Donorwet referendabel

De nieuwe donorwet is inmiddels gepubliceerd in het Staatsblad en is daarmee referendabel geworden. Daarvoor is onlangs initiatief genomen en de Kiesraad stelt burgers in de gelegenheid het initiatief te steunen tot het houden van een referendum over deze wet.

Afb: US Airforce

De ‘Donorwet’, een initiatief van D66 politica Pia Dijkstra, beoogt eenieder te beschouwen als potentiële donor, tenzij deze uitdrukkelijk heeft aangegeven dat niet te willen. De discussie onder het electoraat tussen voor en tegenstanders, was minstens zo hevig als in de politiek zelf. De keuzevrijheid van de mens is principieel naar dezerzijds oordeel en dat mag de overheid niet afdwingen. Hetzelfde geldt voor het recht op lichamelijke integriteit. Organen gééf je aan de medemens en daar hoort beslist geen dwang van de overheid bij.

Het te lage aantal donoren in ons land, dwingt de overheid tot het nemen van maatregelen. Een maatregel die erin voorziet dat de burgers gedwongen worden daarover na te denken, zou meer voor de hand hebben gelegen. Dat kan bijvoorbeeld, door bij de aanvraag van een officieel document (VOG, paspoort/ID-kaart, rijbewijs, etc.) een dienovereenkomstige vragenlijst toe te voegen. Met het besluit dat de overheid heeft genomen, n.l. om zwijgen als instemming te beschouwen, schendt zij principieel de lichamelijke integriteit van de burgers. Nu die integriteit met deze wet in de hand is opengebroken, staat de overheid weer wat minder in de weg om haar greep op de burgers verder te vergroten.

Van hetzelfde laken een pak is de WiV, de zogenaamde ‘sleepwet’, die de inlichtingendiensten veel meer mogelijkheden geeft enorme hoeveelheden data uit de digitale apparaten van de burgers te halen. Bovendien blijkt uit de ontwerp wettekst dat de data met buitenlandse diensten mag worden gedeeld. Op die manier weten Trump en Poetin tot op de seconde nauwkeurig hoe laat u op uw toilet zat en tot welke prestaties u daar precies bent gekomen. Of zoiets. Deze wet is inmiddels ter nadere overweging aan de Regering teruggegeven door de bevolking middels een referendum. In geen enkel referendum heeft de overheid daarmee ooit de instemming van de burgers kunnen verwerven.

De politiek is inmiddels verworden tot een gesloten en incestueuze kaste, waarin de functieverdeling door middel van coöptatie tot stand komt. Burgers kunnen éénmaal per vier jaar een hokje roodkleuren, achter welke hokjes zich een gezelschap bevindt die door een select ‘ons-kent-ons’ gezelschap van onbekende heersers zijn aangewezen. Dat is geen democratie, dat is een nakende dictatuur die het meest pregnant manifest is geworden in de Europese Commissie.

De Nederlandse burgers hebben simpelweg de plicht ook dit initiatief voor een referendum te steunen over de Donorwet. Al was het enkel om uitzicht te houden op echte democratie.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
5 jaren geleden

” De politiek is inmiddels verworden tot een gesloten en incestueuze kaste, waarin de functieverdeling door middel van coöptatie tot stand komt. Burgers kunnen éénmaal per vier jaar een hokje rood kleuren, achter welke hokjes zich een gezelschap bevindt die door een select ‘ons-kent-ons’ gezelschap van onbekende heersers zijn aangewezen. Dat is geen democratie, dat is een nakende dictatuur die het meest pregnant manifest is geworden in de Europese Commissie”.

Een mooie, genuanceerde manier om een ordinaire bananenrepubliek te beschrijven.

Nu staat het in de staatscourant, dus laten wij de (laatste) kans pakken om deze onbeschaamde greep naar de macht een harde democratische tik op de vingers te geven, want anders sluiten de tirannieke handjes van de decadent-liberale clique, zowel in Den Haag als in Brussel, zich onherroepelijk om onze keel!

5 jaren geleden
Antwoord aan  r.dunki

Het artikel geeft exact aan dat de “Donor- wet” eigenlijk een crimineel samenraapsel is van een partij dewelke niet weet wat democratie en moeder-natuur met elkaar te maken hebben.
Immers: Een leverstoornis of een hartfalen is een natuurlijke oorzaak. Niemand krijgt de schuld en niemand wordt daarop aangevallen of daarvoor aansprakelijk gesteld. In de “moderne” wereld wil iedereen “eeuwig” leven. Ik begrijp heel goed dat velen aan het leven gehecht zijn: dat is ook een natuurlijke zaak. Maar…… we moeten begrijpen dat moeder natuur haar eigen wetten heeft en dat de mens gewoon een dier is. Ziektes zijn nu eenmaal een onderdeel van het leven en ook dat heeft een bedoeling in de natuur. De sterkste blijft gewoon over en dat is in het dierenrijk nog steeds zo. Maar………. het lijden van de mens heeft velen aangegrepen om te “onderzoeken” er iets tegen/aan te kunnen doen.
Er is antibiotica ontdekt en vele soorten medicijnen zijn een weldaad gebleken. Maar……… de keiharde consequentie is, dat de aarde is “opgescheept” met meer dan 7 miljard mensen.
En, “we” zien nu de gevolgen van “overbevolking”: en dat is desastreus te noemen.
De donor- wet is “een kennelijke” verlengstuk van het verlangen naar een eeuwig leven.
De, mijns inziens, zieke geesten van D-66, hebben dat verlangen aangegrepen om de macht te continueren en de wil van van de bevolking te elimineren.
“We” zijn dus nu “per definitie” eigendom van de kliek in Den Haag. Het is; Tenzij, ik bezwaar heb, zijn mijn organen ná mijn overlijden ter beschikken aan de regering.

We gaan gewoon dood, en dát is een natuurlijk gegeven……… en… de wetten van de natuur zijn onherroepelijk én definitief.
De samenspanningen in de gehele wereld, om de macht van een kleine groep te behouden, is de donor- wet “een onderdeel” van het tot “slaaf” brengen van de burger ten dienste van de elitaire bende. Dat wordt helaas nog niet voldoende begrepen door de met ” brood en spelen” suf gemaakte medemens.
Winston Churchill, zei het ook al: “Democratie is de beste van de slechtste systemen,: ik heb helaas geen andere”: en juist de democratie wordt op een “politiek criminele” wijze door een elitaire kliek, naar de afgrond geduwd. Kajsa Ollongren, Alexander Pechtholt en nu ook Pia Dijkstra…….. zijn lid van de “club” Democraten 66……… maar het woord “democratie” is mogelijk in hun geesten, voor meerdere uitleg vatbaar. Maar laten we niet vergeten dat Mark Rutte het ook goed vindt……… een baan in Brussel…. is voor hem, “mogelijkerwijze” een ultieme droom die uitkomt.