Ratten in Washington

Het lijkt er op dat het politieke tij in de USA aan het keren is en de Democraten in zwaar weer raken. Onderzoeken zijn gaande, worden opgestart of voorbereidingen worden getroffen om onderzoeken te starten naar de Democratische handel en wandel tijdens de acht jaar durende Obama periode.

Obama gedurende het overleg omtrent Bin Laden. Afb: Flickr.

Bij die onderzoeken wordt de goed heilig man van veel Nederlanders overigens niet gespaard. Op dit moment staan de Podesta Groep, de Uranium deal, het ongewenste Server gebruik of misbruik door Clinton, het Trump dossier dat als basis dient voor het Rusland onderzoek door de Speciale Commissie Müller en de DOJ discriminatoire verdeling van belastinggeld in de schijnwerpers.

Podesta Groep.

Op 23 oktober 2017 verscheen in het betrouwbare deel van de Amerikaanse media het bericht dat de speciale Commissie Müller de Podesta Groep in het vizier heeft. Op zich een verrassend bericht omdat de Speciale Commissie volgepropt met Democratisch georiënteerde medewerkers, plotseling het belangrijkste lobby instrument van de Democratische Partij op de korrel gaat nemen.

In het artikel “De Onbekende Washington-Kremlin Connectie” is de Podesta Groep en zijn schimmige banden met Russische autoriteiten en banken aan de orde gekomen. Op zich mag het voor Amerika en Rusland volgers geen verrassing zijn dat de Podesta Groep een belangrijke verbinding is tussen de Clinton´s, Clinton Stichting en het Rusland van Poetin. Uit de Panama Papers bleek dat het Kremlin zich op de een of andere manier in de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilde mengen en de Podesta Group,[1] een van de belangrijkste Amerikaanse lobbyorganisaties van de Democratische Partij, moest daarbij een faciliterende rol krijgen.

De Group heeft middels haar voornaamste “agenten” – Tony Podesta, Stephen Rademaker en David Adams[2]  – een innige relatie met de grootste spaarbank van Rusland, de SBER bank,[3] geleid door een vroegere minister van Putin, German Gref.

De SBER bank is de grootste spaarbank van Rusland, die 30% van Rusland´s totale bankactiva beheert en meer dan een kwart miljoen mensen op de loonlijst heeft staan. Een aantal ondoorzichtige firma´s fungeren formeel als dochterondernemingen van de SBER zoals Troika Dialog Group gevestigd op de Kaaimaneilanden, SBGB Cyprus limited gevestigd op Cyprus, en de in Luxemburg geregistreerde SBER Bank International. De bank kwam in 2014 in grote moeilijkheden toen de USA de SBER bank op de sanctielijst zette.

In het verleden heeft de bank een deel van haar activa gebruikt om clandestiene Russische inlichtingenoperaties te financieren. De Inlichtingendienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken – SVR (Sluzhba Vneshney Razvedki) – benut vrijwel alle buitenlandse agentschappen van deze bank. Daarnaast heeft de bank een warme relatie met de FSB. Door die relaties is het niet verrassend dat de bank intensief betrokken is bij het financieren van de rebellenlegertjes van de Donetsk en Luhansk in de bezette delen van Oekraïne. De Russische Centrale Bank, aangestuurd en beheerd door Putin’ s inner circle, is de belangrijkste aandeelhouder. Hoewel Putin de beslissingen van de SBER bank alleen op afstand stuurt, wordt geen besluit zonder zijn toestemming genomen. Daarom wordt de SBER bank door experts beschouwd als de verlengde arm van het Kremlin en heeft door de contacten met de genoemde Russische veiligheidsdiensten een slechte reputatie bij Westerse inlichtingendiensten. Desondanks zag de Podesta Groep brood in de samenwerking en de vraag rijst of de Groep daardoor geen nationale wetten heeft overtreden.

Müllers team onderzoekt nu of de Podesta groep door de steun aan een Public Relation Campagne voor een non profit organisatie – European Centre for a Modern Ukraine (ECMU) – de Foreign Agents Registration Act (FARA) heeft overtreden. De betrokken PR Campagne was overigen opgezet en geleid door Manafort de voormalige campagne leider van Trump. De FARA eist dat Amerikaans firma´s en individuen die namens een buitenlandse organisatie in de USA lobby´en, zich als buitenlandse belangenvertegenwoordiger bij de DOJ laten registreren. De Podesta groep volgde die richtlijn pas toen de media daarover schreven en leden van het Congres lastige vragen gingen stellen

Onder het motto “prosecutors go where the evidence leads them “ heeft het Speciale Onderzoekteam zijn aandacht tijdelijk verschoven naar die Democratische lobby firma. Het is overigens niet de eerste keer dat de Podesta Groep door zijn schimmige activiteiten binnen de FARA context in de problemen is gekomen. Eind 2016 informeerde de Lobby firma dat zij in gebreke waren gebleven om openbaar te maken dat het Witte Huis t.b.v. een buitenlandse mogendheid aanbevelingen had gedaan. In dit geval India. De Washington Free Beacon was dat op het spoor gekomen en aan de grote klok gehangen.

Uranium Deal, Server misbruik, Rusland Dossier.

Na het verscherpte onderzoek naar schimmige Russische geldstromen naar rekeningen van de Clinton´s en Clinton Stichting[4] dreigen er voor bad loser Clinton nog twee andere problemen op tafel te komen. Het eerste probleem dat tot nader onderzoek dwingt is het een-tweetje tussen Bill Clinton en de toenmalige DOJ – Loretta Lynch – dat vermoedelijk over het ongewenste gebruik van een privé server voor geclassificeerde E mails ging. In twee artikelen over Comey is daarvan melding gemaakt[5]. In het lopende onderzoek naar dat vermeende gebruik dook ineens Loretta Lynch op. Volgens Comey mengde zij zich middels het beruchte onderhoud met Clinton op de vliegstrip in Phoenix, Arizona op een ongewenste manier in het onderzoek naar Hillary Clinton. In zijn woorden “she – Lynch – was asking (na het onderhoud met Bill Clinton) him to downplay it to call it a matter, not an investigation which instruction echoed Hillary Clinton taking points about the matter, which confused me and concerned me”, Comey bracht overigens zelf schade toe aan de geloofwaardigheid van de FBI door te stellen dat de manier waarop zij met geclassificeerde mails was omgegaan extremely careless was[6]. Onlangs bleek dat Comey weken voordat hij Clinton over haar server gebruik zou ondervragen, hij al op papier had gezet dat er geen bloed uit zou vloeien m.a.w. Hillary Clinton zou niet worden aangeklaagd.

Vandaag – 25 oktober – berichtte de Washington Post (WP) dat een onderzoek naar de handel en wandel van Trump en leden van zijn verkiezingscampagne, resulterend in een lijvig dossier, betaald werd door de Clinton Campagne en de DNC. Müller gebruikte dat dossier als vertrekpunt voor zijn onderzoek naar een verband tussen Trump c.s en Rusland. In het korte artikel meldt de WP “….  Marc Elias, a lawyer representing the Clinton campaign and the DNC, retained Fusion GPS, a Washington, D.C., firm, to conduct the research. Fusion GPS hired dossier author Christopher Steele, a former British intelligence officer with ties to the FBI and the U.S. intelligence community. Elias and his law firm, Seattle-based Perkins Coie, retained the firm [Fusion GPS] in April 2016 on behalf of the Clinton campaign and the DNC. Before that agreement, Fusion GPS’ research into Trump was funded by a still unknown Republican client during the GOP primary…” Elias die door diverse media over zijn veronderstelde betrokkenheid bij het dossier regelmatig werd ondervraagd, heeft een jaar lang volgehouden dat hij niet betrokken is geweest bij het onderzoek noch bij de samenstelling van het volumineuze dossier. In september 2016 deelde Fusion GPS het dossier ruimhartig uit aan media vertegenwoordigers en politieke tegenstanders van Trump met het doel hem zodanig te beschadigen dat niets meer een verkiezing van Hillary Clinton tot opvolger van Obama in de weg zou komen te staan. Uit een getuigenverklaring  van William Browder, een enthousiast pleitbezorger van Sancties tegen Rusland, bleek dat Fusion GPS zelf hechte banden met Rusland te hebben. Hij verklaarde dat de Russische Overheid de firma heeft benut om een lastercampagne tegen hem te starten. Overigens gebruikte de FBI dat rapport om een FISA bevel tegen Carter Page, een van Trump´s adviseurs, te krijgen.

Discriminatie op hoog niveau.

Het houdt maar niet op met het machtsmisbruik van Democratische helden. Fox citeerde vandaag Bob Goodlatte, de voorzitter van de Justitiële Commissie van het Huis van Afgevaardigden. Die verklaarde dat het DOJ geleid door Eric Holder, een vertrouweling van Obama, zich bezig hield met een beleid van picking and choosing van subsidie ontvangers en daarbij bewust Conservatieve individuen en organisaties frequent passeerde. Fox bericht dat “Justice Department allowed prosecutors to strike agreements compelling big companies to give money to outside groups not connected to their cases to meet settlement burdens. Trump heeft dit jaar een einde gemaakt aan het doorsluizen van belastinggeld naar hoofdzakelijk liberale groeperingen en organisaties.

Ratten floreren in het politieke Moeras van Washington.

De gebruikte onderbouwing om een inzicht te geven waarom de politieke wereld in Washington door buitenstaanders en insiders gekwalificeerd wordt als een moeras, heeft vermoedelijk geen grens. In de nabije toekomst zullen onderzoekjournalisten ongetwijfeld met meer voorbeelden en bewijzen komen, waarbij het steeds duidelijker zal worden hoe groot het machtsmisbruik van leden van de Democratische Partij in de acht jaar Obama is geweest. De vraag is op welke manier dat moeras kan worden gedempt en de ratten verjaagd of uitgeroeid kunnen worden. Bij al die onzekerheid is het zeker, dat demping en uitroeiing veel tijd en energie kosten.

—————————————————-

[1] In 1998 opgericht door de broers John en Tony Podesta. John Podesta heeft door zijn functies van Chef Staf van Bill Clinton en adviseur van president Obama, een grote invloed binnen de Democratische Partij. Toen hij tijdens de 2016 Presidentsverkiezingen de verkiezingscampagne van Hillary Clinton leidde, had hij de Podesta Groep al verlaten..

[2] Rademaker en Adams zijn reeds plaatsvervangend staatssecretaris van Buitenlandse zaken in de regeringen van Clinton en Obama geweest. Het is voor velen duidelijk dat deze heren bij een eventuele overwinning van de Democraten, vooraanstaande posities zullen krijgen in de regering van Hillary Clinton.

[3] Dochterondernemingen van de SBER bank zijn ondoorzichtige firma’s als de Troika Dialog Group gevestigd op de Kaaimaneilanden, SBGB Cyprus limited gevestigd op Cyprus, en de in Luxemburg geregistreerde SBER Bank International. De bank kwam in 2014 in grote moeilijkheden toen de USA de SBER bank op de sanctielijst zette.

[4] Zie artikel “Democratische Heiligschenners”

[5] Artikelen “Comey gate is on the Rise “ en “ Comey is een uitslover”.

[6] Website http://www.politifact.com . Het was overigens de derde keer dat hij betrokken was bij een onderzoek naar de handel en wandel van de Clintons. Het Whitewater  schandaal in de midden 90 jaren en het pardonneren van Marc Rich in 2001 waren de andere twee.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

De lange mars terug van Utopia of de rattenvanger van Washington.

De kansen lijken te keren voor de westerse beschaving in de ‘cultuur-oorlog’ tussen Obama’s semi-communistische politiek-correcte clique en Trump en zijn kiezers, dus hopelijk ook in onze confrontatie met de salon-socialisten o.l.v. Merkel en Juncker en hun 5e colonne onder Rutte.

Ronald Reagan had al problemen met het naar links leunende republikeinse establishment (‘the swamp’) maar ook Margaret Thatcher klaagde dat de Tories het socialistische corset slechts losser maakten maar nooit verwijderden. De enige die zich momenteel weert tegen de ‘progressieve terreur’ in deze ‘culture war’ is Trump en na een jaar is het interessant te zien waar hij staat.

De reden dat hij in het Witte Huis zit is het feit dat de verguisde conservatieve basis tot de conclusie was gekomen dat ‘the swamp’, als het erop aankomt, nooit achter de principes zal staan waarmee zij de verkiezingen ingaan.
Het andere deel van ‘the swamp’, het democratische establishment oftewel Charles’ ‘ratten in Washington’, kent God noch gebod in hun ideologische, maniacale greep naar de absolute macht en aarzelde niet om het Trump/Rusland dossier te ensceneren – via Clinton’s campaign manager Marc Elias die voor miljoenen Dollars Fusion GPS rook liet maken waar geen vuur was. Dit komt nu als een boomerang terug en zij zijn sinds de jaarwisseling de contrôle hierover kwijt zijn geraakt, mede omdat dedoor de democraten voorgelogen New York Times dit nu met extra interesse oppakt. Bovendien heeft de collusie van Obama’s clique om de uiterst lucratieve maar illegale verkoop door de vingers te zien van ‘Uranium One’ aan Rusland, voor de persoonlijke verrijking met US $ 145 Mio van de moreel corrupte Clintons, nu dankzij de Washington Post ook al een voor Trump riante wending genomen.

Deze volstrekt immorele, (dus) democratische wijze van opereren – afkomstig uit de koker van de communistische agitator Saul Alinsky – heeft het doen en laten van Obama doordrenkt. Een stuitend voorbeeld van Obama’s louche optreden is inderdaad de hierboven al beschreven creatie door het ministerie van Justitie van een ‘slush fund’ van liefst US $ 1 miljard voor wettelijke schikkingen met banken ten gunste van zijn linkse vriendjes terwijl conservatieve groepen die hier wettelijk evenzeer aanspraak op konden maken werden gediscrimineerd. Het betrof schikkingen inzake de in 2008 geimplodeerde ‘mortgage securities’ tussen banken en Obama’s corrupte ‘Justice Department’ die in totaal ruimschoots US $ 3 miljard bedroegen en zonder uitzondering naar linkse actiegroepen gingen in strijd met de wet.

Dat het, door jaren van politiek correct democratisch gebully, murw geslagen en ruggegraatloze republikeinse establishment hier nooit iets aan gedaan heeft is stuitend genoeg, maar nu krijgen zij de rekening dubbel gepresenteerd omdat de Amerikaanse kiezers wakker zijn geworden en in Trump hun held ontdekten die bereid was om voor hen tegen ‘the swamp’ te vechten. Daarbij speelt de omstreden Steve Bannon een sleutelrol omdat hij als één der weinigen de energie en de spirit heeft om de strijd aan te binden met ‘the swamp’ en daarmee de door Saul Alinsky in het gehele overheidsapparaat en linkse onderwijs geinfiltreerde ‘deep state’.

Bannon lust er wel pap van en het republikeinse establishment is als de dood voor hem en kondigt al deels aan te stoppen met de politiek maar probeert voor een ander deel Bannon te ondermijnen en bevechten met het loze dreigement dat Bannon de impeachment van Trump zou riskeren. Puur teneinde hun eigen belangen te beschermen ten koste van de republikeinse partij, die door aanvankelijke outsider Trump dreigt te worden overgenomen !

Kortom, ‘the swamp’ is inderdaad de grootste bedreiging voor een politieke vernieuwing die een einde moet gaan maken aan een halve eeuw van communistische indoctrinatie en usurpatie van macht, dus Trump zal voor de schijn niet altijd achter Bannon aanlopen maar realiseert zich zeer wel dat hij in begin october al bij een tussentijdse verkiezing in Alabama onderuit is gegaan door Bannon te negeren en de candidaat van het establishment te steuen, mede op advies van Mark Cushner, zijn politiek onervaren, democratische, schoonzoon. De stammenstrijd in de republikeinse partij kan geldverslindend worden, maar Bannon heeft al de toezegging van miljoenen Dollars van hedegfund eigenaar Robert Mercer en diens dochter Rebecca, dus de ‘never-Trump- gang’ in zijn eigen partij lijkt steeds stiller te worden.

Senator Tom Coburn vatte het samen : ‘’wij hebben een leider met een gestoorde persoonlijkheid, maar hij heeft wèl gedaan wat hij de kiezers beloofd had en zij laten hem niet in de steek’’. Voilà : ‘America first’ krijgt nu handen en voeten, zo niet vleugels want ook lastige dossiers zoals immigratie krijgen nu de steun van de Supreme Court.
Ik denk dat dit een historische omwenteling kan worden als Trump de nieuwe ‘eigenaar’ van de nu nog door hem geadopteerde republikeinse partij wordt i.p.v. outsider te blijven. Hij heeft daar de ‘grassroots support’ voor, dus Bannon speelt die sterke kaart elke dag weer, met succes. Veel republikeinse élite figuren zijn angstig geworden voor hun comfortabele positie op het pluche en binden in en zelfs de door Trump en Pence gesteunde republikeinse candidaat voor het gouverneurschap van het democratische bolwerk Virginia, heeft 2 weken voor de verkiezing een ongekende voorsprong van 8 punten.

De impact van de Amerikaanse culture war zal belangrijk worden voor het door het salon-socialisme volledig murw geslagen west-Europa, dat een voorbeeld kan nemen aan Engeland en de Visegrad groep die onder vuur liggen van de doortrapte Merkel, Juncker en Timmers, met de expliciete medewerking van onze ‘’ Mark the smile’’. Gelukkig beginnen de Duitse kiezers zich nu ook te roeren, nadat in Nederland en Frankrijk ‘de weerstand tegen het establishment’ al een tijdje probeert door te breken.
Dat is trouwens, niet toevallig, wat het woord ‘populisme’ ook letterlijk betekent.