Onbelaste vergoeding alsnog belast

Een vergoeding die zo’n 150 Joodse oorlogsslachtoffers door Duitsland krijgen uitgekeerd, blijkt in Nederland voor een hogere belastingaanslag te zorgen. Deze mensen krijgen sinds 2014 een vergoeding van maximaal 300 euro per maand voor kinderarbeid die ze destijds moesten verrichten in een getto in Amsterdam.

Geld zat…. Afb: Publicdomainpictures.net

Duitsland hanteert hierop geen belastingtarief en dat doet de Nederlandse fiscus – op basis van EU-regels – ook niet. De fiscus in Nederland telt de vergoeding wel op bij het inkomen en daardoor komen mensen in sommige gevallen nèt in een hogere belastingschaal terecht. Zo wordt hun belastingvrije uitkering stiekem alsnog belast.

Een fraai staaltje weer van ambtenaren der afdeling ‘Helaas – Pindakaas’. De Nederlanders met Joodse roots werden gedurende de oorlog door ambtenaren van dezelfde schnitt in de treinen gepropt en afgevoerd naar de vernietigingskampen. Degenen die ondanks alle ellende de oorlog toch wisten te overleven, werden na terugkomst in Nederland nog even aangeslagen voor de ‘gemeentebelastingen’.

Je vraagt je als normaal mens toch af of de ambtenaren die dit soort idiote maatregelen bedenken en uitvoeren, ’s avonds van trots vervuld thuis komen en hun partner deelgenoot maken van hun  indrukwekkende bijdragen aan ’s lands schatkist. Laten wij hopen dat zij wijselijk via het riool naar huis kruipen. Als we dan nog kijken waar dat belastinggeld onder andere aan besteed wordt, dan zakt de broek al helemáál beneden NAP. Denk maar eens aan ‘vluchtelingenwerk’. “Wat zijn wij toch een fantastisch land” snikte ooit een minister in het parlement.

Nou: dat blijkt….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties