Prikbord nr 713

Nederland neemt voor de Chinese leiders een bijzondere positie in op het gebied van het beweerde gezeur over mensenrechten en kinderarbeid, onze goede relaties met Taiwan, de mogelijkheden om grote geldstromen te  verhullen, de zeepoort tot Europa, de standpunten over Noord Korea (sancties) en Japan (opbouw defensie), de investeringscapaciteit van onze pensioenfondsen, de Nederlandse weerstand tegen potentiële EU-landen in de Balkan, waar China zelf belangen heeft, en de bestaande handelscontacten met Duitsland en Engeland. Om er slechts een paar te noemen, die goede banden met Nederland relevant kunnen maken voor de Chinese leiders. In dat licht bezien is een extra bezoekje van ons koningspaar niet onbegrijpelijk, doch wie meent dat het daarbij om de Nederlandse belangen gaat, kent de communistische elites nog niet.

 

Eurozone

De Frans-Duitse plannetjes met de Zuid-Europese landen lijken op de failliete situatie rond Sint Eustatius (en Sint Maarten). Jarenlang misbruik van (te) veel geld wordt dan een ‘recht’. Dit recht wil Frankrijk niet alleen voor de maffiose regeringen in de zuidelijke eurozone, maar ook voor zichzelf. Wellicht is dit de reden dat Parijs het ontoelaatbare begrotingstekort in stand houdt, ondanks de tientallen miljarden aan EU-subsidies. Dat het straks (weer) om ‘leningen’ zou gaan, zoals bij de IMF, is het lachertje van de eeuw. De betalende EU-leden worden steeds meer financiële verplichtingen opgedrongen, ook door een versnelde toelating van enkele Balkan-landen en de voortgezette steun aan de terreurmanagers in het Midden Oosten. Of zijn dit afkoopsommen? Rutte zal nu echt een vuist moeten maken, want een weg terug bestaat er niet.

 

Kinderbescherming

De Kinderbescherming verzint soms de vreemdste argumenten om een kind onder bewaking te krijgen. En de (uiteraard interne) klachtencommissie van de Jeugdzorg voldoet aan het gezegde: ‘Wiens brood men eet… Doch in Rotterdam gaan kinderen naar school met een leeg broodtrommeltje en naar verluidt nauwelijks ontbijt. Het is daar echter niet de Kinderbescherming die in actie komt, maar een van de ouders! Een beschamende situatie die grondig onderzocht dient te worden, ook om praktische redenen, daar dit soort verwaarlozing later de gezondheidszorg extra kan belasten.

 

PvdA-leiding

Wat zegt de reactie van de PvdA-leiding op het gedrag van mevr. Barth die naar verluidt een zakdoekje nodig heeft als ze haar zin niet krijgt? Alleen dat ook zij afhankelijk zijn van de werkelijke macht in de partij, die de baantjes toewijst? Of tevens dat ze het gedrag van deze politica ‘normaal’ vinden? Het laatste lijkt het meest waarschijnlijk…

 

SPD-regiem

Zoals de coalitiebesprekingen in Duitsland zich laten aanzien, krijgt de SPD nagenoeg alle buitenparlementaire macht in handen. Namelijk de drie afgeschermde machtscentra die zich nauwelijks laten controleren: Financiën, Justitie en Buitenlandse Zaken. Bij vele Duitsers zouden de alarmbellen moeten afgaan, met name nu Schulz zelf de functie van minister van Buitenlandse Zaken opeist. ‘Wir schaffen das’ geldt dan voor het SPD-regiem.

 

Turkije-deal

De EU kan zich beter niet roemen over de asielafspraken met Turkije, want in plaats van een kleine groep echte vluchtelingen krijgt Europa binnenkort tienduizenden Turken die door het Schengengebied mogen reizen. Hoeveel valse paspoorten daarbij worden gebruikt, moet worden afgewacht, maar wat aan ‘Turken’ wordt toegestaan, kan moeilijk aan andere nationaliteiten worden geweigerd. Discriminatie, weet u wel…

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties