Vacature burgemeester Amsterdam

Wat fijn dat Het Parool gelegenheid biedt aan Amsterdammers te melden wat ze op ’t hart hebben over de ontstane vacature vanwege het overlijden van Van der Laan. Mooi initiatief, goed en lofwaardig idee. Ben blij dat ik (nog) abonnee ben.

  1. Het is een anachronisme dat een burgemeester in NL nog steeds wordt benoemd en niet rechtstreeks door de stadbewoners wordt gekozen. NL loopt hiermee ergerlijk achter;
  2. Formeel staat de vacature open voor iedereen en er is een commissie van de Raad die de selectie doet, maar uiteraard zal de echte ‘selectie’ stiekem in de achterkamertjes plaats vinden: handjeklapwerk;
  3. Er zal hierdoor gekozen worden voor een linkse policor-figuur en daarmee Amsterdam nog verder het moeras in doen duwen.

Afb: Uitgeverij Aspekt

Ter toelichting:
Amsterdam wordt steeds linkser, GroenLinks is thans de grootste in de Raad. Links staat tegenwoordig gelijk aan policor en dus pro-islam en anti-Israël (= antisemiet). Met een linkse burgemeester wordt dit nog erger. Toegegeven, waarnemend van Aartsen is VVD-er, maar a) hij is onbekwaam b) hij is niet bijster snugger en c) hij is een lafaard.

Wat Amsterdam wel nodig heeft op dit moment, is een moedig en intelligent persoon die het enorm gevaar ziet van de alsmaar oprukkende islam; Die het lef heeft dat te benoemen en daar tegen actief te handelen. Van der Laan deugde op dit punt niet.

Natuurlijk niet alléén omdat hij een slechte manager was, maar vooral vanuit zijn policor-denken is de man compleet heilig verklaart. Zo erg dat zijn weduwe ruimte kreeg in ‘mijn’ krant (Het Parool) voor een column op het niveau van een schoolkrant. Te gênant voor woorden hoe Femke van de Laan schrijft. Al is de man overleden, ik heb nog steeds geen spijt te hebben geweigerd in te gaan op zijn uitnodiging (tweemaal) om koffie met hem te komen drinken. Op hun verzoek heb ik AT5 de mailwisseling hierover toegestuurd.

Het wordt alsmaar erger in Nederland en in Amsterdam met ‘De opstand tegen verlichting en moderniteit’. (de subtitel van mijn nieuwe boek ‘Moord op Spinoza’ -zie plaatje bij dit artikel- i.s.m. Paul Cliteur.)

Arme Nederlanders en Amsterdammers. Zelf kan ik nog altijd terug naar mijn heerlijke land Israël als ’t niet meer te harden is. Maar waar moeten de arme Nederlanders en Amsterdammers naar toe?
Nou ja, naar Hongarije wellicht?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gait H.M. Leferink
5 jaren geleden

Als iemand die denkt Drugsdorp-aaan-de-Amstel (door sommigen hardnekkig Amsterdam genoemd) wel zo’n beetje te kennen heb ik nooit een open procedure verwacht. Dus zoiets als toen de “Glasnost” van Gorbatschov. Ik had die plotselinge benoeming van iemand, na gekonkel, wel verwacht. En ik gun Gluiper City aan de Amstel deze Femke, die haar kinderen van een zwarte school haalde en op een witte school deed, van harte. Zo’n mentaliteit gun ik dat dorp, waar ik een aantal rottige herinneringen aan heb! Alleen jammer voor die ’10+ rechtvaardigen in dat Sodom en Gomorra’.
Goodgoan: Gait H.M. Leferink

Campert
6 jaren geleden

Moedig en intelligent…kom daar maar eens aan tussen al die achterkamer politici.