Prikbord nr 665

Foute curatoren, notarissen, topambtenaren, bankiers en advocaten zijn geen nieuw fenomeen. Doch foute rechters die deze figuren beschermen, wel.

Met name het toelaten van aantoonbare leugens, vervalsingen, verdwijning van processtukken, systematische procedureschendingen en het weigeren van getuigenverhoor dan wel van onderzoek naar curator- en accountantsverslagen veroorzaken vaak verbijstering bij de slachtoffers en hun advocaten. Met name de wijze waarop e.e.a. in de betreffende vonnissen is verwoord, doet de vraag rijzen welke belangen er (moeten) worden gediend. In oktober zal die vraag onder meer bij de rechtbank te Arnhem worden beantwoord in een zaak over een aantoonbaar vervalst testament en de bijbehorende foute notaris.

Onvoorstelbaar naïef

In een tv-programma over de carrière van Merkel kwam naar voren dat ze zelden een echte beslissing neemt. Liever machtspelletjes en schijnoplossingen. En dat is maar goed ook, want haar beslissingen over de energiepolitiek, de Grieken (bankenmaffia) en de ‘vluchtelingen’ hebben desastreus uitgepakt. Van de relaties met Erdogan, de Britten en de NAVO moeten we dit nog even afwachten. Intussen telt – zelfs volgens de betreffende EU-deskundige – Europa reeds 50.000 geradicaliseerde moslims. Maar Merkel laat nog 1,5 miljoen ‘gezinsherenigers’ uit Syrië en andere moslimregio’s invliegen. Voorspelbaar op grond van Nederlandse cijfers is dat daarvan 50% teleurgesteld zal worden in de ‘gastvrijheid’ van hun nieuwe vaderland(?) en zich dan gaat afkeren van de Duitse samenleving.  De erfenis van Merkels naïviteit zal Europa nog tientallen jaren verdelen.

Het grote taboe: stilgehouden corruptie in onze rechtspraak onomwonden aan de orde gesteld

Door Mr. P.P.M. Ruijs

Intro (red. Civis Mundi)
Wij zijn er in Nederland zo van overtuigd dat onze democratische rechtsstaat over het algemeen onberispelijk functioneert, dat we ons moeilijk kunnen voorstellen dat hier zoiets onwaarschijnlijks als corruptie in de rechtspraak als fundamentele pijler van onze rechtsstaat zou voorkomen. In dit artikel wordt dat zelfgenoegzame vooroordeel niettemin ter discussie gesteld, en wordt een stilgehouden corruptie aan de hand van beschikbaar bewijsmateriaal onomwonden aan de orde gesteld.
Mr. A.H. van Delden oud-president van de Haagse rechtbank stelde bij zijn installatie als voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak (RvdR) in 2002 het volgende:
”Bij mijn weten is er nog nooit een rechter door de Hoge Raad ontslagen. Dat zou misschien wel eens moeten gebeuren. Het kan niet waar zijn dat alle rechters altijd goed hebben gefunctioneerd. Zoiets wordt meestal met de mantel der liefde bedekt of op een andere manier opgelost”. Met enkele in opspraak geraakte rechters in zijn directe omgeving moet hij geweten hebben over wie hij sprak, inclusief het toedekken. En inderdaad, bij falende politie-agenten gaat het er heel wat minder discreet aan toe. Ook anders dan bij advocaten, notarissen, accountants en medici e.a …..

Lees verder op Civis Mundi

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties