Heeft Facebook de wet gebroken door Obama’s campagne vrijwillig te helpen?

In “Linkse dwaallichtjes” (20.03 jl. ) en “Cambridge Analytica” (24.03 jl.)  schreef ik al over de valse ophef van ‘progressief’ (lees: achterbaks) Amerika m.b.t. de Facebook rel, en waarschuwde ik dat in feite de Obama campagne in 2012 al alle mogelijke gegevens uit Facebook had getrokken.

Afb: wikimedia-commons

De koude drukte over C.A.is nog steeds niet uit de lucht omdat het weinig scrupuleuze mannetje Zuckerberg vanaf het begin onder één hoedje heeft gespeeld met de Democraten en nu net doet of C.A. actie m.b.t. Trump’s campagne iets héél anders zou zijn. Dit weinig verheffende gedrag van Zuckerberg probeerde hijzelf afgelopen week soepel onder het kleed te vegen, maar dat gaat niet lukken deze keer.

Facebook heeft in 2012 namelijk vrijwillig de data van miljoenen gebruikers aan de Obama campagne geleverd! Dit is een schending van de wet op de financiering op de bijdragen aan de politieke campagnes en moet en zal derhalve onderzocht worden door de FEC (Federal Election Campaign) omdat dit een directe materiële schenking is aan een kandidaat terwijl bedrijven dat niet mogen doen, zelfs niet de linkse winkels met links management als Facebook/Zuckerberg.

Dat de extreemlinkse Democraten tien dagen geleden de blunder begingen om weer eens hysterisch te gaan schreeuwen over iets dat in de zoveelste boemerang veranderde voor hen is typerend voor hun geestesgesteldheid .

Carol Davidsen, de voormalige media director voor ‘Obama for America’, kreeg van Facebook in de 2012 Obama campagne directe toegang tot de persoonlijke gegevens van Facebook gebruikers in strijd met de eigen regels als ‘speciale uitzondering . Volgens de Daily Mail heeft Davidsen op 18 maart op Twitter gemeld dat Facebook employees naar de Obama campagne kwamen om te melden dat zij Obama dingen toestonden die zij niet mochten toestaan, als speciale gunst ‘omdat zij aan zijn zijde stonden’. Dit is het voorbeeldige slag lieden dat onze toverkol Ollongren de bevoegdheid wilde toekennen om ‘hate speech en fake news’ te filteren ten gunste van de naïeve mensheid.

Ik kan er niet genoeg op hameren wat een achterbakse kliek dit ‘progressieve’ volk is.  Niet alleen heeft Facebok de wet geschonden, maar de Obama campagne was volledig medeplichtig. Tegelijkertijd heeft C.A. kennelijk de databestanden gekocht van C.A.’s Kogan ( de Russische naam waar de Democraten 10 dagengeleden ook nog zo’n ophef over durfden te maken ) en de keurig betaalde bedragen staan in de boeken van de Trump campagne.

De FEC en wellicht het Min. Van Justitie, moeten nu gaan onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten en daar lijkt het heel sterk op, alleen kan het zijn dat Obama met de staart tussen de poten ontsnapt wegens mogelijke verjaring. Maar Davidsen’s erkenning is voldoende grond voor het openen van een federaal onderzoek naar de zoveelste serieuze wetsovertreding door Obama.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties