Prikbord nr 695

 

De wijze waarop president Macron zich uit over de beslissing van een onafhankelijk niet-EU-land, waarmee de VS zich hebben teruggetrokken uit de miljardenroof door de milieumaffia, doet vermoeden dat er reden is voor zijn paniek en het aantrekken van Amerikaanse ‘onderzoekers’.

Wellicht moet tijdsdruk voorkomen dat meer landen zich gaan verdiepen in de argumenten van ‘dissidente’ wetenschappers of in de twijfel die de milieumaffia zelf suggereert door kennelijk rekening te houden met een nul-resultaat van hun klimaatmaatregelen. Anders is het nauwelijks te verklaren dat er ook nog miljarden worden toebedeeld aan de landen die ‘slachtoffer’ zijn van de vermeende klimaatverandering.  Alsof overbevolking en corruptie een gevolg zijn van klimaatinvloeden uit Westerse industrielanden. Satellietopnamen, radarcompilaties van vliegtuigbewegingen, bosbranden  en de luchtkwaliteit van steden in Azië, het Midden Oosten, Afrika en Zuid-Amerika geven namelijk een beeld dat – als er werkelijk sprake is van menselijke invloed op het klimaat –  de oorzaken daar moeten worden gezocht. Macron en zijn medestanders spelen echter dubbelspel met honderden miljarden en kunnen afwijkende opvattingen niet gebruiken.

Forensische twijfel

Een onderzoeker die geen forensisch deskundige is, moet voorzichtig zijn met het zaaien van twijfel over strafrechtelijk bewijs. In bepaalde rechtssystemen mag zelfs een lekenjury oordelen over de waarde van bewijs, ook als het niet waterdicht is. Als er genoeg aanwijzingen zijn  – ook in het gedrag/zwijgen van een verdachte – kan het ‘schuldig’ worden uitgesproken. Daarbij zijn menselijke fouten en andere invloeden niet te vermijden, die echter niet ‘bewijzen’ dat de verdachte geen dader kan zijn. Daarom wordt het eindoordeel aan rechters overgelaten, en niet aan advocaten of officieren van Justitie. Overigens zijn tenminste 2 getuigen bekend in zake uitlatingen van de moordenaar van Christl Ambrosius in de detentie-inrichting.

Gasstation

De explosie van een gasstation door een ‘technisch defect’ doet vermoeden dat de veiligheidsvoorzieningen volstrekt onvoldoende zijn. Interessante informatie voor terroristen en actiegroepen. Intussen blijken onze computersystemen, telefoons, bankgegevens, gemeenteraden, paspoortregistratie, hoogspanningsnetwerken, havens, politiedossiers, verpleegtehuizen en uitkeringsinstanties kwetsbaar te zijn voor allerlei kwaadwilligen die zich niet laten tegenhouden door krakkemikkige voorzorgsmaatregelen.

Juncker

Eindelijk komt er dan toch een onderzoek naar de handel en wandel van de heer Juncker als minister in Luxemburg. Daarbij bevindt hij zich in ‘goed’ gezelschap van andere groten der aarde die geen vlekkeloos blazoen bleken te hebben: bijv. leden van Europese koningshuizen, Franse presidenten, Belgische secretaris-generaal NAVO (Willy Claes), Belgische premiers (VandenBoeynants, di Rupo ), Duitse staatssecretaris (Pfahls) en bondskanselier (Kohl), voormalige bondskanselier (Schröder), Duitse industriëlen en rechters, president IMF (Strauss-Kahn),  Franse Eurocommissaris (Cresson),  Amerikaanse president (B. Clinton), Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (H. Clinton), Britse ministers, Israëlische premiers, de presidenten van Venezuela (Chavez, Maduro) en Zuid-Afrika (Zuma) en vele, vele anderen. Daarbij noemen we maar niet de overige voorbeelden in Oost-Europa, Azië, Afrika, Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Nederland. Integriteit lijkt een schaars artikel op dat niveau.

Rotterdamse politiek

Rotterdam heeft kennelijk geen echte problemen die door de raad behandeld moeten worden, want een fractie (GroenLinks) gaat actievoeren voor betaald verlof tijdens de behandeling voor geslachtsverandering, te beginnen voor ambtenaren. Let wel: niet werken tijdens een langdurige en voor de samenleving kostbare medische behandeling op psychische gronden. Het gaat hier om mensen die hun lichaam niet willen accepteren zoals ze geboren zijn, waar anderen te horen krijgen dat ze hun lot maar moeten aanvaarden omdat de therapie te duur is of omdat er geen orgaandonor is of omdat er ruzie is met de medicijnfabrikant of omdat ze te oud zijn voor een operatie. Geleidelijk krijgt gratis geslachtsverandering zo de status van een mensenrecht waarvoor ook buitenlanders dan in aanmerking komen.

SP

De nieuwe leider van de SP maakt dezelfde fout als de SPD en gaat ervan uit dat  de resterende aanhangers gehersenspoeld zijn en nog onder de indruk komen van de linkse ‘platitudes’ (open deuren, loze kreten en onbenulligheden). Als dit het frisse geluid moet zijn van iemand die zich vooral verbaal omhoog heeft gewerkt, dan begrijp ik wel waarom een SP-wethouder uit Amsterdam deze keus op tv moest verdedigen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties