Prikbord nr 707

In de VS is een award uitgereikt voor het meest afstotelijke nepnieuws in het afgelopen jaar, meestal tegen Trump gericht. Het zou goed zijn, indien Europa het voorbeeld volgt en systematisch de nepberichten evalueert, niet alleen over het vermeende voordeel van de EU (afgezet tegen de nadelen), maar ook over de gezondheidszorg, criminaliteit, werkloosheid, belastingontduiking, rechtspraak en het Koningshuis.

Wie een uitzending van ‘blauw bloed’ heeft gezien, kan zich afvragen of alle Europese koningshuizen niets beter te doen hebben dan hun populariteit via de media en PR-adviseurs te vergroten. Daarbij moest in het verleden heel wat worden weggepoetst, al dan niet met (halve) leugens. Zou het nu veel anders zijn?

Integer

Hoe integer is de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid? Met name nu hij controle door het parlement blokkeert door bewijsstukken niet vrij te geven en dus de ‘interne onderzoeken’ niet beoordeeld kunnen worden. Hoe integer is de leiding van het wetenschappelijke bureau van Justitie als een klokkenluider naar verluidt wordt weggezet als niet loyaal? En hoe integer is de integriteitsfunctionaris van Justitie als bepaalde misstanden al jaren duren en ambtenaren bang zijn voor hun carrière, indien ze verklaringen afleggen? Overigens, wat is er met de onderzoeksrapporten over curatoren gebeurd na de Kamervragen van Rita Verdonk?

May

Het is goed in herinnering te houden dat premier May oorspronkelijk tegen de Brexit was. Inmiddels lijkt deze voorkeur nog steeds op haar geheime agenda te staan, gezien de reeks van (opzettelijke?) fouten in dit dossier: te beginnen met het aanstellen van Boris Johnson als minister van Buitenlandse Zaken met daarnaast David Davis die de Brexit-portefeuille heeft, het ontbreken van een onderhandelingskader, de onnodige verkiezingen waardoor een coalitie nodig is met een partij die een eigen agenda heeft, en het Brexit-referendum. Voorts het weggeven in Brussel van alle Britse onderhandelingstroeven, het ‘vergeten’ druk op de EU uit te oefenen via de NAVO/VS (bijv. tegen de EU-defensie) en het aanbod aan Frankrijk om een aantal illegalen ‘over te nemen’, die al familie hebben in Groot-Brittannië. Het laatste is verbijsterend, omdat een strenger immigratiebeleid een van de doelstellingen van Brexit was, het illegale verblijf in Frankrijk (en Engeland) niet moet worden beloond met ‘gezinshereniging’ en dit ‘Schengenplan’ voor gelukzoekers juist een aanzuigende werking zal hebben. Niet alleen rond Calais en Oostende, maar ook in Rotterdam/Hoek van Holland en bij onze kleine vliegvelden.

NAVO

De houding van de NAVO tegenover Turkije wijkt nogal af van die in Washington nu het Turkse leger Syrië is binnengedrongen. Ook de VN heeft nog geen antwoorden nadat eerst het regiem van de soevereine staat Syrië ten val moest worden gebracht, vervolgens dat regiem werd gesteund door aanvallen op IS-terroristen en opstandelingen, waarbij ook Koerden deelnamen aan de gevechten tegen IS, en nu diezelfde Koerden worden beschoten door vliegtuigen, artillerie en tanks van een land dat feitelijk niets te zoeken heeft op Syrisch grondgebied. Waar blijven de VN-resoluties?

Rekening

Zweden krijgt nu de rekening gepresenteerd voor het ‘liberale’ immigratiebeleid en moet naar verluidt erkennen dat waarschijnlijk alleen het leger het gezag in de probleemwijken kan herstellen. Duitsland en Noorwegen zijn nog niet zo ver en Nederland komt niet verder dan het Roma-probleem toe te geven, dat al tientallen jaren oud is. Frankrijk durft het Roma-dossier (nog) niet te heropenen, maar Macron beweert dat hij wel de Calais-illegalen gaat aanpakken. Als het hem lukt om deze gelukzoekers uit te zetten, dan beter niet naar Engeland, maar terug naar het land van herkomst en dan niet vergeten die landen eens flink onder druk te zetten. Dus anders dan Den Haag doet, waar men nog steeds zelf een rekening moet betalen aan de herkomstlanden.

VN-kolonies

De VN noemen hun Palestijnenkolonies ‘vluchtelingenkampen’ zodat ze een groeiende bevolking van ontevredenen in stand kunnen houden. Naar verluidt gaat het om ruim 50 kampen met 5 miljoen ‘vluchtelingen’; een merkwaardig aantal daar dit ongeveer de gehele Palestijnse bevolking lijkt te omvatten met gemiddeld 100.000 bewoners per kolonie. Intussen financieren de VN en andere sponsors zoals de EU en Nederland ook de terreurorganisaties die allemaal geld nodig hebben.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties