Prikbord nr 701

Wie grote verwachtingen heeft van 2018, hoeft zich van de doemdenkers niets aan te trekken. Gewoon blijven geloven dat de overheid het gezond verstand niet helemaal verloren heeft. En kijk, de nieuwe bewindslieden zoeken zelf het contact met de werkvloer. 

Geheel zonder eigenbelang, want die cameraploeg is meegestuurd door hun overbetaalde pr-adviseur(s). Doch wie inmiddels beter weet, zal echt in actie moeten komen, want op de rechter is geen hoop meer als een paar zwaar-criminele Turken worden veroordeeld tot een werkstrafje en het in elkaar geslagen slachtoffer tot een ‘schadevergoeding’ die tienduizenden euro’s bedraagt als hij die Turken iets in de weg legt. Zo blijven de gevangenissen vanzelf leeg…

Censuur

De Duitse overheid in Rijnland-Westfalen heeft een ‘oplossing’ gevonden voor nieuwe misdrijven van immigranten: censuur. Wie openlijke kritiek heeft op de daders van steekpartijen, aanranding, verkrachting en beroving, en op hun achtergrond, wordt beschuldigd van het ‘politisch instrumentalisieren der Tat’; zelfs in een concreet geval (het afslachten van een meisje) bij moord!

Geruststelling

Aan de geldsmijterij rond de paleizen komt voorlopig geen einde. Nu weer € 123 miljoen voor een ingrijpende verbouwing van Het Loo. Dit vergt geen extra belastinggeld, vermeldde de projectleider geruststellend, want het kan worden bekostigd uit het jaarlijkse onderhoudsbudget. Dit is nauwelijks geloofwaardig, tenzij dat budget veel te ruim bemeten is.

Moorlag

Wie de wet overtreedt met een schijnconstructie bij arbeidscontracten, moet niet door de FNV, maar door de FIOD worden aangeklaagd: bij het OM en vervolgens de strafrechter. Dat dit niet is gebeurd bij het Kamerlid Moorlag is al merkwaardig, omdat ook de jaarrekening moet zijn vervalst om inmenging door de FIOD te voorkomen. Nu zijn er (civiele) rechters die een vervalste jaarrekening –  waar een gevangenisstraf van 1 jaar op staat – accepteren, net als meineed en vervalste rapporten, zonder met de ogen te knipperen. Doch de PvdA heeft zich weer het zoveelste integriteitsincident op de hals gehaald, waarbij Asscher een dubieuze rol speelt. We zullen Samsom nog gaan missen…

Oudjaar

Door te zappen konden twee ‘conferences’ op Oudjaarsavond worden vergeleken, zowel qua woordkeus als inhoud. Helaas hebben de programmamakers ook die van Youp van ’t Hek uitgezonden… Overigens zonder jeugdige kijkers te waarschuwen. Jaren opvoeding worden in één klap teniet gedaan.

VN

2018 wordt het jaar van de VN, zowel bij het bestrijden van overbevolking, terrorisme en dictatuur, als de gevoelige dossiers Israël, milieu en economische vluchtelingen. Daarnaast zijn er de militaire, financiële en interne problemen zoals corruptie, China, Veiligheidsraad en VN-kampen. Bij voortzetting van de huidige (wan)prestaties, zal iedere geloofwaardigheid verdampen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties