Prikbord nr 687

Nieuwe bewindspersonen van het type Zijlstra, Ollongren en Slob kunnen maar beter voorzichtig zijn met hun dadendrang. Het ‘excuus’ dat ze met bepaalde domme uitspraken een partijstandpunt verdedigen, gaat namelijk niet meer op. En media-aandacht zoeken of krijgen is zelden een goed teken, zoals hun voorgangers en de heer Wiebes kunnen bevestigen.

Domme uitvlucht

Het feit dat we (nog) geen toegang hebben tot buitenlandse databases met vingerafdrukken bij paspoorten, kan toch geen reden zijn om hier al 8 jaar lang geen gebruik te maken van de Nederlandse database? Of bestaat die helemaal niet, net als een goedwerkend computersysteem voor de politie…

Duitsland

De impasse bij de regeringsvorming in Duitsland heeft in ieder geval 2 zaken aan het licht gebracht. De linkse ‘medemenselijkheid’ is niet zo onschuldig als vaak wordt voorgespiegeld. Het drammen beoogt fundamentele veranderingen in de samenleving en in de machtsverdeling waarbij een linkse minderheid haar wil kan opleggen aan de meerderheid. De tweede ‘onthulling’ betreft het vermeend afgenomen zelfvertrouwen van Merkel, waardoor een minderheidsregering kennelijk geen optie lijkt en president Steinmeier wordt ‘gebruikt’ om druk uit te oefenen, teneinde aan de linkse eisen tegemoet te komen.

Open deur

De ongelimiteerde toelating van Syrische ‘vluchtelingen’ heeft in Duitsland tot nieuwe arrestaties geleid: 6 Syriërs die verdacht worden van het voorbereiden van een terreuraanslag. Intussen zouden reeds 12 miljoen Syriërs op de vlucht zijn, waarvan de meesten Duitsland willen bereiken. Waarom is nog een open vraag, want er komt spoedig een moment dat ook de achterbuurten vol zijn, terwijl de scholen nu reeds overbelast zijn.

‘Pijnloos’ alternatief

Wie langzamerhand de tandartstarieven hier onbegrijpelijk hoog vindt, zou eens met zijn verzekeraar moeten overleggen. Want er zijn alternatieven binnen de EU, die tegen een ‘pijnloos’ bedrag  – inclusief verblijf – naar verluidt dezelfde kwalitatieve zorg bieden. En voor wie nog niet in Boedapest was, is de volgende optie extra interessant: www.dmc-kft.eu

Mensenrechten

Als de politie geloofsuitingen verbiedt voor zowel moslims als christenen en joden, is dit dan discriminatie? De Raad voor de Mensenrechten dreigt een platform te worden voor activisten. Dit blijkt niet alleen uit de reactie van de betrokken politieagente, maar ook uit de ‘interpretatie’ door de Raad zelf. Want de hoofdoekjesuitspraak op zich is juist: als een politieagente in functie in aanraking komt met het publiek, dienen dezelfde regels te gelden. Dus met en zonder uniform géén hoofddoek, had de Raad moeten concluderen. De inconsequente houding van ‘tolerante’ (experimenterende) politiebazen is hierbij terecht aan de kaak gesteld, doch dit heeft niets met discriminatie te maken. Hoogstens met domheid.

Snelle opsporing

De politie is van plan eerder gebruik te gaan maken van mediapublicaties om verdachten op te sporen met hulp van het publiek. Nu nog de beeldkwaliteit van bewakingscamera’s verbeteren en zorgvuldiger omgaan met de gegevens/beelden van informanten die anoniem willen blijven.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties