Prikbord nr 673

De verantwoordelijke EU-Commissaris en Vluchtelingenwerk doen net alsof door het extra binnenhalen van 50.000 echte ‘vluchtelingen’ in twee jaren – ook uit veilige landen zoals Turkije – de rest voortaan thuis zal blijven. Nu wordt EU-landen nog verzocht hieraan op basis van vrijwilligheid mee te werken, tegen € 10.000 per geselecteerde vluchteling, terwijl het aantal reeds is verdubbeld t.o.v. het vorige contingent, doch daarna zullen het er 50.000 per jaar worden als Vluchtelingenwerk zijn zin krijgt.

Gewoon blijven drammen en Brussel de leugens laten doordrukken, waarbij het voorrang geven aan het leeghalen van de kampen in Griekenland, Spanje en Italië kennelijk geen voorrang heeft. Wellicht bang dat daar de ‘selectie’ mislukt bij gebrek aan echte vluchtelingen, zodat men gedwongen wordt tienduizenden terug te sturen?

Jeugdzorg

Een aantal gemeenten is reeds door het budget voor jeugdzorg heen, wat zou betekenen dat men ruim 30% tekort komt. Gezien de vele instanties die telkens bij dezelfde dossiers betrokken zijn, moet de vraag worden gesteld of men inmiddels efficiënter werkt, declaraties controleert, goede contracten afsluit en de kwaliteit bewaakt. Alleen zo kan worden voorkomen dat de ‘oude’ manier van werken gewoon wordt gecontinueerd bij gebrek aan sancties en doelmatigheidscontroles.

Kamerlid

Weer een voormalig Kamerlid met een boek over haar ervaringen; in dit geval binnen de VVD-fractie. Als je niet begrijpt dat politiek om macht, (partij)belangen, baantjes en ego’s gaat, dan ben je inderdaad ongeschikt. Dat je als ‘stemvee’ wordt gebruikt, wordt ruimschoots gecompenseerd met het inkomen. De vraag is alleen of we die aantallen echt nodig hebben, waardoor er zelfs tijd overblijft voor bijbaantjes. In het Duitse parlement met ruim 600 (!) zetels – straks wellicht 700 –  is het allemaal nog erger, waarbij de belangenverstrengeling (lees: corruptie) het grootste probleem vormt. Doch ook op lager niveau (provincie, steden) is het vaak mis, waarbij zich in Noord Brabant een ‘nieuw’ fenomeen voordoet: chantage, intimidatie en infiltratie van de gemeenteraad. Neen, niet door belangenbehartigers van de voetbalmaffia, maar van de drugs- en de milieumaffia. Net als in het Europese Parlement waar ook de (belasting)belangen van de bankenmaffia en multinationals worden behartigd.

Milieudrammers

Ondanks het rapport over het zinloos scheiden van plastic afval, wensen de milieudrammers in bepaalde gemeentes het ‘hersenspoelen’ gewoon door te zetten. Men kan het kennelijk niet verdragen dat het publiek steeds meer gaat twijfelen aan hun argumenten en doelstellingen. Intussen rijst de vraag wie in feite de aandeelhouders zijn van de verwerkings- en verbrandingsinstallaties.

Rijke landen

De ‘rijke’ landen in Europa – met een staatsschuld tussen 450 en 2200 miljard – moeten niet alleen economische vluchtelingen gaan opnemen, zonder iets te mogen doen aan geboortebeperking, maar tevens allerlei corrupte regeringen sponsoren met financiële steun. Die staatsschuld gaat nog verder oplopen als het EU plan doorgaat om ‘arme’ landen met honderden miljarden te helpen bij de milieudoelstellingen. Weer een krankzinnig voorstel dat er kennelijk van uitgaat dat wij verantwoordelijk zijn voor de hele wereld en die gigantische geldstromen effectief besteed gaan worden, zonder chantage om nog meer geld te sturen naar nieuwe economieën. We zijn nog niet in staat om de (bestuurlijke) corruptie en milieuverspillingen in eigen land in te dammen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ EU en ‘vluchtelingenwerk’.

De door bovenstaande linkse onheilsprofeten voorspelde Afrikaanse demografische ’tijdbom’ kan m.i. grotendeels geneutraliseerd worden door (véél) meer investeringen in de ontwikkeling van lucratieve economische sectoren, hetgeen al gedurende de laatste 10 à 20 jaren blijkt in de practijk, ondanks al het obligate gejammer van ‘links’.

Geboortebeperking zou ook nuttig kunnen zijn, maar Afrika is in principe een rijk continent dat leeggestolen wordt door een clique van politieke autochtonen en buitenlandse opportunisten zoals China, die alle voorradige commodities met scheepsladingen naar huis brengen in plaats van toegevoegde waarde te creëren door er locaal mee aan de slag te gaan middels opbouw van sectoren die die commodities verwerken.

Moeten daarom honderdduizenden illiterate desperado’s naar Europa gehaald worden om hier de maatschappij te ontregelen en Brussel meer ‘soortelijk gewicht’ te geven door een kunstmatige toename van de EU bevolking?
De kromme redenatie van een Jucker c.s. is te dom voor woorden, maar als een criminele president als Josef Kabila het blindrijke en tegelijk straatarme Congo al tientallen jaren brutaal leegsteelt – en de Neue Zürcher Zeitung zijn ‘networth’ becijfert op € 15 MILJARD – dan wordt het tijd dat iemand eens de koppen tegen elkaar slaat, niet alleen in Brussel maar ook bij het I.C.C. in Den Haag.
Moordenaars en dieven als Zuma, Mugabe, Kabila etc. moeten voor het I.C.C. gebracht worden evenals de moorddadige warlords in Somalië en Sudan, die probleemloos van de straat gehaald kunnen worden zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken over vermeende schending van de souvereiniteit van zo’n failed state.

Zeker als onze narcistische opportunist Koenders kans ziet om ongestraft Nederlandse troepen naar Mali te zenden omdat dat zijn internationale aanzien ten goed komt?
Wij hoeven ècht niet op te draaien voor dergelijke, eenvoudig op te lossen wanpractijken als er maar eens iemand recht door zee is en met de vuist op tafel slaat, maar dat hoeven wij van non-valeurs als Koenders en Rutten niet te verwachten.

Probleem is dat de aangeboren corruptie in dat continent dermate endemisch is – dat speelt ècht niet alleen op ons (moreel-)corrupte Binnenhof – dat de volgende candidaat in de rij al op voorhand zijn buiitenlandse bankrekeningen heeft geopend voor de verkiezingen.