Washington-Moskou connecties

Muellers Special Counsel is al een maand of 10 bezig om Trump c.s. te verbinden met Rusland in de brede zin van het woord. Tot nu toe wordt steeds duidelijker dat niet de Republikeinen maar de Democraten direct en indirect een visje hebben uitgegooid voor en een lijntje hebben gelegd met Russische bronnen en autoriteiten.

Afb: pixabay

Centraal daarin staat het inmiddels beruchte Steele rapport dat is samengesteld uit onbevestigde informatie uit Russische bronnen, informatie uit de boezem van BuZa en informatie afkomstig van het Clinton campagne team. Het is inmiddels ook duidelijk geworden dat ook op het Steel rapport/dossier de vingerafdrukken van Obama te vinden zijn. Het is allemaal weinig verheffend wat zich rond Steele en Democratische, BuZa en FBI consorten heeft afgespeeld.

Maar er blijken meer organisaties en politici gedreven door hun intense afkeer van de zittende president, verkeerde wegen te hebben bewandeld om vuiligheid over Trump c.s. naar boven te krijgen. Daarvoor hebben ze enthousiast verbindingen gelegd met Russische bronnen. www.Breitbart.com is er in geslaagd tenminste zeven van die Amerikanen/Amerikaanse organisaties te identificeren. De vraag rijst opnieuw waarom Mueller zich inspant om Trump op de grill te leggen en niets doet om die veronderstelde verbindingen te onderzoeken en te vervolgen. Het zal wel iets te maken hebben met Democraten in het algemeen en de Clintons en Obama in het bijzonder. In de onderstaande opsomming staat een aantal reeds bekende namen en een paar nieuwe die hardnekkig onder de radar zijn gebleven. Tot nu toe.

CIA.

De CIA leek bereid te zijn om een niet geïdentificeerde Russische bron een grote zak met dollars te betalen voor beelden en geluidsmateriaal van Trump die in schimmige gelegenheden oneerlijke voorstellen zou doen aan dames met twijfelachtige reputaties. Vertrekpunt voor die zak met dollars was echter niet Trump, maar de teruggave van een veronderstelde gestolen NSA cyberwapen[i]. Een duistere Rus, die beloofd had om dat wapen te overhandigen, kwam voortdurend met de belofte om beeld en geluid van Trump te leveren (hij noemde dat Kompromat) kreeg in september 2017 alvast $ 100.000 als aan betaling van een bedrag dat rond de M$1 zou uitkomen. De CIA die dus hoopte om het cyberwapen terug te krijgen, werd herhaaldelijk om de tuin geleid met het Kompromat verhaal van die Rus. Geen beelden dus van een Trump die op prostituees staat te urineren in een kamer van een achteraf hotelletje, maar wel een 15 seconden video clip, waarop vage beelden te zien zijn van een man die met een aantal vrouwen zit te praten.

Rep. Adam Schiff (D-CA).

Begin 2017 dacht Adam Schiff, lid van de House Permanent Select Committee on Intelligence (je zou denken dat de man weet wat hij doet) dacht dat hij samenspande met Oekraïense functionarissen om materiaal in handen te krijgen waarmee Trump in opspraak kon worden gebracht. Het bleken uiteindelijk Russen te zijn die met Schiff een practical joke uithaalde. Het beste wat je van deze samenzwering met Russen kunt zeggen, is dat Schiff zich ronduit belachelijk heeft gemaakt.

Sen. Mark Warner (D-VA).

In maart 2017 spande Mark Warner, top Democraat in de Senate Intelligence committee, samen met een lobbyist die werkte voor een Russische oligarch, om vuiligheid over Trump op te diepen. Hij informeerde zijn medeleden pas in november 2017 en heeft die ontmoeting meer dan een half jaar voor zich gehouden. Andere, ook Republikeinse leden, schoten hem te hulp door te accentueren dat die ontmoeting geen enkele invloed heeft gehad op het werk van het betreffende comité, maar ze vroegen zich blijkbaar niet af waarom de man die melding pas maanden later heeft gedaan.

Fusion GPS and Christopher Steele.

De manier waarop Steele zijn informatie gekregen heeft waarmee hij zijn rapport heeft gevuld, is inmiddels genoegzaam bekend geworden. Volgens eigen zeggen kreeg hij die informatie van Russische functionarissen. De betrouwbaarheid van zijn bronnen en informatie heeft hij niet nagetrokken en hij in vage termen waar die ´bronnen binnen Russische instituties geplaatst moeten worden. In zijn rapport geeft Steele de indruk dat die bronnen jarenlang aan een anti-Trump dossier zouden hebben gewerkt. In ieder geval is helder dat Steele en Fusion GPS met Russische bronnen hebben samengespannen om onbevestigde informatie over Trump op papier te kunnen zetten. Met dat dossier hebben ze geprobeerd om in samenwerking met de media, BuZa, FBI en de Clinton campagne de uitkomst van de presidentsverkiezing te manipuleren ten faveure van Clinton. Fusion GPS heeft ook geprobeerd om de Amerikaanse sancties tegen Rusland aka  Magnitsky Act ten gunste van de Russische oligarchen te verzachten door een de drijvende kracht achter die Act, William Bowder, in diskrediet te brengen. Indien Fusion GPS daarin geslaagd was, hebben ze de kastanjes uit het vuur gehaald voor Russische oligarchen die staan vermeld op de sanctie lijst. Dat is dus echt samenspannen ten gunste van het Kremlin.

The Hillary Clinton Campagne en Democrat National Committee (DNC).

Het is breed bekend geworden dat de DNC en de Clinton Campagne, Fusion GPS hebben ingehuurd om een anti-Trump dossier in elkaar te draaien. Ze hebben daarvoor betaald en in indirecte zin hebben ze de opstellers van het rapport beloond voor het samenspannen met Russische functionarissen. Beide Democratische organisaties hebben ingestemd met het bewust lekken naar de liberale media die teksten uit het Steele rapport voor de verkiezingsdag breeduit konden publiceren op de voorpagina´s.

Obama, FBI en Buza

Uit de herstelde berichtenwisseling tussen twee FBI schuinsmarcheerders en voormalige Special Counsel medewerkers, Strzok en Page, worden de vingerafdrukken van Obama steeds duidelijker aangezet. In een mail die gedateerd staat op 2 september 2016 staat te lezen “POTUS wil alles weten” als een aanwijzing voor een briefing die Comey aan Obama moest geven. Die vier woorden lijken een duidelijke aanwijzing te zijn dat Obama persoonlijk betrokken wilde zijn en blijven in het privé server gebruik van Clinton. In ieder geval lijkt het er sterk op dat hij betrokken zou zijn in een lopend onderzoek naar een voormalig lid van zijn regeringsploeg en veronderstelde opvolger. Bovendien weerspreekt het Obama´s uitspraak tegen een journalist van de Daily Mail David Martosko “I do not talk to FBI directors about pending investigations. … I guarantee that there is no political influence in any investigation,

Dat POTUS alles wilde weten, blijkt ook van toepassing te zijn geweest op het Anti-Trump dossier van Steele/Fusion GPS. Fox news bericht op 9 februari 2018 dat een functionaris van zijn Ministerie van Buza regelmatig contact met Steele heeft gehad tijdens het verzamelen van informatie uit Russische bronnen en tijdens het samenstellen van het rapport. De Washington Post stelt dat Jonathan Winer[ii] die BuZa functionaris is geweest. Hij blijkt uitgebreid met Steele, sinds 2009 een goede vriend van hem, te hebben gecommuniceerd en regelmatig berichten en informatie uitgewisseld/gedeeld te hebben. Winer blijkt gedurende twee jaar meer dan 100 Steele teksten te hebben voorgelegd aan Rusland experts van BuZa. Onder die teksten ook teksten die werden opgenomen in het Steele dossier. De inhoud van de conceptversie is d.t.v. Winer en Steele ter kennis gekomen van de top van BuZa. Winer erkent ook dat hij informatie verzameld door Shearer een vertrouweling van Clinton en Journalist, van Sidney Blumenthal, een Clinton campagnelid, heeft gekregen om de witte vlekken in het Steele rapport in te kunnen vullen. Hij deelde die Shearer info met Steele en hoorde later dat Steele die informatie ook met de FBI had gedeeld.

Winer heeft de ruwe tekst van het Steele rapport onder ogen gehad en daarvan een samenvatting van twee pagina´s gemaakt. Die samenvatting heeft hij getoond aan een top diplomaat van BuZa Victoria Nuland die adviseerde die samenvatting aan John Kerry te overhandigen. Ongetwijfeld heeft Kerry de inhoud gedeeld met Obama. Deze informatie onderstreept de innige relaties die Steele had met overheidsfunctionarissen van de Obama regering en bewijst dat ongecontroleerde en onbetrouwbare informatie circuleerde in hoge regeringskringen en zelfs door de handen van Obama is gegaan.

De stank van rottende planten.

De voorbeelden geven een indicatie van de smerige listen en trucs die Democraten bereid waren uit te voeren om de voortzetting van de macht te waarborgen. Het onderstreept ook hoe erg US politici en media inmiddels gecorrumpeerd zijn en het lijkt er sterk op dat geen van de liberale media bronnen te vertrouwen zijn. Geen wonder dat in de USA, media functionarissen en politici de twijfelachtige eer hebben om op de lijst van onbetrouwbare personen, de eerste plaats te hebben overgenomen van de autoverkoper.

————————————-

[i] Een Amerikaanse hackersgroep Shadow Brokers die naar eigen zeggen gelieerd was aan het Kremlin, beweerde in augustus 2016 cyberwapen te hebben gestolen en aan het Kremlin te hebben gegeven.

[ii] Een voormalige U.S. deputy assistant secretary of state en voormalig Libya special envoy.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties