‘EU vs. Disinformation’

Wilt u een democratische samenleving om zeep helpen, draai dan als eerste maatregel van repressie het recht van vrije meningsuiting de nek om. Respecteert u daarentegen het recht op die vrije meningsuiting van uw gewaardeerde medemens, dan legt u de basis voor een democratie.

Afb: wikimedia / Frederick Opper

Geef brede, maar wettelijke,  grenzen aan voor die vrijheid van meningsuiting – bijvoorbeeld i.g .v. smaad – maar laat die vooral niet inperken door een arbitraire politieke agenda, zoals in Nederland door het ideologisch sterk linkse D’66 wordt gepropageerd bij monde van mejuffrouw Ollongren.

Enkele dagen geleden schreef ik al in ‘fake-nieuws van K.O.’ hoe de EU een ‘task force’ van ‘high level’ employés inhuurt om niet nader gedefinieerd ‘fake-nieuws’ te bestrijden en al doende zowel onze dierbare grondrechten van de persvrijheid als de vrijheid van meningsuiting aantast ZONDER het begrip ‘fake-nieuws’ eerst helder te laten definiëren door de wetgever.

Het hek is van de dam als er dan een mejuffrouw Buning – wier enige kwalificatie tot op heden lijkt te zijn dat zij een privé vriendinnetje van mejuffrouw O. is – wordt ingehuurd zonder enige voorselectie op relevante kennis en ervaring om leiding te geven aan die (illegale) EU activiteiten.  Als zij vervolgens – juist omdat zij jurist en hoogleraar pretendeert te zijn – niet in eerste instantie aan de fundamentele eis van een glasheldere juridische definitie van de probleemstelling voldoet, maar wel rondbazuint dat ‘dit kwaadaardige probleem opgelost dient te worden’, is de dam ook weggevaagd.

Dit temeer omdat wij al meteen te zien kregen hoe ongelooflijk onprofessioneel deze ‘high-level-group’ in-statu-nascendi opereert en, op aangeven van een duistere organisatie in de Oekraïne, enkele vaderlandse websites en auteurs, respectievelijk hun artikelen, door notabene ongecontroleerde en onbekende derden tot ‘fake-nieuws’ laat bestempelen en daarmee hals over kop aan de haal gaat. Wat je noemt een vliegende start!

Als, tot slot, deze beunhazen zich vastkletsen in hun eigen semantische spelletjes om deze eerste blunders weer recht te praten tegenover terecht klagende en benadeelde Nederlandse nieuws-sites en vervolgens maar besluiten dat er ook niet meer met de lastige pers gecommuniceerd mag worden, lijkt het mij tijd dat mejuffrouw O.  eens héél stevig aan de tand gevoeld wordt en ook mejuffrouw B.’s niet bestaande benoemingsprocedure kritisch tegen het licht wordt gehouden.

Big Brother is watching you en vriendjespolitiek is kennelijk geen probleem zolang de juiste mensen dat maar doen…

 

Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties