Toenemend toerisme totalitair Turkije

Nederlandse toeristen hebben landen als Turkije, Egypte, Griekenland en Tunesië weer in de armen gesloten. Het toerisme naar deze landen rond de Middellandse Zee liep de afgelopen jaren sterk terug vanwege de veiligheidssituatie, zo meldt staatsomroep NOS.

Afb: Pixabay

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft gezegd dat het aantal boekingen voor het land in januari met maar liefst 90 procent toenam in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook Griekenland en Egypte zijn volgens de reisorganisaties weer in beeld gekomen: volgens Corendon wordt er zó snel geboekt voor deze twee landen en Turkije, dat de populairste vakantiedata waarschijnlijk al in april zijn uitverkocht. Het aantal vakanties naar Tunesië, waar half december 2010 de ‘Arabische Lente’uitbrak, die uitmondde in een ijzige islamitische vrieskou die tot op de dag van vandaag voortduurt, neemt inmiddels weer voorzichtig, maar gestaag toe. De ANVR stelt dat de lage prijzen voor Turkije in combinatie met de kwaliteit aantrekkelijk zijn voor de krenterige Nederlandse toeristen, die massaal aan de Mediterrane kust gaan liggen bakken. Als ze nu culturele uitstapjes zouden ondernemen, werd het naar mijn mening een iets ander verhaal.

Het is toch werkelijk te zot voor woorden dat die krenterige Nederlandse toerist uitgerekend Turkije uitzoekt om zijn vakantiegeld naar toe te brengen, terwijl NAVO-‘bondgenoot’ en het EU-aspiraties koesterende Turkije buurlanden binnenvalt, Griekenland en de Griekse eilanden (opnieuw) bedreigt, journalisten en media opsluit en muilkorft, duizenden politieke tegenstanders kaltstellt – desnoods door ze uit Afrika te kidnappen – , opstanden neerslaat, de legertop zuivert, een complete bevolkingsgroep, zijnde een volk van maar liefst 30-35 miljoen zielen, onderdrukt qua taal en cultuur en bij tijd en wijle platbombardeert, een eerdere complete volkerenmoord ontkent, een volkomen mesjogge president met dictatoriale bevoegdheden in het zadel houdt, de EU chanteert met migranten, en in rap tempo aan het radicaliseren is, nota bene qua geloof (= geen wetenschap, maar het aanhangen en koesteren van een imaginair vriendje dat volgens de Turken beter is dan het imaginaire vriendje van anderen). En dan hebben we het nog alleen maar over het land zelf – dat hun land feitelijk niet eens is, want de Turkse volkeren stammen uit Centraal-Azië – maar wel vernietigende kritiek heeft op Israël…

Want er is daarnaast ook nog een eens een groot aantal Turken woonachtig in ons land, waarvan op zijn zachtst gezegd getwijfeld mag worden waar hun loyaliteit nu precies ligt, en waarvan een deel op de sociale media alleen maar loopt te zuigen en te klagen dat het Westen eeuwenlang de rest van de wereld heeft gekoloniseerd, onderdrukt en in slavernij gevoerd. Dat is op zich wel amusant, want een beetje geschiedkundige kan die beschuldigingen rechtstreeks op de diverse Arabische kalifaten en het Ottomaanse rijk projecteren, vanaf de opkomst van de islam na 622 n.Chr. tot de uiteindelijke ineenstorting van het Turkse rijk in 1918. Ook de beschuldiging dat het nazistische en fascistische Nederland verantwoordelijk is voor de dood van 7000 moslimmannen en -jongens na het debâcle bij Srebreniça is wat dat betreft een gotspe: het waren de Turken, die in de 14e eeuw de Balkan veroverden, onderdrukten en de islam brachten, en daarmee de kiem hebben gelegd voor het Servische nationalisme; Bosnische moslims worden door de Serviërs tot op de dag van vandaag als ‘Turken’ aangemerkt.

Maar dat zal Jan Kaas en Henk en Ingrid een rotzorg zijn, die brengen lekker hun vakantiegeld naar de totalitaire schurkenstaat aan de Bosporus, die daar niet thuishoort. Lekker goedkoop. Panem et circenses.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jantje
6 jaren geleden

Mijn opa, die zeeman was, ging al nooit aan land in een moslimland. Ik hou die traditie in ere

6 jaren geleden

“Panem et circenses…… inderdaad, “brood en spelen.” Het karakteriseert de mentale sterkte van de Nederlandse bevolking en het intellectuele niveau. Maar……. ” De domheid is de kurk waarop de politiek drijft”. Dat zal ook nimmer veranderen. Hoe “we” ageren en hoe vaak “we” een artikel schrijven over de “misstanden” en de incompetentie in de politiek, zolang de “massa” zich nergens druk over maakt en slechts ‘het brood en spelen’ ambieert, is iedere moeite, “om de redelijkheid een kans te geven”, voor niets. U moet het boek van Drs Geert Mak, Historicus, ” Europa”, maar eens lezen, vooral bladzijde 555 geeft een inzicht in het karakter van ambtenaren in Frankrijk.
De gezegden in het latijn: 1. Ecce ho’mo” en 2. “sic trans’it gloria mundi”, zijn er op basis van domheid van de massa ontstaan……….. daaraan is niets te doen.
Hoe zit het dan met de “brood en spelen”mentaliteit van de minister van Binnenlandse zaken, Kajsa Ollongren? Alexander Pechtholt ´en de jongste volksmenner, Jesse Klaver en niet te vergeten de verbaal begaafde, maar belofte breker, Mark Rutte? De Engelse Staatsman, George Saville Halifax, die leefde van 1633-1695, zei eens: “Wie de waarheid zegt, zal een gemeenschappelijke vijand worden én durft niet meer over straat te gaan”. Een tijdloos citaat. Dat Nigel Farage, UKIP, Engeland, de Europese bestuurders, “EU pestkoppen “vindt én grote hypocrieten zijn, is toch alles zeggend? Maar weet U.” Van Moerkom, eens directeur van de ANWB, zei;” Als het om geld gaat zullen “alle principes vloeibaar worden”. Werkelijk meesterlijk.

Richard Gerestein
6 jaren geleden

Goed stuk. Precies de reden waarom wij niet meer naar Turkije met vakantie gaan zolang die drukte maker en zijn trawanten daar de dienst uit maakt.