Prikbord nr 719

Momenteel telt Duitsland ruim 2,5 miljoen werklozen, doch maatregelen blijven uit. Dit komt mede doordat de zgn. Landesbanken hun miljarden aan allerlei buitenlandse avonturen en ‘winstgevende’ schepen hebben besteed in plaats van kredieten voor scholen en gemeenten (werklozenprojecten, statushouders).

Daardoor gingen vele banken failliet of werden geliquideerd met belastinggeld: in beide gevallen draait de gemeenschap op voor misstanden waarbij niemand is veroordeeld. Zelfs de ‘toezichthoudende’ politici van de Hamburgse bank niet, waar tussen 10 en 15 miljard is verdampt. Neen, de Duitse ‘welvaart’ blijkt een sprookje van Merkel te zijn en van graaiende politici en bankiers waardoor er slechts 5 Landesbanken over zijn. Binnenkort nog maar 2 (!) zodat gemeenten zelf op korte termijn geld bij elkaar moeten schrapen voor extra voorzieningen om vluchtelingen en gezinsherenigers te huisvesten, te integreren, werk te bieden, scholing te bieden en medische zorg te financieren.

Luchtkwaliteit

De noodzaak om in groene zones woningen te gaan bouwen wordt niet alleen bepaald door de onbetaalbare prijzen in de steden en de strenge hypotheekvoorwaarden. Ook de luchtkwaliteit en het geluidsniveau langs bepaalde stadsroutes en snelwegen in de Randstad laten soms te wensen over. Geen prettige woonomgeving dus. Uiteraard zal dan ook het openbaar vervoer (extra bussen/-lijnen, meer stations met parkeergelegenheid) verbeterd moeten worden om te voorkomen dat er straks nog méér autokilometers worden gemaakt in het woon-werkverkeer.

Nepcijfers

De criminaliteit in Nederland zou gedaald zijn van 1,2 miljoen naar 800.000 aangiftes. Nog afgezien van de aangiftebereidheid als door rechters oplichting wordt gezien als een ‘civiele’ zaak tussen 2 partijen, aangiftes tegen advocaten, deurwaarders en rechters niet worden behandeld, en aangiften tegen de Staat tot jarenlange nepprocedures leiden, gaat het de burger vooral om de oplossingscijfers. En die vermeende daling kan echt niet worden verklaard uit de resultaten van een reorganiserende politie-organisatie met een overmaat aan bureaucratie en beveiligingstaken.

Poetin-doctrine

Volgens de vertaling van Poetins toespraak tot het parlement moet Rusland over offensieve raketsystemen beschikken, die beter zijn dan het defensieve NAVO-antiraketsysteem. Een logische doctrine voor iemand die kennelijk bang is voor militaire vergelding van Russische expansie-operaties en van de gevechtsacties in het Midden-Oosten. Uit welke richting die vergelding kan komen is een raadsel, doch met de bodem van de schatkist in zicht lijkt het introduceren van een sterke buitenlandse vijand onmisbaar voor Poetins herverkiezing. En dat mag wat kosten bij de beweerde invoering van nieuwe kruisraketten.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties