Firma List & Bedrog heeft een gezicht

De kogel is door de kerk. Wie nog steeds denkt dat er in de USA geen Deep State structuur bestaat die strijd voert tegen een democratisch gekozen staatshoofd, verwijs ik naar de dichtstbijzijnde hersenspecialist.

Wie nog steeds durft te beweren dat Trump voortdurend proefballonnetjes oplaat om de aandacht van zijn veronderstelde contacten met Russische autoriteiten af te leiden, maakt zich in ernstige mate schuldig aan volksverlakkerij.

Michael Morell. Afb: wikimedia

Michael Morell, voormalig onder en waarnemend directeur van de CIA[1], heeft in een verrassend openhartig interview met Susan Glasser[2] toegegeven dat de Deep State een samenwerkingsverband is van anti-Trump krachten uit diverse inlichtingenstructuren. Morell is een van die inlichtingen autoriteiten die zich in de aanloop naar de verkiezingsdag openlijk achter de Democratische presidentskandidaat schaarde en zware kritiek op de Republikeinse kandidaat leverde. Onbetrouwbaar en onberekenbaar waren zijn leitmotiven. Andere CIA autoriteiten die als veronderstelde neutrale overheidsfunctionarissen kleur bekenden waren John Brennan en Michael Hayden. Zij werden in de loop van 2016, begin 2017 versterkt met autoriteiten van FBI, Homeland Security en National Security Agency. Dat samenwerkingsverband ondersteund door de liberale pers, voerde een anti-Trump strijd waarin lekken van gevoelige informatie en verspreiden van nepnieuws de boventoon voerden en nog steeds voeren.

Morell was volgens eigen zeggen één van de eersten die het oude en vertrouwd inlichtingen adagium doorbrak door publiekelijk zijn – zoals hij het uitdrukte – cliënt (POTUS) sterk te bekritiseren. Voor die beslissing haalt hij twee kantelmomenten aan. Het eerste kantelmoment waren twee interviews bij de zender CBS. Die interviews overtuigden hem ervan om voor het Amerikaanse volk hetzelfde te doen wat hij decennia voor diverse POTUS-en had gedaan. Informeren over mondiale en regionale uitdagingen voor de Amerikaanse samenleving en uitleggen wat de effecten zouden kunnen zijn voor de doorsnee burger. Een op-ed[3] die hij schreef voor de NY Times waarin hij publiekelijk zijn steun voor de Democratische presidentskandidaat uitsprak, was het tweede kantelmoment. Hij schatte in dat Amerika in de handen van Trump met een onzekere en onveilige toekomst geconfronteerd zou worden.

Het eerste kantelmoment kan worden gezien als een nobele daad om de doorsnee burger op een evenwichtige wijze te informeren. Bij het tweede kantelmoment moeten dikke vraagtekens geplaatst worden. Immers Morell maakte deel uit van en gaf zelfs tijdelijk leiding aan een veiligheidstructuur die in acht jaar tijd de machtspositie van de USA niet versterkt maar verzwakt heeft en ruimte heeft gegeven aan een groot aantal schendingen van de Amerikaanse wetgeving. Vermoedelijk gestuurd door het geldcharisma en de mooie praatjes van de Clintons heeft bij hem de gedachte post gevat dat de wereld bij een onbetrouwbare, manipulerende Hillary Clinton in betere handen was dan bij de recht door zee, ik doe wat ik beloofd heb Trump. In feite bevestigt Morell dat hij in de loop van de acht jaar Obama sterk vervlecht is geraakt met doelen en beginselen van de Democratische partij. Wanneer die vaststelling juist is, blijft er weinig over van de nobelheid van het eerste kantelmoment. Zijn rol bij CBS of een andere uitzendgemachtigde is in dat licht bezien niet die van informatie en uitleg, maar van propaganda en beïnvloeding.

Morell bevestigt tijdens het interview dat veiligheidsfunctionarissen voortdurend informatie lekten uit geheime inlichtingen bijeenkomsten om Trump en Flynn te beschadigen. Hij bevestigt ook de eerste te zijn geweest die met de Rusland-hoax naar buiten kwam. Een verzinsel om Trump ten val te brengen. Dat verzinsel heeft o.m. geleid tot het samenstellen van het Trump dossier dat het vertrekpunt is geworden voor een dollarvretend onderzoek van de Special Counsel. Morell komt met de voor mij ongeloofwaardige bewering dat hij en autoriteiten van andere inlichtingen organisaties niet goed hebben nagedacht over de negatieve gevolgen van hun besluit om openlijk de strijd met de nieuwe POTUS aan te binden. Met die bewering wekt hij de indruk dat Amerikaanse inlichtingenorganisaties geleid worden door kleine potentaten die beslissingen nemen op basis van emoties en niet op basis van hun ratio. Emotionele idioten aan het hoofd van inlichtingenstructuren van een mondiale grootmacht. Een levensgevaarlijke ontwikkeling.

Morell benadrukt dat Obama c.s. het Russische gevaar belichaamd door Putin, tot de invasie in Georgië sterk onderschat hebben. Volgens hem was Georgië 2008 voor POTUS en inlichtingensamenleving een wake up call. Te lang zijn Obama c.s. van de gedachte uitgegaan dat Poetin positief tegenover het Amerikaanse Buitenlandse Beleid stond en Moskou met fluwelen handschoenen aangepakt moest worden. Een vergissing vindt Morell nu. Door die onjuiste inschatting werd Poetin door niemand op de vingers getikt of gecorrigeerd en kon hij doen en laten wat hij wilde.

Volgens Morell bevestigden digitale inbreuken door vermoedelijk Russische hackers (uit de trollen fabriek in Sint Petersburg)[4] het onvermogen van de verzamelde Amerikaanse inlichtingen organisaties om te voorkomen dat sociale media als FB en Twitter ideale platformen vormen voor het op illegale wijze verwerven van gevoelige informaties. De oorzaak? “…A failure of imagination that’s not dissimilar to the failure of imagination that we had for 9/11…”. In goed Nederlands: een afgang door een stuitend gebrek aan inbeeldingkracht, aan creativiteit[5]. Een andere vergissing in zijn ogen was het ontzeggen van financiële middelen aan Rusland en het doorschuiven naar de strijd tegen het internationale terrorisme. Helaas ontbreekt het aan gewogen betrouwbare andere informatie bronnen om vast te stellen in hoeverre Morell het bij het rechte einde heeft.

Hij bevestigt dat Russiagate – de veronderstelde ongewenste contacten van de Trump inner circle met Russische autoriteiten – bedacht is om POTUS en zijn inner circle te beschadigen en hem het regeren onmogelijk of tenminste zo moeilijk mogelijk te maken. Een stroom aan nepnieuws was er op gericht POTUS in diskrediet te brengen om het Amerikaanse volk te mobiliseren voor een afzettingsprocedure van de POTUS. Dat is mislukt en hij is van mening dat “…I would not be surprised if Bob Mueller concludes that the Trump campaign did not violate the law with regard to its interactions with the Russians. I’m really open to that possibility. Why? Because, as you know, The New York Times, The Washington Post, every media outlet that is worth its salt has reporters digging into this, and after more than a year of digging, they haven’t found anything…”. Ondanks de imago schade die zij hebben veroorzaakt blijken hij en zijn inlichtingen collegae geen spijt te hebben. Het is blijkbaar okay dat overheidsfunctionarissen een politiek standpunt innemen en dat standpunt te vuur en te zwaard verdedigen. Al gaat het ten koste van het Trias Politica principe en ondergraaft dat frequent de luid bejubelde democratische beginselen.

Morell bevestigt dat het grote aantal artikelen dat sinds februari voortdurend heeft gewezen op het bestaan van een Deep State-achtige structuur in de USA, heeft bij het rechte einde gehad. Artikelen die de heren en dames van het Nederlandse policor gilde weigerden te lezen of te geloven. Samen met de gevestigde Nederlandse media lieten zich liever sturen door berichten uit Amerikaanse liberale bronnen die handen en voeten trachten te geven aan een Russiagate en onophoudelijk nepnieuws de wereld in stuurden. Nepnieuws die door de heren en dames politici op het Binnenhof dankbaar gebruikt werden om de POTUS in diskrediet te brengen, belachelijk te maken. Te lui, te beperkt en te onbekwaam om te willen resp. kunnen achterhalen of die Amerikaanse berichten wel of niet geheel resp. deels juist zijn. Klakkeloos overnemen is eenvoudiger, kost geen energie en first impression effecten doen het goed. Het politieke kartel gesteund door de gevestigde media heeft de Nederlandse burger in de achterliggende maanden op dit onderwerp bewust zand in de ogen gestrooid.

Uit het interview met Morell blijkt dat de Firma List en Bedrog een gezicht heeft en al maanden 24/7 aan het werk is. De ontwikkelingen en gebeurtenissen op het nationale politieke podium bevestigen dat die firma een dependance heeft geopend in Den Haag. Wilders, Baudet en Omtzigt hebben het kennis gemaakt met diens manier van werken. De Ruttes, Pechtoldjes, Zijlstraatjes en andere leden van het Politieke Kartel die zich nooit hebben uitgesproken over die ongewenste methode om politici te beschadigen, bewijzen keer op keer dat het staatschip op ramkoers ligt met de gebruikelijke normen en waarden.

In Nederland waart het Deep State spook rond en bepaalt de koers van het Staatschip. Weliswaar niet in de gedaante van inlichtingen functionarissen die een verantwoordelijkheid hebben t.o.v. de Amerikaanse burger, maar in de combinatie asielindustrie en  energie maffia. Twee bewegingen die geen enkele verantwoordelijkheid voelen en willen hebben t.o.v. de Nederlandse burger en in staat zijn om die opstelling over te brengen op onze volksvertegenwoordigers. Waar Trump in de USA tegen strijdt, wordt door het Nederlandse politieke kartel enthousiast omarmt. In de USA wil een politicus het politieke moeras dempen; in Nederland breidt de politiek dat moeras sterk gemotiveerd uit.

—————————————————

[1] Hij is ruim 30 jaar aan de CIA verbonden

[2] Hoofd Columnist International Affairs, POLITICO (European Politics, Policy, Government nieuws) Magazine en webbeheerder van de nieuwe wekelijkse Podcast, The Global Politico op www.politico.com  Een Podcast is een digitale uitvoering  van radio uitzendingen of discussie programma´s waarmee informatie in de vorm van digitale audio files kan worden gedeeld.

[3] Opposite the editorial page of opinion editorial die de persoonlijke opinie van de columnist reflecteert.

[4] Binnen de inlichtingensamenleving Cyber Pearl Harbor genoemd.

[5] Clapper de DNI in de Obama periode bevestigde dat in een Interview met Susan Glasser in de herfst van 2017.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties