Prikbord nr 724

Voormalig minister Asscher roept nu om bouwen-bouwen-bouwen en dan heeft hij het over betaalbare woningen. Welke gemeente waarin de PvdA het voor het zeggen heeft, is hier mee bezig?

En wat heeft minister Vogelaar (PvdA) destijds gepresteerd, evenals het vorige kabinet met PvdA? Want het zijn vooral zijn linkse vriendjes die het bouwen duur of onmogelijk hebben gemaakt, met ‘gemengde’ wijken, milieu-eisen, zzp-bedreiging (via de vakbonden) en foute woningcorporaties. De prioriteit voor asielzoekers werd niet eerder door de PvdA betwist en ook nu blijft Asscher vaag.

Gefundeerde kritiek

Europeanen die terechte kritiek hebben op de woordkeus van Trump, zouden zich de verschillen tussen de VS en Europa eens moeten realiseren. Degenen die bovendien kritiek hebben op zijn beleid, mogen zich afvragen hoe gefundeerd die is indien uitsluitend gebaseerd op de Europese media. Want net zoals ons beeld van Poetin eenzijdig en onvolledig is, geldt dit evenzeer  voor de informatie over Trump en diens tegenstanders. En bedenk daarbij dat de staten van Amerika niet zo ‘braaf’ de lijn van Washington volgen als de EU-landen de Brusselse dictaten. Met name het linkse activisme heeft zich een positie in politieke kringen ‘verworven’, die rechtstreeks leidt tot het overtreden van Amerikaanse wetten dan wel het negeren ervan door staten en steden.

Invloed

Onze peperdure buitenlandse diensten en reizen van het koningspaar worden vaak noodzakelijk genoemd om ‘invloed’ in de wereld te verkrijgen dan wel behouden. Doch we zijn nog niet in staat om de bedreiging van Taiwan door een lid van de Veiligheidsraad tegen te gaan, of de corruptiepraktijken in de EU, en zelfs niet de ontvoering van een Nederlands meisje naar India te beëindigen. Naar onze diplomaten wordt  vooral geluisterd als ze geld komen brengen.

Privacy

Binnenkort weet de belastingdienst ‘alles’ van ons. Veel mensen geven privé gegevens bloot via allerlei leuter-apps en voor een toenemend aantal diensten is een account nodig of DigID-identificatie. Zelfs de uitslag op de lotto-website vereist ‘registratie’ zodat men u daarna nog intensiever kan lastigvallen met ongevraagde aanbiedingen.

Criminelen gaan veel voorzichtiger om met hun internetsporen, waardoor het – zelfs met de nieuwe Wiv – moeilijk is hen te traceren. Daarom mag men verwachten dat degenen die nu bezwaar maken tegen de Wiv of weigeren DNA af te staan (Nicky Verstappen) of boos zijn dat hun buitenlandse bankrekeningen zijn ontdekt, ook zelf uiterst zorgvuldig omgaan hun privacy. Overigens is het verplicht afstaan van DNA in bepaalde gevallen reeds wettelijk geregeld. Waarom daarvan geen gebruik kan worden gemaakt bij Limburgers die kennelijk iets te vrezen hebben, is een raadsel. Of zijn die gewoon niet geïnteresseerd in het oplossen van een oude moordzaak als ze daarvoor hun DNA beschikbaar moeten stellen?

Waternet

Als een administratief medewerker 1,5 miljoen kan verduisteren zonder dat een toezichthouder dit opvalt, hoe goed is dan de overige bedrijfsvoering geregeld? En het toezicht op managers, medewerkers en toeleveringscontracten?

Wegkijken

In Molenbeek (België) denkt een naïeve Nederlander een bijdrage te leveren aan het oplossen van de problemen  – welke? – door een nieuw trapveldje te openen. Hoe dit de criminaliteit, moslimterreur, illegaliteit en werkloosheid gaat verbeteren, is een raadsel als de overheid niet optreedt.

In Heerhugowaard moet een beveiligingsbedrijf worden ingehuurd om de herhaalde wetsovertredingen door een straatbende binnen de perken te houden. Dit lukt echter niet zonder politie-inzet, maar die beweert naar verluidt de criminelen niet te kennen.

Ook de bendes en bedrijven die zich bezighouden met uitkeringsfraude, terwijl hun buitenlandse ‘cliënten’ hier slavenarbeid verrichten en in krotten wonen, hebben weinig te vrezen. Onze wetten zijn zo gemaakt dat ze altijd eerst moeten worden ‘aangescherpt’.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties