Er staat wat op stapel

Een groot aantal islamitische organisaties is woest op minister Blok (Veiligheid en Justitie), die de omstreden Syrische prediker Fawaz Jneid een gebiedsverbod heeft opgelegd. Jneid wordt ’onderdrukt en beroofd van zijn vrijheid’, stellen diverse islamitische organisaties, waaronder de Stichting Islamitisch Onderwijs die onlangs nog overheidssteun tegemoet mocht zien van de rechter.

Afb: Flickr. https://www.flickr.com/photos/farshadebrahimi/338526967

Mede op verzoek van burgemeester Krikke van Den Haag, heeft de minister van Veiligheid en Justitie samen met de NCTV een gebiedsverbod aan de omstreden imam opgelegd. De burgemeester heeft daarbij steeds benadrukt er alles aan te zullen doen om de ontoelaatbare activiteiten van de stichting Qanitoen en Fawaz Jneid te stoppen. Enkele weken geleden stelde de gemeente de stichting Qanitoen al een ultimatum. Deze stichting biedt Fawaz Jneid een podium voor zijn activiteiten en is gevestigd in een pand aan de Cilliersstraat. Dit pand mag alleen worden gebruikt als bedrijfsruimte. Het is de gemeente echter gebleken dat het pand hoofdzakelijk als gebedsruimte wordt gebruikt. Ook als nevenactiviteit is dergelijk gebruik niet toegestaan. Daarom is de stichting Qanitoen gesommeerd te stoppen met deze activiteiten. Dat is niet gebeurd, want Jneid ging onverstoorbaar door met het illegale gebruik van de ruimte.

In een gezamenlijke verklaring spreken de islamitische organisaties van ’een heksenjacht op een ieder die een andere mening heeft dan de doorsnee publieke opinie’. “Wij betreuren dan ook te moeten constateren dat hier sprake is van censuur en een selectieve anti-islammaatregel die niet enkel imam Fawaz treft, maar de Nederlandse moslim direct raakt. Wij zullen dan ook niet langer stilzwijgend toekijken hoe onze religie wordt gedemoniseerd”, aldus de organisaties in hun verklaring. Klaarblijkelijk hebben die organisaties niet in de gaten dat andere burgers ook niet zomaar een kerkje of winkeltje mogen beginnen op een terrein wat niet is voorbestemd voor religieuze oefeningen (voor zoveel daar sprake van kan zijn in het geval van islam) of detailhandel. Het ziet ernaar uit dat zij zich in een bijzondere en bevoorrechte positie wanen.

De imam is vooral bekend als voormalige imam van de Haagse As Soennahmoskee en werd rond 2004 berucht. Een aantal weken voor de moord op filmmaker en islamcriticus Theo van Gogh vervloekte hij de Nederlands-Amerikaanse feministe, publiciste, auteur en voormalige politica van Somalische afkomst, Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh in een preek: “O God, bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet.” En: “O God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker. O God, bezorg haar een tongkanker.” Dit als reactie op het, in zijn ogen, verspreiden van leugens en het aanzetten tot haat jegens de islam en de moslims in het algemeen.

We hebben het hier dus bepaald niet over een onschuldige prediker zoals de islamitische organisaties beweren, maar over een onversneden radicalist wiens ‘preken’ een vruchtbare bodem vinden tussen de oren van islamitische jongeren. Dat de betreffende organisaties zelf ook jihadistische voornemens hebben, blijkt uit een frase van hun verklaring: “Wij zullen dan ook niet langer stilzwijgend toekijken hoe onze religie wordt gedemoniseerd”.

Op deze website en vele andere, wordt al jarenlang gewaarschuwd tegen de oprukkende islamisering in ons land. Waar integratie van verschillende bevolkingsgroepen al eeuwenlang geen problemen opleverde, blijkt de islamitische achtergrond een weerbarstig obstakel gelet op de talloze problematische ervaringen die in Europa en ook in Nederland worden opgedaan met deze groeperingen. De ietwat dreigende frase door de islamitische organisaties is uiteraard dusdanig zorgvuldig opgesteld, opdat zij niet op hun huidige woordkeuze aangepakt kunnen worden. Niettemin is het een uitnodigend signaal naar de islamitische achterban en als zodanig plaatsen deze organisaties zich dan ook in een bijzonder daglicht.

Uiteraard kan dat niet zonder gevolgen blijven. Wanneer het aan de autochtone gemeenschap in Nederland ligt, zal dat ook niet gebeuren. Als het te gek wordt gaan er in dit land nog opmerkelijke dingen gebeuren.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beheerder
6 jaren geleden

De vrijheid van religie staat buiten kijf: mensen mogen denken en geloven wat zij willen mits hun handelen wat voortkomt uit dat geloven of denken niet indruist tegen hetgeen elders in de wet is gesteld. Dat nu is hier het geval. Er tekent zich een beweging af die de vrijheid van religie gebruikt om te ontkomen aan hetgeen de -burgerlijke- wet stelt. In dat geval wordt ‘religie’ misbruikt als ‘ideologie’ met beroep op de ‘vrijheid van religie’ en om voor ‘religie’ in aanmerking te komen is toelating als zodanig vereist. De islam volgens Jneid verhoudt zich slecht met Art 435 WvS, waarin ’tekenen van een ander staatkundig streven’ strafbaar worden gesteld. M.a.w: laat de man eens even rap zijn malle pakje uittrekken.

6 jaren geleden

Geachte lezers, ik moet niets hebben van sheiks, islampredikers of imams, laat ik dat voorop stellen. Echter, hebben wij in ons vrije land niet een grondwettelijk recht om onze godsdienst te belijden? En hebben wij niet de vrijheid van vereniging en vergadering? En worden deze vrijheden niet te snel aan de kant geschoven? Het gevaar bestaat dat met een gelijke argumentatie straks door een burgemeester & ministerie van veiligheid een bijeenkomst van Forum voor Democratie wordt verboden. De heren Hiddema en Baudet strijken immers ook de gezeten bestuurders tegen de haren in….

Campert
6 jaren geleden

Jammer dat onze politici (gesteund door de door hen gecensureerde media) blind waren, blind zijn en helaas blind zullen blijven…

r dunki
6 jaren geleden
Antwoord aan  Campert

inderdaad, maar dan wèl geheel opzettelijk uit ideologische, subversieve linkse (on-)wil.

r dunki
6 jaren geleden
r dunki
6 jaren geleden

De naar Sharia-suprematie strevende Islamieten, worden bewust geinspireerd en gemotiveerd door gewetenloze opportunisten als Asscher, Donner, Pechtold en Klaver die er geen been in zien hun minachting voor onze eigen cultuur, wetten, en daarmee openbare orde en veiligheid, dagelijks te etaleren.

Dan is het een kleine stap voor een braakmiddel als Jneid – ook al hebben burgemeester en centrale overheid hem nu, eindelijk, eens duidelijk gemaakt waar de grens ligt – om glashard door te gaan met zijn subversieve activiteiten met de morele steun van PvdA, S.P. D’66 en G.L. die zeer gemotiveerd zijn en blijven om onze eigen maatschappij te ondergraven, dat lijkt zelfs hun hoofddoel. Waarom is Rutte zo stil?

De volgende stap is uiteraard de obligate, politiek-correcte ‘slachtoffer’ rol oppakken en ‘links kabaal’ maken over mensenrechten en grondwet die voor Islamieten prima gereedschap zijn om misbruik te maken van ons respect voor onze eigen wetten, zij het dat het heel navrant is dat diezelfde mensenrechten en de grondwet naar hun eigen normen met de voeten getreden (moeten) worden….

Onze samenleving heeft niet voor niets een instituut als de politie in het leven geroepen om de openbare orde en veiligheid te handhaven – voor ons, zodat wij met een sixpack achter de TV kunnnen plaatsnemen. Triest is dat de politiek-correcte clique, die zelf nooit iets zal ondernemen om onze wetgeving of cultuur te handhaven, integendeel, de lef heeft om die politie het werk onmogelijk te maken en zelfs tijden lang te schorsen voor ‘onderzoek’ als er bij de ordehandhaving eens een klap valt op het hoofd van een provocateur.

Dit is de laatste tientallen jaren dermate ontaard en ingeslepen dat de politie nog maar nauwelijks de orde durft te handhaven dankzij een door D’66/PvdA geinfiltreerd O.M. dat maar al te zeer bereid is om zodoende de eigen samenleving te ondergraven, reden waarom een brutale oproerkraaier als Jneid en zijn vriendjes geen grenzen meer kennen.

Het wordt tijd dat Nederland wat meer zelfrespect opbrengt en de eigen ordehandhavers -tenminste – morele steun geeft in hun confrontatie’s met deze subversieve volksverhuizers.

Gelukkig hebben deze islamitische saboteurs zelf een keurig lijstje gepresenteerd waarop zij allen zijn terug te vinden voor het geval dat Nederland ooit weer het zelfrespect en gezond verstand opbrengt om eens voor zichzelf op te komen i.p.v. zoals altijd aan linkse terreur toe te geven.