Open riool

De stank boven Washington, D.C. is ondraaglijk. Nog steeds. Het stinkt zo erg, dat eerlijke, volgens de wet levende Amerikanen de stad proberen te ontvluchten. De reden? Een Deep State (DS), die het gemunt heeft op anti-Obama- en anti-Democratische krachten.

Afb: wikimedia-commons

Op de website van Sta-pal is uitbundig het bestaan van die DS uit de doeken gedaan: een schaduwregering, die ergens in Washington resideert en is opgebouwd rond de top van de verzamelde inlichtingengemeenschap en de DOJ, aangestuurd door een voormalige president. Een meerkoppig monster dat met steun van het liberale deel van de Amerikaanse media, tijdens acht jaar Obama zijn onwettelijke vleugels heeft kunnen uitslaan. Die DS past een vorm van hybride oorlogvoering toe om alsnog Trump te dwingen af te treden en de weg vrij te maken voor een Democratische kandidaat. In die niets en niemand ontziende acties worden omzichtig en frequent bestaande wetten en regels omzeild en de manier waarop dat gebeurt, is op zijn minst laakbaar. Om de term crimineel eens een keer niet te gebruiken.

Verrot tot op het bot

Wat hebben de serieuze media het laatste jaar ontdekt en waarover is de echte Amerikavolger geïnformeerd over die laakbare activiteiten van Obama c.s.? Op de een of andere manier staat het dossier-Steele en alle activiteiten die daarnaar hebben geleid centraal. Het dossier-Steele vormde de basis voor de verzoeken van de FISA om toestemming te krijgen de leden van het campagneteam van van Trump te observeren en af te luisteren. Het dossier vormt het vertrekpunt van het onderzoek van de Special Counsel Mueller naar een vooral door de Democraten beweerde “Russian collusion” met het campagne- en transitieteam van Trump. Het dossier werd samengesteld op verzoek van het campagneteam van Clinton en gefinancierd door de Democratic National Counsel (DNC). Het dossier is opgebouwd uit onbevestigde onbetrouwbare informatie uit hoofdzakelijk schimmige Russische bronnen. Tot nu toe is de enige Russian Collusion in Democratische kringen ontdekt.

In maart 2017 publiceerden twee media-outlets[1] onafhankelijk van elkaar dat Democratische- en inlichtingenbronnen hebben bevestigd dat Trump, zijn familie en leden van zijn campagne- en transitieteam maandenlang (andere bronnen spreken zelfs over een jaar voor zijn aantreden in het WH) gevolgd zijn door de Amerikaanse inlichtingengemeenschap. Trump heeft voor de verkiezingsdag een aantal keren uitgesproken dat hij en zijn campagneteam door de Amerikaanse veiligheidssamenleving werden gevolgd. Dat verleidde Obama ertoe Trump te adviseren om te stoppen met “whining“. Obama stelde zelfs: “There is no serious person out there who would suggest somehow that you could even rig America’s elections, in part because they’re so decentralized and the numbers of votes involved”. Zijn uitspraak zou een Russian Collusion moeten uitsluiten en dus is het de vraag waarom de Mueller Special Counsel werd ingesteld.

In mei 2018 werd bevestigd dat de opmerkingen over het afluisteren van Trump c.s. niet op drijfzand rustten. Op 16 mei 2018 bekenden klokkenluiders aan de NY Times dat de FBI vanaf 31 juli 2016 een uitgebreid spionageweb binnen het campagneteam van Trump had opgebouwd, bestaande uit een combinatie van overheidsfunctionarissen, geheime dagvaardingen en vermoedelijk ook het plaatsen van elektronisch afluisterapparatuur. Om voor het grote publiek onduidelijke redenen kreeg die illegale spionageinspanning de titel “Operation Crossfire Hurricane”[2]. De FBI, net als CIA en DNI een a-politiek lichaam dat tijdens de periode-Obama werd getransformeerd tot een Democratisch politiek instrument om de belangen van topdemocraten in het algemeen en Obama in het bijzonder te beschermen en agressief uit te dragen, slaagde er in om tenminste één functionaris de Trump-campagne binnen te smokkelen. Door National Security Letters (NSL)[3] was de FBI in bezit gekomen van telefoongegevens om de handel en wandel van Trumps campagneleden te kunnen observeren. Die ene FBI-functionaris, een Amerikaanse burger die vermoedelijk buiten continentaal Amerika woonde en werkte voor de FBI, had diverse ontmoetingen gehad met Carter Page en George Papadopoulos. De Washington Post had die informatie in de week van 9 mei al vrijgegeven. Kimberley Strassel van de Wall Street Journal  meldde in haar artikel dat het vermoedelijk draaide om “the FBI secretly had a person on the payroll who used his or her non-FBI credentials to interact in some capacity with the Trump campaign.”

De berichtgeving in de drie mediaproducten weerspreken de officiele uitspraak van de FBI dat “the investigation into the Trump campaign began with information that Papadopoulos had told an Australian diplomat he knew that Russians had stolen emails that would be embarrassing for Clinton”. De klokkenluiders echter vertelden dat de FBI direct na de start van het onderzoek naar Trump c.s. twee agenten naar Londen had gestuurd om de bewuste Australische diplomaat te interviewen. Het onderzoek naar Papadopoulos was dus al gestart voordat hij zelf door de FBI zou worden ondervraagd. Twee dagen na het interview in Londen stuurden de twee agenten een samenvatting van hun bevindingen naar het hoofdkwartier van de FBI. Er was geen sprake van “sparking the case”, zoals de top van de FBI voortdurend had verklaard, maar het interview “helped provide the foundation for the case” tegen Papadopoulos.

Het artikel in de NY Times bevestigt opnieuw dat de FBI het schimmige dossier-Steele, naast andere informatie die de FBI had verzameld, had gebruikt om toestemming van de FISA te krijgen voor het onderscheppen van Page´s communicatie. In plaats van de Trumpcampagne te informeren dat Moskou diens activiteiten wilde manipuleren en beïnvloeden, heeft de FBI de grootste moeite gedaan om het geheime onderzoek naar de activiteiten van de Trumpcampagne te verbergen. De uitspraak van de Obama DAG, Sally Yates, dat het onderzoek niet werd geopenbaard omdat “You do not take actions that will unnecessarily impact an election” komt gezien de vermoedelijke inmenging van de FBI in de Trumpcampagne nogal cynisch, zo niet hypocriet over.

Op 23 mei 2018 beweerde een voormalige adviseur van Trump, Michael Caputo, tijdens een interview met Fox News dat er minimaal twee FBI-agenten binnen de Trumpcampagne geïnfiltreerd waren. Hij had een onderhoud gehad met een andere dan de agent van Carter Page en George Papadopoulos. Volgens hem was de FBI niet de enige Obamagezinde overheidsinstantie die probeerde te infiltreren: “I gave this information to the House and Senate Intelligence Committees, and I gave this information to the Mueller team. They never reached out to the intermediary to check on it…they didn’t even seem to be taking notes.” Hij onderzoekt nu juridisch in hoeverre hij zijn informatie kan openbaren en dan “Director Clapper and the rest of them will be wearing some orange suits”. In het interview kwam tot uiting dat niet twee maar drie – ook Sam Clovis, een andere adviseur van Trump – waren benaderd. Sam Clovis had over de interrelatie met China gesproken met een “professor”. Fox News heeft de informatie gecontroleerd en inderdaad heeft een functionaris van een van de twee overheidsinstanties (FBI en DOJ) contact gemaakt met drie genoemde teamleden van Trump.

De vrijgekomen informatie heeft de roep om een tweede Special Counsel luider doen klinken. Trump heeft op 23 mei 2018 zijn chef-staf in het Witte Huis, John Kelly, opgedragen om in de loop van 24 mei 2018 een bijeenkomst in het Witte Huis te organiseren met DNI, FBI en DOJ en politieke kopstukken uit het Congres om geclassificeerde documenten en andere informatie te evalueren en vervolgens met een advies te komen.

Van Rossems gedeeltelijke gelijk

De nieuwe informatie die deels aan geclassificeerde overheidsdocumenten van de DOJ en de FBI onttrokken is, bevestigt dat de Amerikaanse politieke structuur en een deel van de media tijdens de acht jaar van Obama volledig verrot zijn. Organisaties die in het leven zijn geroepen om de Amerikaanse burger te beschermen tegen een buitenlandse en binnenlandse dreiging, zijn in die acht jaar het grootste gevaar voor het welzijn van de Amerikaanse doorsnee burger geworden. Samen met de moreel en mentaal corrupte politici verspreiden zij een stank die het leven van de gewone Amerikaan vrijwel ondraaglijk maakt. Het moeras verdedigt zich en laat zich niet zomaar dempen. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden.

Wat dat betreft moet ik de heer Van Rossem deels gelijk geven. De Amerikaanse politiek verspreidt een zwavelachtige geur door aanhoudende corrumperende activiteiten en beschuldigingen van verstrekkende kuiperijen, maar niet door Trump en zijn aanhangers binnen de Republikeinse Partij. Wel door Democratische kopstukken en Republikeinse overlopers. In de rug worden ze nog steeds door een (weliswaar krimpend) liberaal deel van de media gesteund. Doorsnee Amerika wordt geteisterd door een hybride vorm van oorlogvoering waar Trotski, Lenin en Alinski trots op zouden zijn. Poetin kan er nog wat van leren en vermoedelijk daarom heeft hij willen inbreken in de digitale communicatie van de Democraten.

Het wordt echt tijd dat Trumptegenstanders in Amerika en Europa die herhaaldelijk schamperen over het bestaan van een Deep State en Trump en zijn familie dagelijks de meest smerige teksten naar het hoofd slingeren, een bezoek brengen aan een zielknijper. Een advies dat ik vooral de heer Van Rossem zou willen geven.

————————————————

[1] Adam Housley van Fox en Bloomberg

[2] Naar een lied van de Rolling Stones. De reden is onduidelijk.

[3] Comey´s FBI gebruikte dit geheime programma om telefoongesprekken en documenten van de Trumpcampagne af te luisteren, resp. in handen te krijgen. Het programma heeft geen gerechtelijke toestemming nodig. Geheime opdrachten die de FBI regelmatig gebruikt om gevoelige elektronische data en telefoongegevens te krijgen. Behalve Comey konden acht andere FBI-functionarissen een NSL ondertekenen, waaronder McCabe.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lars030
6 jaren geleden

Helder en inzichtelijk betoog. Dank!

Mooi moment voor een volgend artikel over ook de schaduwregering werkzaam in Brussel? (hoi, Soros en co.)

charlef
6 jaren geleden
Antwoord aan  Lars030

Soros gaat eerst zijn inspanningen in Californië opstuwen om het juridisch stelsel daar te destabiliseren. Kost enige moeite om zijn Europse belangen in kaart te brengen. Maar wie wet.