Prikbord nr 718

Een gewoon lid van de Eerste Kamer ontvangt bijna € 30.000 per jaar plus ruim € 3.600 voor extra reiskosten (buitenland?) plus € 2.500 als onkostenvergoeding plus ruim € 2.900 voor ‘secondaire’ voorzieningen (pensioenpremie e.d.). Totaal tenminste € 39.000 plus kosten dagelijks heen- en weer reizen.

Dat de voorzitter niet wil ingrijpen bij ongeoorloofde afwezigheid, is onbegrijpelijk, want daarmee keurt ze werkweigering goed dan wel misbruik van overheidsgeld. Die extra reiskosten zullen wel niet gebruikt (mogen) worden voor vakanties, maar bij dergelijke Kamerleden weet je het niet zeker. In ieder geval lijkt bij de recente incidenten de graaimentaliteit een rol te spelen, naast een gebrek aan integriteit.

 

Nieuwe namen, oude koers

Met het vertrek van Schäuble als minister van Financiën, verloor Rutte een Duitse bondgenoot bij zijn beweerde streven een einde te maken aan de geldverspilling en fraude in de EU. Doch Schäuble wilde niet alleen bezuinigen, ook op de Griekse ‘leningen’, maar tevens de financiële eenwording van Europa bevorderen. Die koers is onveranderd, hetgeen de Duitse houding verklaart in het debat over de EU-begroting. Die moet uiteindelijk allesomvattend worden, met Duitsland als machtigste speler. En deze strategie mag in de komende jaren nog tientallen Duitse miljarden extra kosten aan verspillingen en zwarte gaten zoals de ECB, Zuid-Europa en Frankrijk. Wellicht kan Rutte dit afremmen door de (toekomstige) kanselier erop te wijzen dat er honderden miljarden nodig zullen zijn om de Europese defensie op peil te brengen.

 

Onderbuik

Onderbuikgevoelens zijn in onze nationale politiek ‘verboden’, tenzij door linkse politici, commentatoren en activisten opgewekt. Daartoe worden termen als fascist, racist, populist, discrimineren, anti-islam, anti-EU en antisolidariteit niet geschuwd. Opvallend is dat dergelijke termen vooral worden gebruikt tegen lieden die de feiten over moskeeën, gelukszoekers (al dan niet met vals paspoort), uitkeringsfraudeurs, illegalen en de werkelijke criminaliteitscijfers, EU-verspillingen, Israël en activisten naar buiten brengen. En ‘democratische’ politici die de stem van het gewone volk en in het bijzonder van de PVV-stemmers willen negeren, hebben daarvoor geen andere argumenten dan hun eigen onderbuikgevoelens.

 

Stemmen kopen

De Haagse bezorgdheid over het kopen van stemmen bij de verkiezingen op Sint Maarten is tamelijk hypocriet. Hier gaat het niet anders, maar dan met loze beloftes, terwijl er daar boter bij de vis wordt geleverd.

 

Vrijgeleide

IS kan rustig doorvechten als er weer een wijk wordt platgebombardeerd. Want pas als ze zelf honger krijgen, zullen ze vertrekken. Met vrijgeleide zodat ze elders opnieuw kunnen beginnen.

 

Wapenstilstand

De machteloze resolutie van de VN over een humanitaire wapenstilstand in Syrië, blijkt geen enkel effect te hebben. Alleen geblaat van diplomaten die er ‘verheugd’ over zijn. IS heeft geen belang bij een wapenstilstand om welke reden dan ook. Hun oorlogsmisdaden zijn zo talrijk dat er geen sprake kan zijn van een generaal pardon. En in onschuldige slachtoffers is IS nooit geïnteresseerd geweest. Integendeel: hoe meer, hoe liever. Blijft over de optie dat gewapende burgers zelf IS aanvallen, maar wie durft dat gezien hun martelpraktijken en executies! Een dilemma dat al bestaat sinds de Boerenoorlogen en door de nazi’s werd gecontinueerd.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties