Prikbord nr 637

De burger die het machtsblok van OM, rechterlijke macht, detentieterreur en gerechtsdeurwaarders weet te weerstaan en – na jaren – een vordering op de Staat (Justitie) heeft aangetoond, krijgt te maken met de landsadvocaat die alles in het werk stelt om schadecompensatie voor het jarenlange onrecht te betwisten. Waarmee nieuw onrecht en schade worden toegebracht: een schande voor de rechtsstaat.

GroenLinks

Het is vooral verbazingwekkend dat politici en media verrast zijn door het optreden van Jesse Klaver. Kennelijk is men vergeten waar GroenLinks werkelijk voor staat. En dat is niet de welvaart en vrijheid van Nederland. Hun ‘idealen’ zijn van het soort dat baantjes oplevert, en invloed of zelfverheerlijking (bij gebrek aan inhoud). Wie dit niet herkent en toch op een bos krullen heeft gestemd, moet zich afvragen of hij/zij niet mede schuldig is aan de huidige impasse. Net als VVD en CDA met hun uitsluitingsbeleid tegen Wilders.

Onbetrouwbaar

Hoe kan premier Rutte – zonder te grijnzen – beweren dat Geert Wilders onbetrouwbaar zou zijn? Tenzij hij voor zichzelf andere normen hanteert. En de heer Buma beschuldigt

Wilders van een politieke breuk, destijds, waarvoor partijgenoot Hillen (eveneens CDA) naar verluidt een heel andere verklaring geeft.  Het zou vooral zijn gegaan om een verzwegen financieel tekort waarvoor Wilders, terecht,  geen verantwoording wilde nemen.

Onderzoek

Het wordt inderdaad tijd dat de SP een (integriteits)onderzoek doet, gezien alle recente incidenten. In Duitsland wordt reeds het goede voorbeeld gegeven met een onderzoek naar minister-president Weil (SPD) van Niedersaksen, en diens trawanten. Daarbij gaat het om beduidend méér dan een ‘beetje’ corruptie (pardon: belangenverstrengeling) en zelfverrijking. En ook in België lijkt men een einde te willen maken aan de financiële schandalen met socialistische politici (PS), waaronder de burgemeester van Brussel.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties