Prikbord nr 698

Wellicht een beetje vroeg, maar over 2018 zijn al enkele ‘voorspellingen’ te doen, vooral over tegenstrijdigheden. Zo zal de woningbouw ver achterblijven bij de behoefte, terwijl tegelijk het kopen van een (starters)woning nog steeds aantrekkelijk is.

De hypotheekrente blijft in relatie tot de huur laag en spaargeld brengt niets op. De gezinshereniging van immigranten zal verrassende tegenstrijdigheden opleveren over identiteit en land van herkomst. Het uitzetten van illegalen en criminelen wordt steeds kostbaarder door de eisen van de herkomstlanden en de aanvullende onderzoeken die asieladvocaten eisen. De ontslagen leraren blijven thuis zitten, want het tekort (3200) is opzettelijk veroorzaakt door schooldirecties om hun managementkosten te dekken. En de Haagse politici zullen opnieuw blootstaan aan onthullingen over hun integriteit zonder dat de onderste steen boven komt, net als de Brusselse politici. Er zullen opnieuw tientallen miljoenen overschrijdingen zijn voor paleizen, regeringsvliegtuig, rechtbanken en gemeentehuizen. Voor het overige zullen in Nieuwjaarstoespraken de misdaadcijfers weer zijn gedaald, terwijl tienduizenden dossiers op de plank liggen en het criminele tuig elkaar op straat blijft liquideren. Het huishoudboekje van de EU klopt nog steeds niet, maar dit zal niet veranderen zolang dit ook voor belangrijke lidstaten geldt. Amerika is niet langer de ‘duivel’ in de ogen van Iran, maar vooral Israël en Saoedi-Arabië. De paus zal aftreden, omdat hij zijn geloofwaardigheid volledig kwijtraakt door de bende van het Vaticaan.

Griekenland eist opnieuw kwijtschelding nu Dijsselbloem is vervangen en Frankrijk behoudt zijn miljardensubsidies van de EU. Premier May treedt af, omdat ze de onderhandelingspositie van Groot-Brittannië heeft ondermijnd. En ook Merkel treedt af, omdat de veiligheidsdiensten en asielambtenaren terroristen, verkrachters en oorlogsmisdadigers hebben binnengelaten, terwijl ook de extreem-linkse criminelen niet worden aangepakt. Tot slot geldt: het moet nog erger worden, voor het beter wordt, met name in Venezuela.

Autovergoeding

Volgens een ANWB-onderzoek kost het gebruik van een benzineauto al gauw € 0,50 per km. Zelfs als dit bij heel veel kilometers per jaar ‘slechts’ € 0,38 kan worden, waar komt dan een fiscaal toegestane vergoeding van € 0,19 vandaan? Toch niet bedoeld om werknemers naar een lease-auto met tankpas of het falende openbaar vervoer te ‘dwingen’?

Bewijsstukken

In diverse rechtszaken is gebleken dat bewijsstukken (kunnen) verdwijnen, doch ook weer worden ‘teruggevonden’ als dit zo uitkomt. Wat echter verbijsterend is dat er ook bewijsstukken (mogen) worden vernietigd vóór dat een geschil tot in de hoogste instanties is uitgeprocedeerd. De eisende partij moet maar zorgen dat de stukken worden ingebracht bij hoger beroep etc. Dit zijn uiteraard (stapels) kopieën waarvan niet bekend is of de lagere rechter destijds exact dezelfde tekst heeft ontvangen en ook niet meer dan dat. Dit is achteraf dus niet te achterhalen, met name bij gebrek aan een sluitende inhoudsopgave van dossiers bij de griffie. Zodat er nog een oplossing overblijft: alleen de rechtbank maakt kopieën en verspreidt deze naar de wederpartij(en), bij voorkeur het origineel.

Criminele organisatie

Wie de heer Dijsselbloem (PvdA) hoorde over het ‘strenge’ beleid tegenover Griekenland, kon niet vermoeden dat hij ook medeverantwoordelijk was voor de rol van het Ministerie van Financiën in de belastingconstructies, de belastingdienstschandalen, de geheimzinnige overeenkomst met Brussel over onze pensioenreserves (de Klijnsma-procedure waarvoor ze werd ‘beloond’ met een CdK-schap) en voor de gigantische miljardentransfers van de ECB. Inmiddels gaan er ook geruchten over de EU-belangstelling voor onze spaartegoeden en bankgaranties. Stap voor stap worden onze eigendomsrechten op pensioen- en banktegoeden alsmede onze nationale garanties en belastingopbrengsten uitgehold. Den Haag en Brussel zwijgen over de leningen aan Griekenland, de schuldenberg van Italië en de ECB, de begrotingstekorten van Frankrijk en Spanje, terwijl politici – zonder enig bewijs – blijven roepen dat de EU zo aantrekkelijk is voor Nederland. Het verschil met de kenmerken van een criminele organisatie wordt echter steeds kleiner.

Falende VN

Waar de VN inderdaad machteloos staat tegenover Noord-Korea, zijn er andere dictaturen aan te wijzen waar de praatclub volledig faalt. In Venezuela heeft de regerende maffiabende niet alleen de politieke macht overgenomen, maar samen met politie, justitie, leger en douane het rijke land leeggeroofd ten gunste van de eigen ‘elites’. De rest kan verrekken, heeft honger, wordt bestolen en beroofd dan wel betaald met 2 doller per MAAND. De bolivar is niets waard en het drukken van een pak geldpapier ter waarde van een dollar, kost een veelvoud daarvan. Intussen kijkt de wereld toe….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ falende VN in Venezuela

…… en niet te vergeten de alom aanwezige Cubaanse geheime dienst en het Cubaanse leger die de goede relatie tussen wijlen Hugo Chavez en idem Fidel Castro in stand houden en af en toe wat brave Venezolanen aframmelen of afschieten…