Prikbord nr 708

Ondanks de lage rente en ‘dus’ lage inflatie is het ABP-pensioen in het afgelopen decennium bijna 17% in koopkracht gedaald. Terwijl andere pensioenfondsen goede resultaten hadden, verschuilt het ABP zich nog steeds achter die rente om niet te (kunnen?) indexeren.

Een mysterie, want bij een hogere rente hadden ook de indexering en reserves veel hoger moeten zijn. Wellicht is de werkelijke reden: gigantische verliezen bij geheime transacties of beleggingen, geheime ‘leningen’ aan de EU/ECB of aan de Staat dan wel geheime verliezen op miljardentegoeden bij buitenlandse (staats)banken, verzekeraars e.d.

Want van een groot aantal faillissementen en reddingsoperaties is nog steeds niet bekend waar het geld is gebleven sinds de Parmalat-affaire.

Groningenbelasting

Nu duidelijk wordt dat vooral de belastingbetaler opdraait voor de gasschade in Groningen, lijkt een onderzoek naar de absurde gasexportcontracten op zijn plaats. Reeds in de 90er jaren werd daarvoor gewaarschuwd, dus wat is er in die ruim 20 jaar gebeurd met deze contracten en wie hebben daarvan geprofiteerd?

Straf

De onbegrijpelijke discussie over de inmiddels verboden pulsvisserij laat zich verklaren als ‘straf’ voor de Nederlandse weigering om meer bij te dragen aan de EU-begroting. Met name Frankrijk is daarbij de grote belanghebbende en tevens manipulator binnen de EU. Wellicht moet het Nederlandse antwoord zijn, dat alle pulsuitrusting wordt verkocht aan de Britten.

Terroristen

Dictator Erdogan noemt de Koerden in Syrië terroristen die tot de laatste man vernietigd moeten worden. Waarom heeft de coalitie dan wel honderden IS-misdadigers met hun aanhang een vrijgeleide gegeven uit Raqqa? Wat was eigenlijk de geheime agenda van Erdogan, die door de coalitie is ‘goedgekeurd’ zodat Turkije niet uit de NAVO wordt gegooid? En waar blijven de EU-protesten zoals toen Israël Gaza binnendrong?

Wachtgeld

Als Kamerleden zulke bijzondere deskundigheid hebben dat ze bijvoorbeeld tijdens hun ambtstermijn als adviseur van een softwarebedrijf mogen optreden, waarom worden er dan miljoenen aan wachtgeld uitgekeerd?

Ziektekostendilemma

Dat 30 miljoen per jaar te veel zou zijn om het overleven van 500 patiënten te waarborgen, is een onjuiste afweging. Niet alleen omdat het in werkelijkheid gaat om de meerkosten ten opzichte van andere medicijnen/therapieën voor die groep, maar vooral om de bedragen die elders in de gezondheidszorg ‘verdampen’ door graaien, fraude en verspilling. En een vergelijking met bedragen die naar de EU, VN, de wachtgelden, de publieke omroepen, de ontwikkelingshulpmaffia, de illegalen, de roofbendes, de politie-adviseurs/-projecten, de gesubsidieerde flutbanen, de ambtenaren van Buitenlandse Zaken, het Koningshuis, de paleizen en de bonussen voor topambtenaren en opgestapte belastingambtenaren gaan, maakt duidelijk dat er nog genoeg elders kan worden bezuinigd.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties