Prikbord nr 704

De uitspraak over gelovige moslims, die wordt toegeschreven aan burgemeester Aboutaleb, lijkt volstrekt juist. Iemand die de Koran als leidraad beschouwt dan wel passief staat tegenover gewelddadige salafisten of sharia-politie, is in een zekere mate zelf ook een beetje salafist.

Die constatering is geen belediging, maar een waarschuwing aan iedereen die meent dat fundamentalisme niets met religie te maken heeft of met de afkeer van andere religies. Daarvoor zijn er reeds te veel ‘ongelovigen’ geïntimideerd, beroofd, vervolgd, verjaagd, omgebracht en verminkt. Terecht wordt in Duitsland sharia-politie verboden, doch in Engeland is het al te laat, waardoor ook moslims zelf slachtoffer kunnen worden van salafisten. Intussen kijkt ook de VN weg van de vervolging van christenen en andere niet-moslims wereldwijd.

Constructies

Weer is er een financiële manipulatie naar buiten gekomen, waar het vermogensbeheer voor leden van de Koninklijke familie bij betrokken is. Het oud-Hollandse gezegde ‘wie met pek omgaat, wordt er mee besmet’ geldt nog steeds, doch lijkt vergeten. Publieke figuren met een voorbeeldfunctie dienen ver te blijven van allerlei constructies die tot pijnlijke incidenten kunnen leiden. Een beroep op onwetendheid maakt hen niet geloofwaardiger.

Krachtmeting

De EU probeert Polen, Hongarije en Bulgarije onder de duim te krijgen met pure intimidatie. Het is nauwelijks denkbaar dat dit gaat lukken; met name nu Bulgarije het tijdelijke voorzitterschap bekleedt en ook Roemenië zich onafhankelijk opstelt. Als dit op een krachtmeting uitloopt tussen de Oost- en West-Europese mentaliteit, dan staat de winnaar voor mij vast. En dat landen als Turkije, Oekraïne, Servië en Kosovo zich ooit door Brussel laten dwingen, lijkt eveneens onwaarschijnlijk. Nog afgezien van de tegenzetten die in Moskou worden voorbereid. Intussen moet de EU enige invloed in Afrika ‘kopen’ terwijl men in de VS helemaal niet onder de indruk is van de kopstukken in Brussel en de wilde plannen zoals op defensie- en bancair gebied. Daarbij valt niet uit te sluiten dat Trump partij kiest voor Groot-Brittannië zodat die krachtmeting met de EU onvoorspelbaar wordt.

PvdA

Dat Moorlag Kamerlid mag blijven past goed bij het integriteits- en selectiebeleid van de PvdA. Want niet alleen de PvdA-leden van DENK hebben de partij voor schut gezet; op internet circuleren lijstjes van ‘bekende PvdA-ers’.

Shit

Landen die geleid worden door dictators  of een corrupte maffiabende mogen schurkenstaten worden genoemd, of failed states (puinhooplanden). Zelfs de aanduiding terreurstaten kan gelden, indien landen hun (oorlogs)misdadigers, gelukzoekers, psychisch gestoorden en terreuraanhangers dumpen in beschaafde landen of gebruiken om die landen te chanteren. Doch shithole-landen kan niet volgens de VN, want dat is ‘racistisch’. Om welk ras het gaat is niet duidelijk, maar kennelijk bestaand uit mensen die graag naar de VS willen. Is alle commotie nu veroorzaakt door de term of door het feit dat Trump die gebruikte?

Tuchtrecht

Niet alleen de (tucht)rechtspraak voor artsen lijkt vooral de beroepsgroep in bescherming te nemen in plaats van de slachtoffers. In de advocatuur blijken klachten tegen advocaten en dekens – hoe goed onderbouwd ook – veelal te worden genegeerd zonder dat het ‘verplichte’ onderzoek heeft plaatsgevonden. Daarvoor zijn meerdere verklaringen denkbaar: het aantal klachten is zo groot dat een deken niet meer toekomt aan eigen onderzoek of – erger – de dekens en tuchtrechters worden geselecteerd op bepaalde eigenschappen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties