Prikbord nr 630

De renovatie van het gemeentehuis in Amersfoort kost geen 25 maar ruim 30 miljoen. Een bedrag waarvoor in andere steden een compleet nieuw gemeentehuis wordt neergezet. Hoe komt het toch dat ik meteen aan belangenverstrengeling en verspilling dacht?

Foute advocaten

Het is al eerder gezegd: onze rechtspraak zou enorm verbeteren, indien liegende advocaten worden aangepakt.; ook door de Orde. Maar helaas accepteert Justitie dat de Orde zijn leden beschermt en zelden ingrijpt, waardoor bepaalde rechtszaken jaren duren – mede op kosten van de belastingbetaler – of ten onrechte vrijspraak volgt. Het wordt tijd dat de rechter vaker een getuigenverhoor toestaat en de bevoegdheid krijgt een foute advocaat tijdens de procedure te berispen dan wel na de uitspraak ‘strafpunten’ toe te kennen. Deze maatregel waarmee een advocaat na herhaalde misstappen tijdelijk of definitief uit de rechtszaal kan worden verwijderd, zal veel tijd en geld besparen, de slachtoffers/gedupeerden genoegdoening geven en tevens de kwaliteit van de rechtspraak  aanzienlijk verhogen.

G7

De irritatie van Merkel over het feit dat ze Trump niet onder de duim kan houden, was van haar gezicht af te lezen. Duitsland vaart een koers waarvan Nederland zich beter kan distantiëren, wil Den Haag nog enige zeggenschap houden over onze belangen. Waarom de regering – uit eigenbelang(?) – de Britten niet steunt in hun gevecht met de EU-top, is dan ook een raadsel. Of wacht men eerst de verkiezingen af? Intussen wordt hier de PVV buiten de kabinetsformatie gehouden, hetgeen lijkt voort te komen uit een afspraak met Berlijn of Brussel. Daarbij worden leugens over de PVV niet geschuwd, zoals onder meer Hans Hillen (CDA) naar verluidt aantoonde. Hier wordt de uitslag van verkiezingen niet beïnvloed door buitenlandse mogendheden, maar – nog veel erger – het regeringsbeleid erna. VN, EU, G7, milieumaffia, Berlijn, Europese Hof en ECB; allemaal hebben ze daarbij een dikke vinger in de pap.

Manchester

En weer worden de rituelen van een falende overheid afgewerkt: toespraken, bloemen, overdreven politiepresentie en oproepen tot standvastigheid. Zelfs de idiote suggestie dat meer wijkagenten benodigd zijn om terreuraanslagen te voorkomen, wordt onbeschaamd gebruikt om te verhullen dat er allang informatie over de dader(s) beschikbaar was. Doch om allerlei redenen werd er niets mee gedaan. Nausicaa Marbe (Telegraaf) houdt ons telkens een spiegel voor, maar juist politici kijken weg. Zij gaan steeds over tot de orde van de dag.

Media-oorlog

Wat er nu in Amerika gebeurt in de oorlog van linkse media en universiteiten (‘deskundigen’) tegen president Trump, is niet nieuw. Wie de geschiedenis van de eerste en tweede wereldoorlog leest, beseft dat de media zelden de feiten willen weergeven (als ze die al kennen). Het werkelijke oogmerk is het publiek een mening op te dringen; niet alleen over oorlogen, maar ook over politieke onderwerpen. Misleiding, nepnieuws en selectie van informatie en ‘deskundigen’ zorgen voor de gewenste hersenspoeling. Wat nu rond de oorlog in Syrië wordt gepubliceerd of over de ‘vluchtelingen’, was voorspelbaar op grond van meerdere analyses waaronder het boek Focus op Korea, uit 2000, en Do something, general van de Belgische generaal Briquemont, over zijn periode in Sarajevo. Leerzaam, en niet alleen voor studenten aan een militaire academie.

Onzorgvuldig

De Telegraaf-redactie stelt in een politieke beschouwing, dat 23 NAVO-landen voldoen aan het streven naar de 2 % norm. Welk ‘streven’? Helaas voldoen slechts 5 landen aan de norm en 23 NIET.  Het is dus niet Trump die de geloofwaardigheid van het bondgenootschap op het spel zet, maar de NAVO zelf. De uitvlucht, dat bepaalde landen aan zo veel andere internationale zaken meebetalen, heeft niets met de noodzakelijke NAVO-bijdrage te maken. Met name de torenhoge kosten van de asielopvang in Duitsland steken scherp af tegen de geringe verhoging van het defensiebudget. Doch ook Nederland moet méér doen: om te beginnen wat zorgvuldiger worden bij de ‘berekening’ en aanwending van begrotingsoverschotten en zgn. meevallers die plotseling met onbekende bestemming weer verdwenen zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ G7 of : Merkel’s frustratie dat de USA niet zo naar haar pijpen danst als de EU.

Engeland moet van Merkel goed ingepeperd krijgen dat het niet naar Mutti Merkel’s pijpen danst en in Brussel staat haar hijgend keffertje genaamd Verhofstad mee te stuiteren, terwijl zij niet in de gaten lijkt te hebben dat de meest EU landen haar “zat worden” omdat Europa vanuit het oosten “omsingeld” dreigt te worden.

Niet alleen is de onderlinge verdeeldheid binnen de EU dankzij Merkel evident, maar ook heeft deze ertoe geleid dat van buiten af diverse vijanden inspiratie hebben geput uit de schertsvertoning in Brussel waar de dominantie van Merkel over de oude regenten niet langer wordt geaccepteerd door midden-en oost-Europese leden die geen boodschap hebben aan linkse ‘social-justice’ practijken omdat zij tientallen jaren aan den lijve hebben ervaren waartoe communistische of vrijwel identieke socialistische terreur leidt. Zij weten waartoe Putin in staat is en zij weten uit een niet te lang verleden wat de gevaren van de Islam voor een vrije westerse maatschappij zijn.

Het zijn die lidstaten aan de oostzijde van de EU die een realistisch beeld hebben van de omsingeling van Europa die door Rusland en de Islamitische wereld op gang is gebracht en Europa in het laatste ‘verloren’ decennium tot een gevarenzone hebben gemaakt, reden waarom zij Juncker en Merkel keihard met de neus op de feiten drukken inzake migratie en veiligheid . De Baltische staten hebben alle reden om bang te zijn voor het hernieuwde expansionisme van de ‘would-be’ tsaar Putin, die in Chechenie, Georgie, de Krim en de Ukraïne al hard kon toeslaan dankzij de slappe linksliberale agitator Obama en een impotente EU, maar alleen respect heeft voor een mogelijke keiharde afstraffing door een sterke NATO waarvan de EU liefst op asociale wijze profiteert.

Harry Truman zei’speak softly but carry a big stick’, maar de desperate prietpraat die uit Berlijn en Brussel komt toont dat men daar niets geleerd heeft: glashard verder met de federalisatie van Europa o.l.v. Mutti Merkel en zelfs voorstellen voor een met Nato concurrerende organisatie…. Wat een gotspe! Putin heeft niet voor niets angst voor de Nato maar zou kinderlijk blij zijn als die vervangen wordt door de linksliberale padvinderij uit Brussel o.l.v. Don Quichote Juncker en Sancho Panza Timmermans.

Wij hebben Engeland hard nodig maar als, in reactie op de Brexit, deze clowns met hun luid blaffende huisdier Verhofstadt nog eens de UK te lijf wil gaan om vooral maar te laten zien dat het verlaten van de EU geen sinecure zal blijken, getuigt dat wel van het meest absurde gebrek aan visie en Rutte loopt graag aan Merkel’s leiband mee.

Wie heeft nog vijanden nodig, nu Turkije meer en meer naar Rusland beweegt, terwijl Brussel en Berlijn proberen om Engeland zoveel mogelijk tegen ons in te nemen? Zien zij echt niet in dat wij Engeland niet alleen als handelspartner maar ook als strategische en militaire partner héél hard nodig hebben?

Zowel Putin als Erdogan als de geduldige Sharia mikken op de ‘links-liberale-zachte- onderbuik’ van Europa, d.w.z. de salon-socialisten zoals Pechtold, Rutte, Klaver en Asscher die ons land maar al te graag in de uitverkoop doen terwijl de oostelijke lidstaten van de EU geen last hebben van die socialistische vloek en als enigen een barrière opwerpen tegen die toenemende agressie.

Merkel moppert over Trump omdat die haar voortuintje – lees: de EU – duidelijk maakt dat hij de EU, met al hun gepruts op politiek en economisch terrein, als niet meer dan een ‘quantité négligable’ ziet, een politiek verwaarloosbaar relikwie dat eerst maar eens aan de afgesproken Nato verplichtingen moet gaan voldoen en verder de eigen broek maar moet gaan ophouden. Ook het EU gemodder in Griekenland, waarin het IMF niet langer moet worden meegezogen, moet afgelopen zijn. Trump zegt wat velen denken, breek de EU op!

Dat geldt ook voor ons, want er zijn landen die de critische massa bereiken hebben om zich effectief tegen het EU-streven naar dominantie te verzetten; de UK is de eerste maar niet de laatste die de links-liberale terreur nu afschudt middels de Brexit.

John Kenneth Galbraith zei al vele jaren geleden: ” socialism is a disease a country may very well never recuperate from…” Hopelijk krijgt dwaze Mutti deze herfst de rekening gepresenteerd voor haar grootheidswaanzin en maakt Duitsland de zwaai richting Engeland en Atlantisch bondgenootschap i.p.v. richting salon-socialistisch Utopia.