Prikbord nr 703

Het is maar goed dat de export van voedsel vanuit Venezuela stilligt, want de regeringsmaffia daar eist alle inkomsten, bezit, banktegoeden, buitenlandse betalingen/medicijnen op of laat deze uitbetalen in waardeloze valuta.

Bovendien kan Curaçao alternatieve import organiseren, terwijl in Venezuela honger heerst en de grenzen gesloten zijn. De ambassades en de VN weten heel goed wat er aan de hand is, maar de media kennelijk niet of nauwelijks. Het is hoog tijd voor maatregelen: te beginnen met het blokkeren van alle buitenlandse bankrekeningen van de regeringskliek, de financiële maffia en hoge politie- en legerfunctionarissen. Vervolgens internationale arrestatiebevelen tegen Maduro, de bankiers, regeringsfunctionarissen etc. En niet te vergeten een aantal VN-resoluties die de bevolking van Venezuela het recht geven in opstand te komen met steun vanuit omringende landen.

Gezinshereniging

De uit de hand gelopen gelukzoekersstroom kan niet alleen regeringen in problemen brengen, maar zelfs het formeren van een nieuwe regering belemmeren. In Londen, Rome en Berlijn is dit inmiddels doorgedrongen. In Parijs vermoedelijk ook, maar daar spelen nog andere linkse eisen dan de gezinshereniging. Nederland zal niet buiten schot blijven, zowel door de christelijke lobby als de asielindustrie. De vraag wat Eritrese jongeren hier te zoeken hebben, als er nog naaste familie in Afrika woont, laat men liever onbeantwoord. Idem de vraag wat er moet gebeuren met de Syriërs in Turkije en West-Europa, de miljoenen illegalen, de economische ‘vluchtelingen’ uit Azië en de duizenden criminelen en extremisten. Merkel zal de conclusie moeten trekken dat het totale asielbeleid op de schop moet; niet alleen in Duitsland, maar heel Europa.

Herziening

Terecht komt er steeds meer aandacht voor de herziening van een strafproces; niet alleen op grond van een mogelijke rechterlijke dwaling, maar tevens van nieuw bewijs. Het verdient echter aanbeveling om herziening door een andere rechtbank ook toe te passen bij civiele geschillen, omdat de slachtoffers van bedrog, misleiding en meineed soms nog meer te lijden hebben van de rechtspraak die zich jarenlang kan voortslepen zonder uitzicht op gerechtigheid. Doch uiteindelijk machteloos staan vanwege de ontbrekende rechtsmiddelen dan wel de advocaatkosten. Klachten bij de president van een gerechtshof of bij de Hoge Raad worden doorgaans weggewuifd vanwege de ‘onafhankelijkheid’ van de rechter die juist getoond heeft niet onafhankelijk te zijn.

India

Terwijl het milieu in India een grote bende is, waarbij zelfs de meest normale wetten niet bestaan dan wel niet worden gehandhaafd, heeft men wel het klimaatverdrag getekend. Volstrekt onlogisch gezien de industriële ontwikkelingen en bevolkingsgroei daar, tenzij … men graag goede wil suggereert teneinde eindeloze geldstromen van Europese miljarden op gang te brengen. Voorbeelden hebben ze reeds gezien, zoals de Europese ‘bijdragen’ aan het opruimen van Tsjernobil, de Russische olievelden en aan de steenkoolvervanging. En net als door Afrika zal er druk worden uitgeoefend, zoals dreigen met nog grotere vluchtelingenstromen. Het draaiboek kan worden geleend van Venezuela, Marokko, Turkije, Somalië, Eritrea, Soedan, Afghanistan, Gaza, Jemen, etc.

Portugal

Het zal wel toeval zijn dat Portugal de opvolger van Dijsselbloem mag leveren. In 10 jaar tijd is daar de staatsschuld verdubbeld, dus Griekenland kan gerust zijn. Geen pijnlijke rapportages meer over de financiële maffia. Doch ook Frankrijk, Spanje en Italië zijn ‘belanghebbenden’…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties