese media zijn (veel) te diplomatiek, produceren nepinformatie of verzwijgen pijnlijke zaken zoals de toenadering tot China. Dat Trump zelf moest toegeven op de persconferentie in Helsinki in de fout te zijn gegaan na de vraag van een journalist, bevestigt zijn gebrek aan ervaring. Hij had kunnen volstaan met “volgende vraag”, maar praat te graag.

Emotie

De absurde reacties op het winnen/verliezen van een WK-finale doen vermoeden dat sommige voetballiefhebbers niet echt volwassen zijn geworden. Natuurlijk is het lekker om je superieur te voelen aan de rest van de wereld, maar wat meer gezond verstand en minder emotie kunnen de overlast voor de samenleving beperken.

Juwelen

In deze komkommertijd komen soms de merkwaardigste gedachten op: zou Connie haar andere ‘juwelen’ wel hebben verzekerd? Ook uit het Britse kabinet zijn twee juwelen verdwenen. Die zijn echter goed ‘verzekerd’: van wachtgeld of een andere baan, net als opgestapte ministers hier. De vraag is of premier May niet de hele Brexit heeft gestolen gezien haar aanvankelijke weerstand daartegen. De ‘briljanten’ in Thailand die zich vele dagen hebben ingezet in een gevaarlijk grottenstelsel, verdienen ons respect. In het licht van de afloop is het verlies van een vrijwillige duiker extra schrijnend.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties