De Batavieren bij De Heeren van Twello

Tijdens een aangename middag in Twello bleken met Jurriaan Mulder en Wim van den Bergh zwaarwichtige onderwerpen luchtig en ongedwongen te kunnen worden besproken. Geen taboes, maar wel veel plezier en verdraaid lekker eten, al zeggen we het zelf.

Alles wat op de staatsomroep is verboden, zoals roken, drinken en schuine grappen over Den Uyl, genderneutrale toiletten of homofiele mensen, bleken aan de ‘lange tafel’ geen enkel probleem. Dat gaan we dus vaker doen…

Deze middag kwamen spontaan de opmerkingen van voormalig kandidaat-raadslid Yernaz Ramautarsing (FvD Amsterdam) aan de orde. Yernaz wist eerder de gemoederen te verhitten met diens opmerking dat wie in b.v. Suriname geboren is, waarschijnlijk minder intelligent is dan de gemiddelde in Nederland geborene. Vervolgens hoorde heel links Nederland de laarzen al stampen om de hoek. De klucht werd compleet toen Ramautarsing in een (kennelijk niet zo anonieme) ‘Whatsapp’ groep de stelling deponeerde dat ‘Homorechten de samenleving dommer maken’.

“Dat is gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben en op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus ‘dommer van wordt’. Geen haat gewoon feiten”, citeerde De Telegraaf een appbericht uit december van Ramautarsing. Daarop werd de aspirant politicus ‘kaltgestellt’ door de, zo leek het, samenzwerende pers waarbij de getinte en van Surinaamse afkomst politicus werd afgeschilderd als een ultrarechtse machtswellusteling. Links Nederland hoorde nog meer stampende laarzen en meende ook nazi-banieren te hebben waargenomen.

Kletskoek volgens de disgenoten aan de Lange Tafel, die door Dr. Sid Lukkassen werden getrakteerd op een bijna pijnlijk nauwkeurig theoretisch kader rond deze kwestie. Het ‘framen’ van een politicus door hem/haar een verdacht en bedenkelijk etiket op te plakken, met het oogmerk daarmee het reguliere politieke proces te verstoren, maken hopelijk geen kans op een Nobel-troostprijs. Integendeel: voor dergelijk handelen zijn in Neurenberg destijds mensen veroordeeld.
Luister en oordeel zelf:


NB: Vanaf vandaag zijn de Batavieren ook via Sta-pal te volgen. Zie het menu, rechtsboven op onze beginpagina. U kunt ook helpen: deel onze berichten zoveel mogelijk met uw relaties.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties