“Are You Talking to me?”

In een vorig artikel stond te lezen op welke manier de Amerikaanse versie van de Sovjet Unie nomenklatoera er in geslaagd is om de doorsnee Amerikaan jaren om de tuin te leiden en nu probeert om een afzettingsprocedure op gang te krijgen om een ongewenste president het Witte Huis uit te krijgen.

Robert de Niro. Afb: Tony Shek, voor wikimedia commons.

Voortdurend probeert het links liberale segment van de Amerikaanse samenleving om de doorsnee Amerikaan ervan te overtuigen dat Trump vergif is voor Amerika en zo snel mogelijk moet verdwijnen. Desondanks is de nomenklatoera ondanks een tsunami van nepnieuws er nog steeds niet in geslaagd om het Amerikaanse electoraat te mobiliseren in de strijd tegen Trump.

Een van de redenen is dat de doorsnee Amerikaan levend in de Rode Staten tot de ontdekking is gekomen dat de straatvechter uit New York in tegenstelling tot zijn voorganger wel een man van zijn woord is en een groot aantal beloftes heeft ingelost. Een andere meer doorslaggevende reden is dat deze president ervoor gezorgd heeft dat de eenvoudig levende Amerikaan werk heeft en zich eindelijk weer kan richten op een betere toekomst voor hem en zijn gezin. Een derde reden is dat het journalistieke deel van de Amerikaanse gevestigde media er stap voor stap in slaagt om de heiland van de Democraten van zijn troon te stoten door te bewijzen dat zijn daden in die acht jaar scheuren in de Amerikaanse samenleving heeft veroorzaakt. In het verlengde daarvan wordt de machtswellust en het manipulerende karakter van politici ter linkerzijde van het politieke gangpad blootgelegd.

Binnen de links-liberale media blijkt liegen verworden te zijn tot een deugd. Wie het beste kan liegen, krijgt de hoofdprijs van de Democratic National Counsel (DNC) en in de voorlopige tussenstand blijkt CNN de eerste plaats in te nemen op korte afstand gevolgd door MSNBC en NBC. En er wordt wat afgelogen. Niet alleen door de benoemde media organen, maar ook door een groot aantal feiten controlerende instanties die vaak door de Democraten op pad worden gestuurd. Helaas blijkt ook in Amerika nog een groot aantal echte journalisten te wonen, dat wel de moeite neemt om uitspraken en argumenten op basis van feiten op juistheid te controleren. En hun aantal groeit.

Sharyl Attkisson is een van de journalisten die ten halve gekeerd is en zich de moeite getroost om beschuldigingen van links liberale media instantie aan het adres van Trump op juistheid te controleren. De uitslag is bepaald niet bemoedigend te noemen. Attkisson is tot 2014 verbonden geweest aan de nieuwszender CBS. Gefrustreerd door de voortdurende liberale vooringenomenheid heeft ze in dat jaar besloten CBS te laten voor wat het daadwerkelijk was en is: een liberaal links propaganda instrument. In juni 2018 publiceerde zij haar lange lijst van media manipulatie en die strekt zich uit van de informatie dat Melania Trump haar Visa Status in 1995 zou hebben geschonden tot de onjuiste export cijfers in juni 2018. Het zijn er voorshands 50 en volgens haar observatie, groeit die lijst nog steeds.

Hoewel de hele lijst het lezen waard is, moet dit artikel zich beperken tot de volgende negen:

 • 1 oktober 2016: Trump betaalde geen inkomstenbelasting (IB). Dat verwijt speelde een kenmerkende rol in de Democratische verkiezingscampagne en die vaststelling werd ondersteund door o.m. de NY Times. Die nieuwsbron suggereerde dat Trump ruim 18 jaar geen IB had betaald. Uit de definitieve aanslagen van de BD die naar MSNBC werden gelekt, bleek dat Trump meer belasting had betaald dan Obama en Sanders.
 • 18 oktober 2016: Trumps route naar het Witte Huis is “non existent”. De WP journalist Stuart Rothenberg met het onoverwinnelijke aura van Clinton voor ogen, publiceerde een artikel waarin werd vast gesteld dat “Trump’s path to an electoral college victory was nonexistent”.
 • 2 februari 2017: TMZ bericht dat Trump Black History Month” had veranderd in “African American History Month, Obama, Bush en Clinton gebruikten allen African American History Month.
 • 4 februari 2017: de WP (Josh Rogin) berichtte dat “Inside the White House-Cabinet Battle Over Trump’s Immigration Order.” Maar moest dat bericht herhaaldelijk corrigeren, omdat een van de gerapporteerde bijeenkomsten niet had plaats gevonden, een conference call niet was gebeurd zoals beschreven en acties die aan Trump werden toegeschreven door zijn Chef Staf waren gedaan.
 • 10 mei 2017: nepberichten over de reden waarom Comey door Trump werd ontslagen. Diverse media bronnen (NY Times, Politico, WP, CNN, AP, Reueters en Wall street Journal publiceerden het bericht dat Comey was ontslagen omdat hij om meer mogelijkheden had gevraagd voor een onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen van 2016. De toonzetting bij de een (NY Times en CNN) klonk bij de een als een vaststaand feit; bij andere (WP) alsof ze in het hoofd van Trump waren gekropen en zijn mening verwoordde. DOJ (Rosenstein) en FBI ( McCabe) accentueerden dat de berichten onjuist waren en het onderzoek afdoende middelen had gekregen.
 • 4 juni 2018: NBC News berichtte dat Poetin zou hebben gezegd compromitterende informatie over Trump te hebben. Het tegendeel was het geval, hij beweerde met klem geen informatie te hebben.
 • 6 juni 2017: Media meltdown over Comey´s veronderstelde plan om Trump´s bewering dat er geen onderzoek naar hem liep, te ontzenuwen. CNN’s Gloria Borger, Eric Lichtblau, Jake Tapper en Brian Rokus; aangevuld met ABC’s Justin Fishel en Jonathan Karl berichtten dat Comey van plan zou zijn om Trumps bewering dat Comey hem drie keer had gezegd dat er geen onderzoek naar hem zou lopen, te ontzenuwen. Het tegenoverstelde gebeurde: Comey bevestigde de bewering.
 • 22 juni 2017: drie CNN reporters nemen ontslag of worden gedwongen ontslag te nemen, omdat zij onterecht hadden gemeld dat Trump banden met Rusland zou hebben. Thomas Frank openbaarde in een artikel dat “Congress was investigating a Russian investment fund with ties to Trump officials.”. Frank en twee anderen namen ontslag of werden ontslagen.
 • 6 juli 2017: het veronderstelde afsnauw incident met de Poolse First Lady dat nooit is gebeurd. Newsweek’s Chris Riotta en anderen berichtten dat de Poolse First Lady had geweigerd Trump´s hand te schudden. In de betreffende video was duidelijk te zien dat zij dat wel had gedaan en Newsweek werd gedwongen het bericht te rectificeren.
 • 5 september 2017: Het afluister fiasco. CNN’s Chris Cillizza en andere verklaarden dat Trump had gelogen door te zeggen dat hij in Trump toren werd afgeluisterd. Een dergelijke informatie kon een reporter of journalist alleen uit de kringen van Veiligheidsdiensten krijgen. Uit nader onderzoek bleek dat er diverse afluisterapparatuur gevonden werd in Trump Tower. O.m. een gesprek dat Trump met een buitenlandse hoogwaardigheidbekleder had, was afgeluisterd en op tape gezet. Tenminste twee functionarissen van Trump werden ook in hun werkruimtes afgeluisterd.
 • 22 december 2017: meer nepnieuws over Trump´s Russische banden. ABC News’ Brian Ross berichtte dat Flynn tijdens de rechtzaak tegen hem zou uitspreken dat Trump hem opgedragen zou hebben contact met de Russen op te nemen. Hoewel dat op zich geen schending van een wet zou zijn, werd het bericht als een explosieve aanklacht tegen Trump gebracht. Het gevolg was dat de aandelen markt een dreun kreeg. ABC moest het bericht corrigeren omdat nader onderzoek leerde dat Trump Flynn na zijn intrede in het Witte Huis Flynn gevraagd had om contact met Moskou op te nemen om o.m. samen met de Russen IS te bestrijden. Ross werd geschorst.

En de lijst van nepnieuws groeit gestadig.

“Are You talking to me?” Ja, Robert ik praat tegen jou. Laat je beter informeren en stop je hoofd niet in gaten waar die niet hoort. Op die manier blijf je onzin uitkramen en nadert de dag dat je in een dwangbuis wordt afgevoerd naar een locatie waar de film “one flew over the Cuckoo´s nest” werd gedraaid.

Dat advies kan overigens ook gegeven worden aan de heer van Rossem: lees eens een andere krant en kijk eens naar een andere zender!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties