Extreemlinks geweld verstoort vrij debat

Het wordt steeds gekker in Nederland. De ramen van het debatcentrum De Rode Hoed zijn ingegooid door extreemlinks. Hier zou een lezing van FvD gaan plaatsvinden en dit moest worden voorkomen, want “fascisme”, aldus de daders die het pand met die kreet hebben besmeurd.

Afb: PxHere

Waar zijn mensen met een afwijkende mening nog veilig? Er is dringend behoefte aan de bouw van een Nieuwe Kerk: dit betekent de oprichting van een Nieuwe Zuil. Want verdeeldheid leidt tot kwetsbaarheid, en eendracht maakt macht.

Om het nog erger te maken, is bekend dat “delen van het establishment sympathiseren met extreemlinks”. Dit blijkt uit een WODC rapport. Er wordt nauwelijks een misdaad opgelost: al eerder deed ik observaties van deze strekking. Zie bijvoorbeeld dit stuk over hetzelfde fenomeen in de VS:

http://politiek.tpo.nl/2017/08/20/charlotsville-radicaal-rechts-en-radicaal-links-op-gelijke-voet-stellen-mag-niet-van-de-amerikaanse-pers/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/essay-sid-lukkassen-men-is-uiterlijk-politiek-correct-maar-in-het-stemhokje-stemt-men-toch-stiekem-pvv/

Omdat ik zelf heb gesproken in De Rode Hoed (zie de tweede link hierboven), raakt dit mij persoonlijk. Mensen die gewoon willen samenkomen om inhoudelijk van gedachten te wisselen, vrij debat te voeren en naar gezelligheid op zoek zijn… kan kennelijk niet meer. De onderzoekers Meindert Fenema en Frank Buijs concludeerden al in 1998 (!) dat de gevestigde orde, extreemlinks de hand boven het hoofd houdt. Hét bewijs dat het vrije debat bewust verstoord wordt. Daarom een Nieuwe Kerk, waarvoor ik me inspan en waarvoor ik hoop dat u wil doneren:

https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1#het-verhaal

—————————————————

Dr. Sid Lukkassen studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is onafhankelijk onderzoeker en auteur van onder meer Avondland en Identiteit en De Democratie en haar Media. Komt uit een nest van no-nonsense middenklassers en hardwerkende arbeiders.

De wijze hoe verschillend de gevestigde media reageren op bijvoorbeeld mijn boeken die gevoelige onderwerpen behandelen is kenmerkend voor deze tijd. De gevestigde instituties zitten niet te wachten op filosofen die lastige vragen stellen, zware onderwerpen behandelen en met vernieuwende inzichten komen. Tegelijkertijd dalen de oplages van de gevestigde media en durft een groeiende groep mensen vraagtekens te zetten bij ontwikkelingen in de maatschappij.

Zoals ik onlangs betoogde in een oratie bij de VVD Merwedrecht wordt het tijd dat de politieke en culturele elite het maatschappelijk onbehagen serieus gaat nemen. Maar wij hebben geen tijd om daarop te wachten! Het wordt tijd dat wij zélf op zoek gaan naar oplossingen voor de problemen van nu.

Daarvoor is het belangrijk dat er een stevige sociaal-economische structuur wordt opgebouwd. Dat er een nieuw gevoel van gemeenschapszin komt. Dat er een nieuwe zuil ontstaat waarin wij elkaar kunnen vinden en samen in gesprek kunnen gaan.

Ik heb de afgelopen jaren via mijn projecten en via mijn publicaties hard mijn best gedaan om het fundament van deze nieuwe zuil vorm te geven. Het is nu aan ons om samen te gaan bouwen. Laten wij beginnen met de plek waar wij elkaar kunnen ontmoeten, kunnen inspireren en kunnen bezielen. Laten we beginnen met het bouwen van een nieuwe kerk… Laten we kerken bouwen!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Hoe lang duurt het nog, voordat we tot het besef komen dat veel linkse betweters eenvoudigweg psychologisch gestoord zijn? Dat bewijs stapelt zich steeds verder op, naarmate te berichten over gewelddaden van linkse extremisten in aantal stijgt.
Dr Rossiters, schreef in zijn boek, ” The LIberal Mind”, ” The Psychological Causes of Political Madness” , dat hij na zevenentwintig jaar onderzoek stelt, dat aanhangers van het linkse gedachtegoed, de zich progressief noemende linkse partijen, feitelijk lijden aan een psychologische stoornis door hun markante irrationele overtuiging en emoties van links denkende mensen.

Dat is dan een “wetenschappelijk” inzicht ,dat evenwel niet losstaat van mijn bevindingen in ongeveer 50 jaar. Als ik de uitlatingen van “linkse denkers” analyseer, ook al zijn deze intelligent, dan kom ik tot dezelfde conclusie als die van Dr Rossiters. Het linkse gedachtegoed is een fenomeen dat er nu eenmaal is en er altijd zal zijn. Leiderschap zal een vermogen tot “beheersing van demografische uitspattingen” moeten aantonen of ontwikkelen. Het zal evenwel een natuurlijk leiderschap moeten zijn omdat wetenschappelijke bevindingen niet zullen helpen zodat slechts een dictatuur een oplossing zou kunnen zijn……… en dat is “onverstandig”. Maar als we beginnen, gewoon de waarheid zeggen en de realiteit onder ogen te zien, zijn “we” dan al goed op weg.
Daarom lees ik graag de artikelen van/op ” Sta-Pal.”.
Maar……… Drs Mark Rutte, van de VVD, bekend om rechtse politiek, manifesteert zich nu als een leugenaar, demogoog ,en tegen beter weten in, het Europa Project in stand houd terwijl de symptomen uitwijzen dat “Het Europese project, inclusief de Euro- zone” een doodlopende weg is ingeslagen door de te grote demografische diversiteit. Immers: de onontkoombare financiële transities naar de Zuidelijke Europese landen, is werkelijk desastreus voor de noordelijke landen. De “links denkende” meent dat iedereen gelijk is en die gelijkheid…… BESTAAT NIET. En… hun emotie de vrije hand geven, zodat:
“”Hier zou een lezing van FvD gaan plaatsvinden en dit moest worden voorkomen, want “fascisme”, aldus de daders die het pand met die kreet hebben besmeurd.”
En, hiermede is de conclusie van dr Rossiters bevestigd.