Aanslagen in Europa: meer dan 2000 slachtoffers

Geradicaliseerde ‘asielzoekers’ hebben sinds 2014 in talloze terroristische aanslagen meer dan 2000 mensen in Europa gewond of vermoord. Dit werd enkele dagen geleden gepubliceerd op de website van de Britse krant Daily Mail naar aanleiding van het verschijnen van een nieuw onderzoeksrapport.

Bloemen, even zingen en ze gaan vanzelf weg? Afb: wikimedia-commons / Romaine

De bevindingen bevestigden de waarschuwingen van vele autoriteiten dat tussen de massa’s aan migranten zich onder meer Isis-strijders bevinden, die zich voordoen als ‘vluchtelingen’ die aan oorlog en vervolging in het Midden-Oosten proberen te ontkomen. Er werd door vele deskundigen altijd al gesteld dat ze de migrantencrisis uitbuitten door zich voor te doen als ‘asielzoekers’ om onopvallend Europa binnen te komen en daarna bloedvergieten te veroorzaken. Terroristisch expert Robin Simcox, aangesloten bij de denktank van de Heritage Foundation in Washington, zei dat het ‘storend eenvoudig’ was voor jihadisten om zich tussen ‘echte vluchtelingen’ schuil te houden, omdat de Europese grenzen onder de enorme druk van de talloze migranten bijna bezweken. De Europese leiders hadden “onbedoeld de terroristische dreiging vergroot” als een direct gevolg van hun “catastrofale omgang met controversiële immigratie en open-grensbeleid.”

Hij hield daarvoor vooral de Duitse bondskanselier Angela Merkel verantwoordelijk, die de woede van velen opwekte door de poorten open te gooien voor Syrische ‘vluchtelingen’, wat leidde tot een instroom van meer dan een miljoen mensen in 2015. Dit beleid is overigens ingegeven door het Duitse nazi-verleden: het toelaten van zoveel migranten moet in het licht worden gezien van een Wiedergutmachung voor een collectief Duits schuldbewustzijn. Het zorgde er echter voor dat undercover jihadisten ongehinderd door Europa konden reizen zodra ze het paspoortvrije Schengengebied bereikt hadden en onder meer bij Calais in Noord-Frankrijk terechtkwamen om Engeland te kunnen bereiken. Het rapport vermeldde onder meer: “Slecht toegepast immigratiebeleid heeft het voor hen gemakkelijker gemaakt om toe te slaan. Europese leiders waren ofwel naïef over de risico’s, ofwel communiceerden niet eerlijk met het publiek over de impact die het accepteren van dergelijke grote aantallen mensen zou hebben op de veiligheid. De gevolgen van het besluit om in zo korte tijd zoveel mensen binnen te laten, zullen nog vele decennia voortduren.

Uit de studie bleek dat er tussen januari 2014 en december 2017 194 islamistische aanslagen waren gepland, dan wel hadden plaatsgevonden. Het totale aantal slachtoffers daarvan bedroeg 357 doden en 1.678 gewonden. En dat aantal stijgt sindsdien nog steeds.

Hiervan waren er 32 beraamd door zogenaamde asielzoekers of vluchtelingen, hierbij inbegrepen de aanslag tijdens het concert in Bataclan in Parijs in november 2015, waarbij 129 bezoekers de dood vonden, en die van de Tunesiër Anas Amri, die 12 doden veroorzaakte toen hij in 2016 met een vrachtwagen op de bezoekers van een Kerstmarkt in Berlijn inreed. Drie aanslagen vonden plaats in Groot-Brittannië. De 36-jarige Soedanese asielzoeker Munir Mohammed werd in februari van dit jaar veroordeeld tot levenslang, met een minimum van 14 jaar, nadat hij een scheikundige die hij via een islamitische datingsite had ontmoet verleidde om hem te helpen bij het voorbereiden van een bomcampagne. De Iraakse ‘vluchteling’ Ahmed Hassan (18) werd in maart tot levenslang veroordeeld, nadat hij in september 2017 een bom had laten ontploffen in de Londense metro bij Parson Green, een aanslag die 51 gewonden tot gevolg had. Hij vertelde Home Office-functionarissen dat hij was getraind om te doden door Isis, maar hij mocht nog steeds in het land blijven. In de derde zaak gaat het om een ​​terreurverdachte van een islamitische bomaanslag met Kerstmis die in december werd verijdeld. Andy Sami Star (31), die vanuit Iraaks Koerdistan naar Groot-Brittannië kwam, wacht nog op zijn berechting.

Isis was direct betrokken bij het merendeel van de aanslagen, met hoofdzakelijk Duitsland als doelwit en Syriërs vaker betrokken dan andere nationaliteiten. Bijna driekwart van de terroristen voert binnen twee jaar na aankomst in Europa plannen uit, of worden die plannen binnen die periode verijdeld. De meeste aanslagplegers onder de vluchtelingen en asielzoekers radicaliseerden voorafgaand aan hun toegang tot Europa. Echter, hersenspoeling na aankomst in Europa – vaak via propagandavideo’s op het internet – is sinds eind 2016 steeds gewoner geworden, aldus het rapport. Simcox zei: “Europa heeft jarenlang een ernstige bedreiging van het islamistisch terrorisme tegemoet mogen zien. Maar het besluit van bondskanselier Merkel om de grenzen van Duitsland in 2015 te openen, heeft die dreiging helaas aanmerkelijk verhoogd. Hoewel slechts een minderheid van de ‘asielzoekers’ een veiligheidsrisico vormt, tonen de aanslagen in Parijs, Londen, Berlijn, Stockholm en elders in Europa aan dat zelfs een klein aantal extremisten nog steeds enorme schade en veel leed kan veroorzaken.”

Het rapport riep de Europese leiders op de dreiging aan te pakken door het aantal ‘vluchtelingen’ uit oorlogsgebieden met schade door islamistische conflicten te verminderen, prioriteit te geven aan het monitoren van recente aankomsten met een sterk verhoogd risico en de door de veiligheidsdiensten gebruikte beveiligingsinformatie. Al in 2016 onthulde Rob Wainwright, toen directeur van Europol, het EU-bureau voor misdaadbestrijding, dat steeds meer jihadisten valse documenten gebruiken om Europa binnen te sluipen en sommigen zich als ‘vluchteling’ voordoen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

*** Het rapport vermeldde onder meer: “Slecht toegepast immigratiebeleid heeft het voor hen gemakkelijker gemaakt om toe te slaan. Europese leiders waren ofwel naïef over de risico’s, ofwel communiceerden niet eerlijk met het publiek over de impact die het accepteren van dergelijke grote aantallen mensen zou hebben op de veiligheid. De gevolgen van het besluit om in zo korte tijd zoveel mensen binnen te laten, zullen nog vele decennia voortduren.*** aldus de heer Oterdoom.

Na even een korte analyse te hebben gemaakt, blijkt uit bovenstaande zin, dat de zogenaamde bestuurders nu, door het absolute van “incompetentie” en de navenante domheid van hun daden, de gevolgen op het bord van de burger ligt.
Dat de burger nu langzaam maar zeker in opstand komt……. is een logisch gevolg.
Maar… wat nu verder te doen? Wat voor “rechtsmiddelen” heeft de burger?