Turkse twisten

Gisteren waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor de opkomst van Turkse knokploegen in Nederland. De NCTV signaleert in een gisteren verschenen dreigingsbeeld dat paramilitaire groeperingen de afgelopen maanden actiever werden in Turkije vanwege het grondwetsreferendum. Ze richtten zich daarbij vooral op vermeende tegenstanders van de Turkse leider Erdogan.

Erdogan

Afb: Wikimedia

De meest beruchte knokploeg in Turkije is Osmanli Ocaklari, vrij vertaald ‘de Ottomanenclub’. Het draait hier naar hun eigen zeggen om een politiek-religieuze jongerenclub, maar in feite is het een paramilitaire organisatie die in thuisland Turkije steeds openlijker jacht maakt op critici van Erdogan. In interviews duidt voorzitter Kadir Canpolat van de Osmanli Ocaklari zijn leden aan als ’soldaten van Erdogan’ die bereid zijn voor hem te sterven maar tegelijkertijd ontkent hij iets van doen te hebben met de gewelddadige acties. De jongeren richten zich niet alleen op de politieke tegenstanders van Erdogan maar ze plegen ook religieus geweld. Een recent incident draait volgens insiders om een zware mishandeling in Anatolië. Het slachtoffer at een broodje op straat en omdat het ramadan is, moest hij dat publiekelijk met een forse afranseling bekopen.

Darwin

Inmiddels wordt in het Turkse onderwijs de evolutieleer voortaan geschrapt en Erdogan heeft zijn handtekening al gezet onder de wet die deze verandering in het onderwijs moet doorvoeren. De evolutietheorie wordt in moderne landen al sinds ruim een eeuw aanvaard als plausibele natuurwetenschappelijke verklaring voor de verscheidenheid en ontwikkeling van soorten. Leden van de Turkse oppositie vrezen dat Turkije steeds meer gaat lijken op Saoedi-Arabië, waar de evolutieleer ook uit den boze is. Turkije schuift dan ook steeds meer in die richting op, waarbij niet de ratio maar de geestelijke elites politiek en wetenschap leiden. Duidelijk is dat er in het Turkse onderwijs ook minder aandacht zal worden besteed aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse seculiere republiek in 1923. Ook dat past precies in het straatje van de Erdogan. Hij wil werken aan een Nieuw Turkije, dat honderd jaar na de stichting van het moderne Turkije in 1923 een feit moet zijn. Dat is precies 240 jaar na het ‘beleg van Wenen’ door de Ottomanen, die daar roemloos in de pan werden gehakt door de Poolse koning Jan Sobiesky. Lekker zit dat de Turken nog steeds niet.

Je zou verwachten dat na de recente gebeurtenissen in Turkije eindelijk de ogen van velen zouden opengaan voor het gevaar dat Erdogans Turkije betekent voor West-Europa. Een enorm leger dat sinds de zogenaamde ‘coup’ nog uitsluitend geleid wordt door Erdogan-getrouwen, een potentiële vijfde colonne in o.a. Duitsland en Nederland, een investeringsprogramma om het modernste materieel te verwerven waaronder veel tanks en honderd JSF-vliegtuigen en het belangrijkste: de intentie om West-Europa te domineren. Wanneer gaan onze politici nu eens eindelijk de islamitische dreiging serieus nemen, te beginnen met de uitspraken van Islamitische Staat dat het Europa zal destabiliseren door enorme vluchtelingenstromen op gang te brengen? Of de uitspraken van Erdogan en invloedrijke moslimgeestelijken dat “Europa zal worden veroverd door de baarmoeder van onze vrouwen”? Turkse Nederlanders kregen een email om op Erdogan te stemmen met de belofte van extra kinderbijslag. Het is de droom van sultan Erdogan om Europa te onderwerpen.

Militaire kracht

De Turkse strijdkrachten staan in de NAVO op de tweede plaats, direct na de VS en vóór landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Sterker nog: de Turkse strijdkrachten zijn even sterk als deze drie Europese landen samen als men de Franse en Britse kernwapens buiten beschouwing laat. Het Turkse leger brengt een half miljoen man op de been, gesteund door enorme reserves. Jaarlijks komen minstens 700.000 Turkse mannen in aanmerking voor militaire training. Daardoor kan Turkije een conflict veel langer vol houden dan Europese beroepslegers. Turkije beschikt over bijna 4000 tanks, waaronder moderne Leopard-II tanks (die wij niet meer hebben). Ter vergelijking: Groot-Brittannië (200 Challengers II), Frankrijk (400 Leclerc) en Duitsland (225 Leopard-2A7) hebben samen nog maar 825 moderne tanks!

Analyse

Een militaire veiligheidsanalyse is gebaseerd op twee uitgangspunten: van ieder land worden de ‘capabilities’ en de ‘intentions’ in samenhang beoordeeld. De militaire kracht en de politieke bedoelingen. Wie dat doet, gaat op zijn minst rechtop zitten als hij de feiten kent en de televisiebeelden ziet van duidelijk niet-geïntegreerde Turkse medelanders. In militair opzicht kan Turkije nog niet winnen van de gezamenlijke Europese legers, omdat deze binnen enkele weken het absolute luchtoverwicht zouden hebben. Hoewel de Europese luchtmachten ook gevaarlijk klein zijn geworden, hebben zij samen het dubbele van Turkije. Ook de Russische luchtmacht is met 800 gevechtsvliegtuigen ongeveer tweemaal zo sterk als Turkije. Daarom is het essentieel dat Turkije in het komende decennium niet de beschikking krijgt over de F-35, beter bekend als de JSF. Wat ook zorgen baart, is de gezamenlijke jaarlijkse oefening ‘Anatolian Eagle’ op de vliegbasis Konya, waar ook de luchtmachten van Saoedi-Arabië en Pakistan (een kernmacht) aan deelnemen.

Het is niet denkbeeldig dat de amateuristische staatsgreep is uitgelokt door Erdogan, die simpelweg hoefde te laten uitlekken dat er massa-ontslagen op komst waren. Het resultaat is dat overal zijn aanhang de straat op ging, ook in Duitsland en Nederland. Het is nu betrekkelijk eenvoudig om de vijfde colonne getalsmatig te bekijken. In Turkije is 60% op de hand van Erdogan, hier is dat percentage eerder hoger dan lager. Dat betekent dat van de 400.000 Nederturken er zeker 240.000 Erdogan steunen. De bekende Gallup-peiling concludeerde optimistisch dat “maar acht procent van de moslims” sympathie heeft voor het terrorisme. Als we 8% regel toepassen op alleen de aanhangers van Erdogan, dan zijn we dus aan de voorzichtige kant. In Nederland bestaat de potentiële vijfde colonne dus uit 19.200 Turken, een kleine 10.000 als men alleen de mannen in de militante leeftijd van 18 tot 50 neemt. In Duitsland, waar drie miljoen Turken wonen, is dat dus het zevenvoudige: 75.000.

Als Erdogan de vlam in de pan wil laten slaan, kan hij dat heel eenvoudig doen door incidenten uit te lokken. Als in Duitsland Turken worden gemolesteerd, zijn de rapen gaar. Daarom is het van het grootste belang dat Europese regeringen krachtig optreden tegen de terreur, want de voedingsbodem van rechtse extremisten is simpelweg een falende overheid die wegkijkt bij islamitische terreur en vrolijk de bevolking met ‘wir schaffen das’ opzadelt met een stroom opportunisten, onder wie echte vluchtelingen verre in de minderheid zijn.

 

———————————————————-

Met dank aan Mat Herben.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Dat Erdogan een serieuze bedreiging vormt voor west Europa is al jaren lang duidelijk, maar waarom onderkennen onze zelfingenomen politici dat gevaar niet? .

Putin en Erdogan zijn moorddadige, schatrijke kleptomanen die een omsingeling op de zuidoostelijke tot noordoostelijke flanken van Europa tot stand hebben gebracht.
Laat er geen twijfel bestaan: beide gangsters moeten dagelijks hun positie consolideren, desnoods ten koste van een burgeroorlog, die ook kan overslaan naar ons in de vorm van Turks “Erdogan-gespuis” dat de straten onveilig gaat maken en een èchte, (Koerdische) vluchtelingenstroom die hier gaat botsen met die aanhangers van DENK (lees : Erdogan). Wie heeft die 5e colonne nodig?

Erdogan’s bekende uitlatingen dat democratie een prima vehikel is om aan de macht te komen en te blijven omdat die democratie zich zo goed laat misbruiken op weg naar een totalitair bewind, zijn al jaren oud maar Brussel en Den Haag willen dit per se niet inzien.

Omdat Erdogan het voor ons funeste potentiëel van het migratie-wapen onderkent en weet hoe makkelijk onze slappe politiek-correcte clique te bespelen is, heeft hij het salon-socialistische trutje Merkel zich heerlijk in de nesten laten werken:
Enerzijds heeft zij zich afhankelijk gemaakt van deze bewonderaar van Adolf Hitler en anderzijds heeft zij zo het geduld van de EU leden (te) zwaar op de proef gesteld met “wir schaffen das” (om niet eens te spreken van haar desperate pogingen om de EU verder te federaliseren). Kortom, dit lichtend voorbeeld van wereldvreemd salon-socialisme maakt ons steeds kwetsbaarder voor de charlatan Adolf Erdogan.

Turkije is economisch snel aan het afglijden en alweer aardig op weg van een seculiere, economisch leidende staat in de Levant naar de middeleeuwen dankzij de terugkeer naar een achterlijk Islamitisch model. Is Erdogan een religieus mens?
Evident niet : Hij is een dictatoriale opportunist die zowel de democratie als de Islam misbruikt, maar het enorme voordeel van de Islamitische ideologie is dat die dermate totalitair van karakter is dat deze Erdogan veel beter past dan Atatürk’s seculiere democratie die mensen een vrije mening garandeert.

Enig realisme in de perceptie van welk soort “politieke straathonden” bezig zijn om Europa op de gehele oostflank te omsingelen (naast het feit dat vele honderdduizenden van hen al onder ons zijn), zou derhalve niet misplaatst zijn evenals een duidelijke perceptie van de ondermijnende rol die de dagelijkse politiek-correcte brainwashing van onze activistische media daarbij speelt.