Prikbord nr 722

In Den Haag komt men er nu achter dat er wordt gefraudeerd bij de (niet)-inburgering van Somaliërs en Eritreërs. Dit lijkt tamelijk naïef, maar is het niet, want de misstanden rond deze ‘vluchtelingen’ worden al jaren genegeerd.

Kennelijk moeten anderen daar telkens op wijzen, waarbij de vraag rijst waarom ‘analfabete’ bijstandontvangers niet meteen in sociale werkplaatsen worden ingezet. Of zijn ze ook oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken?

——————————————–

 

 

 

Ontvangen e-mail

Liefdadigheidsorganisaties misbruiken massaal donaties voor zelfverrijking en propaganda

Westerse hulp aan die ‘arme Syriërs’ belandt veel vaker in de zakken van juist die terroristen die het land hebben verwoest. Het recente schandaal rond Oxfam, waarvan medewerkers op Haïti zich te buiten gingen aan seksfeesten met minderjarigen, staat bepaald niet op zichzelf. Liefdadigheidsorganisaties blijken de donaties die ze binnen krijgen massaal te misbruiken voor schaamteloze zelfverrijking en deels ook voor even schandalige antisemitische en/of pro-islamistische propaganda, terwijl ze er tegelijkertijd geen enkel probleem van maken om de argeloze burgers een schuldgevoel over de ellende in de wereld aan te praten. En u maar denken dat u een goede daad verricht door automatisch of incidenteel giften over te maken. Al die organisaties beweren zich in te zetten voor ‘de mensheid’, ‘een betere wereld’, ‘het klimaat’, ‘de vluchtelingen’ en noem maar op. In werkelijkheid blijken ze vooral de belangen van de directie en medewerkers te dienen. Veel NGO’s zijn enorme bureaucratieën geworden, die het overgrote deel van de gulle giften opslokken om zichzelf soms buitengewoon royale ‘beloningen’ te kunnen geven.

Op Haïti, een van de allerarmste landen ter wereld, hebben Oxfam-afgezanten flinke sommen geld gebruikt voor ‘Caligula-achtige orgies’, deels met minderjarige kinderen. Terwijl Oxfam zijn ambassadeurs Kristin Davis en Scarlett Johansson ontsloeg nadat ze in advertenties van Israëlische bedrijven verschenen en daarmee symbolisch zouden hebben meegedaan met de zogenaamde ‘onderdrukking’ van de Palestijnen ondervonden de inwoners van Haïti aan den lijve -letterlijk- hoe het was om daadwerkelijk door datzelfde Oxfam onderdrukt te worden.

Syrische vrouwen rekenen op ‘seks voor hulp’

Volgens de Britse officiële ‘waakhond’ zijn ieder jaar minstens 1.000 gevallen van seksueel misbruik door mensen die betaald worden om kinderen en andere kwetsbare mensen te beschermen. Zo maakte ook een NGO van Davi Miliband, voormalig leider van de Labour partij, zich schuldig aan misbruik, fraude en corruptie. De BBC berichtte dat al heel veel Syrische vrouwen het slachtoffer zijn geworden van ‘hulp’verleners van de VN en Westerse NGO’s. De uitbuiting is zo wijdverspreid dat sommige Syrische vrouwen weigeren naar de distributiecentra te gaan omdat mensen ervan uit gaan dat ze in ruil voor hulpgoederen hun lichaam moeten aanbieden.’

Meer dan 50% van de donaties voor Syrië gaat naar terroristen

De Britse Charity Commission constateerde dat meer dan 50% van alle donaties aan kleinere NGO’s -zoals het islamitische Al-Fatiha Global voor Syrië- vele miljoenen per jaar in de handen van ISIS en andere jihadgroepen terecht komt. De CEO van Al-Fatiha Global, Adeed Ali, liet zich samen met terroristen van het Kalifaat op de foto zetten – dezelfde jihadgroep die de Britse vrijwilliger Alan Henning had onthoofd. Andere organisaties die hun fondsen gebruiken voor steun aan moslimterroristen zijn de Syrian Emergency Task Force (SETF) en Mercy Without Borders (MWB) (3).

Veel hulporganisaties ‘politiek correct’ ontspoord

In The Spectator wordt erop gewezen dat veel hulporganisaties zijn ontspoord op het moment dat ze ‘politiek-correct’ werden en het Westen automatisch van ongeveer alle ellende op de wereld de schuld begonnen te geven. ‘NGO Monitor’ wijst er b.v. op dat organisaties zoals het Britse ‘War on Want ‘ regelmatig valse beschuldigingen vanwege ‘genocide’ of ‘misdaden tegen de menselijkheid’ doen aan het adres van Israël. De topmanagers van Halo Trust, destijds de geliefde organisatie van Lady Diana, werden er in 2014 door actrice Angelina Jolie van beschuldigd zichzelf aanzienlijke ‘advies bonussen’ te geven. Camila Batmanghelidj, de oprichter van The Kids Company, hield er dankzij alle giften een ‘weelderige levensstijl’ op na. Oud minister van Financiën George Osborne sluisde via zijn Libor Fund, bedoeld om oorlogsveteranen te steunen, bijna 40 miljoen weg.

Goede doelen industrie Nederland haalt jaarlijks bijna € 3 miljard op

Alleen al in Engeland haalt de ‘goede doelen’ industrie jaarlijks € 90 miljard op. In Nederland zijn maar liefst 10,4 miljoen mensen lid en/of donateur van zo’n ‘hulp’organisatie. Totale inkomsten: € 2,8 miljard (in 2016) (2). Het loont enorm om bij zo’n organisatie te werken want de meeste grote NGO’s geven minder dan 50% van alle giften uit aan ‘goede doelen’. De rest wordt vooral gebruikt om de salarissen of beloningen van medewerkers, met name de topmanagers en directieleden, te verhogen.

VN bracht cholera naar Haïti: 10.000 doden

Tot overmaat van ramp leidt de hulp die nog wel wordt gegeven soms tot nog grotere drama’s. In Haïti deden de humanitaire organisaties na de aardbeving in 2010 meer kwaad dan goed. VN-blauwhelmen brachten cholera mee naar het eiland, waardoor er bijna 10.000 mensen omkwamen. De VN-troepen bleken ook nog een systematisch kinderen te misbruiken, die speciaal daarvoor waren geronseld (waar volgens WikiLeaks ook de beruchte Clinton Foundation bij betrokken leek te zijn). Daarna kwam het Oxfam schandaal.

Amnesty’s banden met pro-jihad organisatie

Het lijkt er dan ook sterk op dat nogal wat ‘gutmenschen’ van deze organisaties er hele specifieke ideeën over ‘hulp’ op nahouden. Ook het wereldbekende Amnesty International blijkt geen schone handen te hebben. Secretaris-generaal Claudio Cordone nam het namelijk openlijk voor islamitische extremisten op door te beweren dat ‘defensieve jihad’ niet in tegenspraak is met de strijd voor de mensenrechten. Cordono deed die uitspraak nadat Amnesty in opspraak kwam vanwege de banden met CAGE, een NGO die werd opgericht door de extre-mistische moslim Moazzam Begg, die campagne voert om gevangen jihadisten vrij te laten. Toen Amnesty’s topofficial Gita Sahgal daar haar zorgen over uitsprak werd ze meteen geschorst. Gezamenlijk optreden met de bekendste Taliban supporter in Groot-Brittannië, die we als verdediger van de mensenrechten behandelen, is een enorme inschattingsfout, aldus Sahgal.

Postcodeloterij financierde Hillary Clinton

In de zomer van 2016 werd vanuit gehackte WikiLeaks bestanden duidelijk dat de Nationale Postcode Loterij meer dan $ 25 miljoen had gegeven aan de omstreden Clinton Foundation (net als het ministerie van Economische Zaken dat € 4,4 miljoen schonk). Uit de gehackte bestanden bleek onder meer dat de Clintons enorme bedragen van hun Stichting voor hun eigen privédoelstellingen gebruiken, zoals het financieren van Hillary’s – mislukte – presidentscampagne.

Oxfam en EU willen 60 miljoen moslims naar Europa halen
De afgelopen jaren zijn tal van Europese, en ook Nederlandse, NGO’s negatief in het nieuws gekomen vanwege het organiseren van illegale mensensmokkel van met name Afrika naar Europa. Het al eerder genoemde Oxfam International startte in 2015 met steun van de Europese Commissie de campagne ‘YouSaveLives ‘, waarmee men in totaal 60 miljoen moslimmigranten naar Europa wil halen zodat de islamisering van ons continent onomkeerbaar wordt gemaakt.

Palestijnen drukten al miljarden achterover

Wat de Palestijnen betreft, waar Oxfam – in Nederland deel uitmakend van het anti-Israël front UCP (‘United Civilians for Peace’) – met leugenpropaganda meent voor te moeten opkomen: in 2013 werd in een officieel EU-rapport geconstateerd dat er tussen 2008 en 2012 bijna € 2 mil-jard aan ‘hulp’gelden voor de Palestijnen spoorloos waren verdwenen. Let wel: dit betrof enkel de hulpfondsen uit België. Van de voormalige Palestijnse leider annex aartsterrorist Yasser Arafat is bekend dat hij tussen de € 500 miljoen en € 1 miljard ‘ontwikkelingshulp’ voor zichzelf achterover drukte. Zijn opvolger en huidige Palestijnse president Mahmoud Abbas had 5 jaar geleden al zo’n € 1,5 miljard bij elkaar gestolen.

Xander
(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Goededoelen.nl
(3) Hurriyet/ Shoebat

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties