Mat Herben: Zwartboek media deel 2

Soms kun je je oren en ogen niet geloven, als je de lenigheid ziet waarmee linkse opinieleiders de media bespelen. Een paar dagen geleden (8 januari) werd Volkskrant-columnist Bert Wagendorp uitvoerig gefêteerd door EenVandaag en mocht de man nagenoeg kritiekloos zijn mening spuien over Thierry Baudet. Waarom de ene journalist de andere opvoert als gezaghebbend kenner van de samenleving, mag tot de raadselen van de publieke omroep worden gerekend.

Thierry Baudet. Afb: wikimedia.

Overigens een mooi voorbeeld van de vriendjespolitiek te linkerzijde, door Thierry Baudet treffend omschreven als een ‘partijkartel’. In dit kartel is alles wat de PvdA, GroenLinks en D66 doen, de ware norm waaraan we ons te houden hebben. In het interview hoor je Wagendorp de argumenten van Pechtold herhalen, die eind december in een interview met het Nederlands Dagblad de vloer aanveegde met de “nepnostalgie” waarnaar mensen als Wilders zouden terug verlangen. Als voorbeeld noemt hij uitspraken van PVV-voorman Geert Wilders, die liefst de grenzen wil sluiten voor immigranten. Pechtold noemt dat een onuitvoerbaar idee. “In ons koninkrijk waren er toen (in 1850, MH) meer moslims dan nu, simpelweg omdat het grootste moslimland – het huidige Indonesië – er onderdeel van was”, aldus Pechtold. De lofzang van Pechtold op ons land wordt meerstemmig uitgevoerd, want niet alleen Wagendorp, maar ook onze premier Mark Rutte maakt zich vaak schuldig aan deze goedkope populistische debattruc. De truc is dat de zaak op z’n kop wordt gezet. Niemand bestrijdt namelijk dat Nederland een van de beste landen is om in te leven, nog wel. Politici als Thierry Baudet en Geert Wilders, en eerder natuurlijk Pim Fortuyn, maken zich grote zorgen over de toekomst. Zal Nederland voor onze (klein)kinderen nog steeds een fijn land zijn? Het is extreem hypocriet dat de linkse opinieleiders – Pechtold en de Volkskrant voorop – zich nu opwerpen als hoeders van het Nederlandse Wij-gevoel. Toen Pim Fortuyn zei: “Ik ben er trots op Nederlander te zijn”, of toen Rita Verdonk haar partij ‘Trots op Nederland’ doopte, werden deze mensen weggezet als gevaarlijke nationalisten, populisten en nog veel erger.

Overigens klopt er ook niets van Pechtolds argumentatie. Natuurlijk is het wel mogelijk een streng toelatingsbeleid met extra grenscontroles te voeren, dat gebeurt trouwens herhaaldelijk als er een aanslag is geweest. En Nederland was in 1850 niet het grootste moslimland, omdat Indonesië toen veel minder inwoners telde, ongeveer 50 miljoen tegenover 250 miljoen nu. Uiteraard telden het Ottomaanse Rijk en Brits-Indië verreweg de meeste moslims. Overigens waren er na de val van het Ottomaanse rijk in 1918 maar 200 miljoen moslims wereldwijd, de explosieve groei naar 1,2 miljard nu is te danken aan de Westerse medische zorg, het verfoeide koloniale bewind door de Britten en Nederlanders en natuurlijk de oliedollars. Zonder de Westerse steun zou de islam een kwijnend bestaan leiden.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties