Wat drijft islamitische terroristen?

Opnieuw een terreur aanslag, nu in Luik. En weer werd die gepleegd door een moslim met een crimineel verleden, net als eerdere aanslagen in Brussel en Parijs.Hoe is dat te verklaren?

Islamitisch lesmateriaal… Afb: Flickr.

Er wordt over die motieven van islamitische terroristen een hoop onzin rondgestrooid. Links politiek-correct Nederland komt vaak met de verklaring dat er sprake is van lage opleidingen en slechte economische uitgangsposities. En natuurlijk “discriminatie” en soms zelfs “een gebrek aan stageplaatsen”. Dit laatste werd rondgebazuind door Saadia Ait-Taleb, de in opspraak geraakte en ontslagen anti-terrorisme-coördinator van de Gemeente Amsterdam.

Dit alles is al vele malen wetenschappelijk weerlegd: islamitische terroristen komen juist bovengemiddeld vaak uit de midden- en hogere klassen.
Denk bijvoorbeeld aan de terroristen die de aanslagen op het World Trade Center pleegden in New York, op 11 september 2001. Zij hadden aan vaak vooraanstaande westerse universiteiten gestudeerd. In het geval van Israël wordt door links als oorzaak van het terrorisme vaak ook nog de ‘bezetting’ genoemd. Het is mooie politiek-correcte taal, maar met een groot probleem: er klopt niets van.

Islamitische terroristen zijn vaak opvallend eerlijk en open over hun motieven. Daarbij noemen zij eigenlijk nooit “economische omstandigheden” die hen tot hun daad bracht. Als voorbeeld kan de Palestijnse terrorist Qatiba Zahran dienen, die op 18 augustus vorig jaar omkwam, nadat hij een Israëlische militair met een mes had aangevallen. Zijn doel was om door deze militair te worden doodgeschoten, wat natuurlijk ook gebeurde: de militair moest zijn leven verdedigen.

Zijn motieven had Zahran in een afscheidsboodschap op Facebook gezet:

“Allah heeft het leven en de eigenschappen van de gelovigen genomen, waardoor zij in het paradijs zullen komen. Zij vechten voor Allah, door te moorden en gedood te worden [Koran, vers 9: 111].
Alle lof is voor Allah, die Zijn strijders beschermt en de vervloekte Joden vernedert.
Mijn geliefde vader, vergeef mij. Ik heb mijn wens gerealiseerd: het martelaarschap ter wille van Allah. Ik heb deze voorbijgaande wereld verlaten en mij gehaast naar het eeuwige leven in het paradijs.
Familieleden, jullie moeten weten dat er geen noodsituatie was of een wens om jullie te verlaten. Het was omdat het martelaarschap ten gunste van Allah mij riep, iets waar ik allang naar verlangde.
Mijn geliefde familieleden, verneem de blijde tijding van onze profeet: een martelaar verschaft ook 70 van zijn familieleden toegang tot het paradijs.
Familieleden, dit is mijn laatste wil: dat niemand zal wenen dat ik naar het paradijs ga als de bruidegom [van Allah]. Integendeel, jullie moeten extatisch zijn van vreugde. Wij zien elkaar snel terug, in het paradijs.”

Ondanks deze overduidelijke wens om te sterven bij zijn terreuraanslag had de Palestijnse Autoriteit trouwens de gotspe om een verklaring uit geven dat Israël hem had “geëxecuteerd”.

Deze terrorist wilde juist dolgraag sterven bij zijn terreurdaad. Dit om zo in het beloofde islamitische paradijs te komen, samen met maar liefst 70 geselecteerde familieleden. Die mogen van Allah op voorspraak van ‘de martelaar’ ook naar het islamitisch paradijs.

Waar haalde deze terrorist die ideeën vandaan? Bijvoorbeeld van de officiële Palestijnse televisie. Daarop verklaarde op 20 december 2013 imam Mahmoud Al-Habbash, de toenmalige minister van Religieuze Zaken van de Palestijnse Autoriteit:

“De martelaar [moslim die omkomt bij de strijd tegen ongelovigen] doet een gunstige daad voor Allah, een verdienste die niemand anders heeft gedaan. Allah zelf brengt ons de boodschap van de martelaren over: de zonden van de martelaar worden vergeven, met de eerste golf van zijn bloed uit zijn wond. De martelaar doet een voordracht voor 70 leden van zijn familie, en houdt hen zo allemaal uit de hel.”

Het mag duidelijk zijn: met economische achterstelling, discriminatie of stageplaatsen hebben de door de islam geïnspireerde aanslagen weinig te maken. Het doel is om ‘ongelovigen’ te doden en zo zelf in het beloofde paradijs te komen.

Het verklaart waarom het plegen van terreurdaden zo aantrekkelijk is voor islamitische criminelen, zoals nu weer de aanslagpleger van Luik en eerder die van Brussel en Parijs. Immers, zij geloven dat door hun terreur Allah al hun eerdere zonden zal vergeven en dat zij zo toch in dat paradijs zullen komen.

Helaas zullen wij als westerse samenleving moeten leren ons te verplaatsen in deze – voor ons zo middeleeuwse – gedachtegang om zo te begrijpen waardoor de terreuraanslagen gemotiveerd worden. En hoe deze kunnen worden tegengegaan.

Dat lukt zeker niet door meer stageplaatsen te creëren. Het zal wel moeten gebeuren door het monitoren en bestrijden van deze ideeën, onder meer door het juist ondersteunen van de vele gematigde moslims.

En natuurlijk door beschermingsmaatregelen te nemen en terreur keihard te bestrijden.

(Artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 30 mei 2018.)

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
5 jaren geleden

Het genetisch “ingebakken” gebrek heeft zeker niet alleen betrekking op de islam.
Wie een beetje geschiedenis heeft geleerd, komt tot de ontdekking, dat er in feite niets nieuws is.
Laten we ons gewoon aan de feiten houden dan komt vanzelf de vraag waarom is er toch zoveel leed?
Degenen die leed veroorzaken hebben geen weet wat zij aanrichten. Hun “defect” is zo groot dat zij er zich niet van bewust zijn dat er leed wordt aangericht.
Ook heeft het geen enkele zin om ” te proberen te begrijpen” waarom dat zo is.
Als nu nog steeds NIET BEGREPEN WORDT DAT EEN ‘ beschaafde natie” systematisch meer dan 6.000.000 mensen heeft afgeslacht en dat wereldwijd tussen 1940-1945 ongeveer 55 miljoen mensen zijn omgekomen, door een mentaal zieke ideologie, dan valt het eigenlijk niet te begrijpen. Maar…… is het dan wel te begrijpen waarom, volgens een zorgvuldig gedocumenteerd rapport, hoe ” Standard Oil of New Jersey ” in 1942 via Zwitserland brandstof naar Duitsland transporteerde en hoe de Chase Bank in het bezette Parijs zaken deed met medeweten van het hoofdkwartier in New York en hoe Ford vrachtwagens voor het Duitse leger produceerde?
Business as usual… waarbij een “genetische afwijking” er voor zorgt dat “zaken doen” ( dus geld verdienen) belangrijker is dan “de ethos”.
Dat er in de islam genetisch afwijkingen voorkomen door hun naar binnengericht systeem van het huwelijksmoraal, ter zake het huwen binnen de/een familiekring ( nichten en neven) , is dat een logische zaak de genetische oorzaken te ontdekken.

Waarom heeft Japan Amerika de oorlog verklaard? Waarom zijn er nu families die de gehele wereld beheersen? Waarom, waarom?
Omdat die mensen kennelijk een genetisch afwijking hebben? Waarom hebben islamieten geen angst voor de dood ? (In het westen denkt “:men” aan een eeuwig leven.) Immers: Het martelaarschap is voor velen in de islam het hoogste ideaal.
Hoe komt het toch dat christenen, in een parousie geloven? ( De wederkomst van Christus en dat Christus eigenlijk gewoon een hersenschim is)
Allemaal vragen die niet kunnen worden beantwoord.
Er is niemand die mij een oprecht én wetenschappelijk verklaring kan aanbrengen waarom mensen doen…. zoals ze doen? Is geloof een menselijke behoefte?
Het enige wat “het leed” kan verlichten is goed leiderschap waarbij er kennis is van demografische diversiteit.

****Het mag duidelijk zijn: met economische achterstelling, discriminatie of stageplaatsen hebben de door de islam geïnspireerde aanslagen weinig te maken. Het doel is om ‘ongelovigen’ te doden en zo zelf in het beloofde paradijs te komen.*** aldus Likud Nederland.***

Ook deze constatering heeft als diepere achtergrond dat ” een hersenschim” veel leed veroorzaakt en dat geloof, een door de mens verzonnen ” beleving van de angst” is.

r.dunki
5 jaren geleden

Het antwoord op bovenstaande vraag wordt helder gegeven in : ’the National Catholic Register’ (d.d.15.06.2017) met deze openbaring : “Jesuit Scholar : Seeking to Defend Islam at All Costs Is Betraying the Truth”.

In bovenstaand interview verklaart de 86 jarige Egyptische Grieks-Melchitische Jesuit Henri Boulad, die zijn hele leven onder moslims geleefd heeft in Sudan, waarom islamitische terroristen precies doen wat hun religie hen gebiedt; niets meer, niets minder!

Wie het genetisch ‘ingebakken gebrek’ van de islam wil begrijpen, kijkt op:

http://www.ncregister.com/blog/edward-pentin/jesuit-scholar-seeking-to-defend-islam-at-all-costs-is-betraying-the-truth