Prikbord nr 657

Dat Egypte meent 4 moderne Duitse onderzeeboten nodig te hebben, is op zich al verbijsterend. Doch de financiering, naar verluidt ruim 1 miljard, is helemaal van de pot gerukt. Wanneer zijn die boten dan besteld? In 2013 gaf de EU nog 5 miljard aan hulp om het ‘democratiseringsproces’ te verbeteren. Met onderzeeboten???

Noord Korea

Nu Noord Korea openlijk over het kernwapenprogramma spreekt en de VN niet verder komt dan economische sancties, moet de vraag worden beantwoord of die echt werken.  Met name bij Iran: is daar het programma daadwerkelijk gestopt of is de geheimhouding verbeterd? Waarom werkte die optie niet bij Irak of waren daar andere redenen om te beweren dat Sadam Hoessein over massavernietigingswapens beschikte? En welke dictatuur is de volgende die dergelijke wapens ontwikkeld om het Westen te kunnen bedreigen: Turkije? Als controle en onderzoek door de VN hetzelfde niveau hebben als in Iran en Syrië, zoals beschreven door een voormalige VN-inspecteur, dan zal Noord Korea niet het laatste land zijn, dat massavernietigingswapens verwerft; sancties of geen sancties.

Supranationale rechtspraak

Waar de trias politica binnen onze Europese ‘rechtstaten’ al matig functioneert, is de rechtspraak door internationale hoven regelmatig in strijd met de autonomie van een land en haar wetten. De uitspraak van het Europese hof (mensenrechten) dat een Duitse terreurverdachte niet mag worden uitgezet, is opmerkelijk omdat een land zelf verantwoordelijk is van de binnenlandse veiligheid, voor het toekennen/afnemen van paspoorten, voor het bestraffen van burgers die de rechtstaat aanvallen of in vreemde krijgsdienst treden en voor het uitzettingbeleid van ongewenste vreemdelingen.

Duitsland zal dus moeten kiezen: de eigen wetgeving in zake terreurverdachten en terugkerende jihadisten aanpassen of zich neerleggen bij de uitspraak. Positief is dat Duitsland eindelijk wordt gedwongen orde op zaken te stellen: zowel wie men binnenlaat en een paspoort geeft, als wie men het paspoort afneemt en als ongewenste vreemdeling aanmerkt. Het pamperen van bewezen jihadisten is immers tegenstrijdig aan het uitzetten van ‘verdachten’ zonder tussenkomst van de rechter.

Turkije

Zowel Juncker als Merkel aarzelen om Turkije onder druk te zetten in zake mensenrechten en sancties. Grote woorden als het over Amerika, Rusland, Israël of China gaat, maar een religieuze dictatuur ‘om de hoek’ waar complete bevolkingsgroepen hun rechten hebben verloren, moet kennelijk worden ontzien.

Zuid Afrika

Het ANC heeft opnieuw geweigerd de corrupte president Zuma weg te stemmen. Deze partij heeft altijd een hoog percentage criminelen gehad: vanaf het gewelddadige begin en daarna toen vele anti-Apartheidsmiljoenen in diepe zakken verdwenen. Mandela was slechts een vlag op de modderschuit.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties