Prikbord nr 714

De Telegraaf-lezer die meent dat Rusland nooit heeft aangevallen – althans in westelijke richting, want Afghanistan, Tsjetsjenië en enkele andere voormalige Sovjet-republieken weten wel beter – moet zich toch eens verdiepen in de geschiedenis van de 1e en 2e wereldoorlog. Want niet alleen Polen werd aangevallen en bezet met bijbehorende moordpartijen, maar ook Finland.

Groot-Rusland

Minister Zijlstra hoefde destijds geen ‘anonieme bron’ te beschermen door te liegen over bepaalde informatie. De ambities van Poetin die de bestaande grenzen met buurlanden niet wenst te accepteren, zijn al jaren onderwerp van gewapende conflicten en van publicaties in internationale media. Maar ook in de Nederlandse taal kan hij terecht: gewoon het blad Carré van de Nederlandse Officieren Vereniging lezen.

Onderwijzers

De extra miljoenen voor het onderwijs gaan naar de schoolbesturen die al eerder hebben bewezen niet capabel te zijn om honderden miljoenen goed te besteden. Niet alleen de banktegoeden zijn daar een bewijs van. Dus staken de onderwijzers gewoon door, want de garantie dat hun salaris omhoog gaat en de werkdruk omlaag bestaat nog steeds niet.

Politietekort

De politie zou 20 miljoen tekort komen voor opleidingen. Misschien kunnen gemeenten die zo royaal voetbalclubs sponsoren om herrie met fans te voorkomen, dit ‘overtollige’ geld beter aan de politie besteden? En tevens de salarissen in de voetbalwereld en de politie onder de Balkenende-norm laten brengen? Tot slot de voetbalmiljonairs normale belastingtarieven opleggen; eens kijken wat dat allemaal oplevert zonder dat de Algemene Rekenkamer een onderzoek doet naar de politiebudgetten.

Rechter als psycholoog

Ik hoor het haar nog zeggen, de rechter die beweerde dat ze een rapport van het PBC kon beoordelen (ondanks alle kritiek), want ze had eens een boek over psychologie gelezen. Deze arrogantie is nu overtroffen door de rechter die besloot een volstrekt onverantwoordelijke piloot die bij een straatrace iemand doodreed, geen vliegverbod op te leggen. Het een had immers niets met het ander te maken, volgens deze ‘deskundige’ rechter. Zou de arts dit in Duitsland wellicht ook hebben gedacht toen hij zweeg over de psychische toestand en het medicijngebruik van een piloot die een passagiersvliegtuig liet neerstorten?

Vredesdividend

Het mag dan zo zijn dat de NAVO in de jaren van het ‘vredesdividend’ na de val van de Muur veel tanks en artillerie heeft afgeschaft, in bepaalde landen worden ze nog ruimschoots gebruikt. Al was het maar omdat vliegtuigen niet overal zonder risico kunnen opereren en zeker niet altijd precisiebombardementen (kunnen) uitvoeren.

De vraag is dus of we in het Westen niet zijn doorgeschoten in het moderniseren met peperdure vliegtuigen, drones, helikopters en precisiemunitie. Nederland beschikte tijdens de Koude oorlog over ongeveer 20 veldartillerie-eenheden waarvan er nu nog één over is. Ook mortieren, luchtdoelartillerie en tanks zijn gedecimeerd. Naarmate de opstandelingenlegertjes en terroristen over (gepantserd) transport en zwaardere wapens beschikken, worden genoemde bestrijdingsmiddelen – incl. lichte tanks – door sommige coalitietroepen node gemist. Niet alleen in het Midden Oosten, maar ook in Noord-Afrika en de Baltische staten, net als destijds in Bosnië.

Zetelroof

Sinds de ruzies binnen de LPF kan men weten dat nieuwe partijen te maken krijgen met ‘dissidenten’ die om meer partijdemocratie (lees: invloed) en eigen publiciteit schreeuwen. Sommige daarvan zijn waarschijnlijk in zo’n partij geïnfiltreerd in opdracht van de Staat, teneinde het succes te beperken, de financiers te onthullen en zo nodig zetelroof te kunnen plegen. Wilders heeft dit tijdig begrepen met alle nadelen voor goedwillende fractieleden en achterban van dien. Of Baudet (FvD) hier rekening mee heeft gehouden, valt te betwijfelen. In ieder geval is hij kennelijk vergeten om mevr. Teunissen een handtekening te laten zetten.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties