Kim Jong-Un in de polder

Politici zijn verontwaardigd over een Jesse Klaver-documentaire die volgende maand op de publieke omroep wordt uitgezonden. Het gaat om een film van bijna een uur, die in de normale programmering wordt uitgezonden, buiten de zendtijd voor politieke partijen.

Klaver

Yasser Feras. Afb: Merlijn Doomernik voor wikimedia-commons.

Het steekt politici in Den Haag dat publieke omroep BNN-VARA  belastinggeld uitgeeft aan wat zij beschouwen als politieke propaganda, meldt de website van dagblad De Telegraaf.

De Kamerleden kijken raar op van deze ‘pro-GroenLinks’-documentaire die door BNN-VARA op één van de publieke zenders wordt uitgezonden. De beelden van de ‘onafhankelijke’ film Jesse zijn namelijk gedraaid door een campagnemedewerker, die bovendien zeer goed bevriend is met fractievoorzitter Jesse Klaver. De film is in feite niets meer dan een langgerekte, met belastinggeld betaalde partijspot, vinden zij. Volgens PVV-Kamerlid Martin Bosma gaat het om puur pr-materiaal van GroenLinks dat gaat worden uitgezonden, terwijl de PVV stelselmatig werd genegeerd dan wel verguisd; in de woorden van Bosma “door de NPO door de stront werden gehaald”. Dat betekent dus eigenlijk dat de PVV puur op eigen kracht twintig Kamerzetels heeft behaald; iets dat vanwege het eenzijdige karakter van het mediacircus in de aanloop naar de laatste Tweede Kamerverkiezingen dan ook als een bijzonder knappe prestatie mag worden bestempeld. Overigens was Forum voor Democratie eenzelfde lot beschoren.

Deze openlijke GroenLinks-propaganda rond hun huidige boegbeeld, die creatief weet om te gaan met de waarheid, legt opnieuw een pijnpunt bloot in het publieke omroepbestel. Los van het eenzijdige, met name door de VARA gepropageerde en geprogrammeerde  grachtengordelsocialisme van zwaar overbetaalde (door de belastingbetalers gefinancierde) presentatoren, die ruim boven de Balkenende-norm toucheren, was ook de benoeming van een uitgerangeerde PvdA-staatssecretaris tot NPO-bestuurslid al een heikel punt. Kamerleden Thierry Baudet (Forum voor Democratie) en Martin Bosma zagen in de benoeming het bewijs van een “PvdA-baantjescarrousel” bij de NPO. Meerdere benoemingen van oud-Kamerleden van diezelfde partij hebben daarna opnieuw de wenkbrauwen doen laten optrekken, evenals het al eerdere uitrangeren van een NOS-medewerker die een kritisch stuk over migranten had geproduceerd en daarom werd ontslagen: “Wij zijn bij de NOS van het verbinden”. Uit die opmerking, die mij uit die gebeurtenis is bijgebleven, blijkt zonneklaar dat onze publieke omroep dus gericht bezig is om de publieke opinie te masseren door eenzijdige berichtgeving en dat voldoet aan alle criteria om te mogen worden betiteld als propaganda .

Merkwaardig in dezen is ook, dat over die laatstgenoemde gebeurtenis, ondanks zeer gericht googlen, niets meer terug te vinden is.

Waar we dus in feite mee te maken hebben, kan dan ook zonder enige gêne worden vergeleken met de persoonscultussen zoals die werden geïnitieerd rond figuren als onder meer Stalin, Mao, Kim Il-Sung, Kim Jong-Il en Kim Jong-Un – de volstrekt anti-democratische leiders van ‘socialistische arbeidersheilstaten’ en ‘democratische volksrepublieken’. Onder het ‘groene’ laagje vernis van GroenLinks ligt nog steeds de ware aard van die partij verborgen. En die is rood.

Dieprood.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
6 jaren geleden

Mooi verwoord René.

r dunki
6 jaren geleden

Pure communisten en inderdaad dieprood…

Achter het nietszeggende stromannetje Klaver figureren enkele semi-criminele intriganten, afkomstig uit de kraakwereld en RaRa, die in het recente verleden niet eens konden worden gehandhaafd in onze principe- en ruggegraatloze 2e kamer, maar het in G.L. al jaren voor het zeggen hebben en nu hun ideale marionet gecreëerd hebben.

De gevallen ster van de PvdA gloeit nog zachtjes na, dus dat dit manipulatieve, knalrode gebroed de al even activistische Vara voor het karretje kan spannen is geen toeval.

Heer Oterdoom, m.i. is hier een taak voor Sta-pal weggelegd om eens dieper te graven in de mestvaalt van het verleden van deze collectie communistische charlatans. “De stront ligt voor het opscheppen”.