Prikbord nr 716

Het is hard om toe te geven, maar een mensenleven kan niet tegen elke prijs worden gered. Niet als het om slachtoffers van oorlog of honger gaat, niet als het om gijzeling/losgeld gaat en ook niet als het om onbetaalbare medicijnen gaat. Dit heeft niets met (gebrek aan) ‘beschaving’ te maken, maar met de bereidheid de samenleving in zijn geheel te beschermen tegen chanteurs en andere criminelen. Die bittere keus laat geen uitzonderingen toe, omdat dan de profiteurs juist worden aangemoedigd.

EU-belangen

Nederland beweert altijd vertegenwoordigers in belangrijke internationale functies te willen hebben om invloed te krijgen en de Nederlandse belangen te behartigen. Hoog tijd dus om Timmermans terug te halen, want die kent alleen EU- en eigen belangen.

Meedogenloos

En weer moet de vraag worden gesteld: wat is eigenlijk het antwoord van de VN op terreur, rebellen en meedogenloos geweld tegen burgers? Wat is er veranderd sinds Srebrenica, Irak, Afghanistan, Gaza en Libië? En wat is de geloofwaardigheid van de Veiligheidsraad als ook Rusland en China daarin zitting hebben? Want de meedogenloosheid van de oorlog in Syrië is niet nieuw en kent vele voorgangers, doch de VN richt zijn verontwaardiging liever op Israël dan op de schurkenstaten en dictaturen. Wellicht om de eigen machteloosheid te verhullen…

Olympische gedachte

Meedoen aan de Olympische Spelen geeft geen garantie voor een prettig inkomen daarna. Topsporters dienen te beseffen dat de Olympische gedachte zich niet bezighoudt met baantjes na de sportcarrière: ze zijn geen politici…

Politiedrama

Nederland is zeker niet het enige West-Europese land waar de politie zijn taken niet meer aankan dan wel verkeerde prioriteiten krijgt opgedragen. Reorganisaties helpen dan nauwelijks, indien de politieke leiding geen open kaart speelt tegenover het parlement. Dat daarbij de oorzaken van de criminaliteitstoename moeten worden genoemd, is onvermijdelijk. Die zijn al veel te lang verzwegen, terwijl gevangenissen werden gesloten!

Vals paspoort

De inlichtingendiensten klagen over te veel werk en te weinig geld. Maar ‘Syriërs’ met een vals (gestolen) paspoort het land uit zetten is niet aan de orde, want zonder Nederlands paspoort zijn ze dan stateloos. Een krankzinnige redenering, want als deze criminelen werkelijk zijn ‘nagetrokken’, zoals beweert, dan staat hun nationaliteit nu vast en kunnen ze worden uitgezet. Het feit dat 63 % van de gelukszoekers hun identiteitsbewijs niet (kunnen) tonen is geen reden voor een verblijfsvergunning, noch voor extra werkverschaffing bij onze ambassades en inlichtingendiensten.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties